Soaping therapy

Τα σαπούνια επέστρεψαν στην ομορφιά και αυτά είναι τα πιο πολυτελή (και αγαπημένα μας)!

Εδώ και κάμποσο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το περιβάλλον γενικά, και τη σχέση του με την ομορφιά, ειδικότερα. Εταιρίες ψάχνουν να βρουν τρόπους προκειμένου να μειώσουν το packaging των προϊόντων τους, το clean beauty είναι ένας όρος που ακούγεται ολοένα και συχνότερα (σου έχουμε γράψει αναλυτικότατα για αυτό εδώ) και τα σαπούνια έχουν επιστρέψει!

Αν το τελευταίο σου ακούγεται κάπως… παράταιρο υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλη επιστροφή: το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον είναι πολύ μικρότερο με την έννοια ότι δεν έχει τόσο πολύ packaging σε σχέση με ένα μπουκάλι αφρόλουτρο ή ένα gel χεριών. Από την άλλη, τα ίδια τα σαπούνια έχουν πάψει να είναι όπως τα ξέραμε: οι συνθέσεις τους είναι πολύ πιο απαλές και δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά τα σκληρά σαπούνια με τα οποία κάποτε πλέναμε τα χέρια μας.

Μάλιστα, μερικοί από τους πιο πολυτελείς οίκους έχουν λανσάρει σαπούνια ή ακόμη και οι οίκοι που είχαν σαπούνια, έχουν δει τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται. Και κάτι ακόμη σημαντικό: μπορεί πολλά από αυτά να είναι ακριβά, αλλά διαρκούν πολύ περισσότερο από το αντίστοιχο hand wash ή αφρόλουτρο. Last but not least: βάζοντάς τα στη ρουτίνα σου, θα κάνεις το πλύσιμο των χεριών σου πολύ πιο απολαυστικό, κάτι πολύ σημαντικό στις εποχές που διανύουμε. Με λίγα λόγια: αυτά τα σαπούνια θα σε κάνουν να μην χορταίνεις να πλένεις τα χέρια σου (και να λες από μέσα σου και δύο και τρεις φορές το… Happy Birthday :P).

Chanel No5 The Bath Soap, €30.00. Η πολυτέλεια του οίκου Chanel στα χέρια μας; Yes, please! Χρησιμοποίησε αυτό το σαπούνι όταν πρόκειται να βγεις ραντεβού ή σε ένα girls’ night για ένα ποτήρι κρασί. Τα χέρια σου θα μυρίζουν υπέροχα όλο το βράδυ, ακόμη και αν χρειαστεί να τα πλύνεις ξανά στο ενδιάμεσο!

 

Αρωματικό σαπούνι Belladonna, Mor Boutique, Make Me Up, €8.80. Έχει τέλεια μυρωδιά αλλά και τέλειο packaging που μπορείς να το μετατρέψεις από θήκη για τα κοσμήματά σου ή να το κρατήσεις ως σαπουνοθήκη έτσι ώστε να έχεις πάντα μαζί σου το αγαπημένο σου σαπούνι. Και φυσικά όταν ταξιδεύεις!

Suede Savon Parfume, Byredo, €31.20. Το αρωματισμένο σαπούνι Rose Soap Bar της BYREDO σηματοδοτεί την επιστροφή στη βασική φροντίδα του δέρματος. Και αυτό εδώ το σαπούνι έχει μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά που δεν θα συναντήσεις εύκολα!

34 Boulevard Saint Germain Soap, Diptyque, €29.00. Το 34 είναι η iconic μυρωδιά του οίκου Diptyque, ακριβώς όπως μύριζε η πρώτη μπουτίκ στο Παρίσι. Αν, λοιπόν, αγαπάς τα αρώματα Diptyque και αν θέλεις να πάρεις ένα σαπούνι από τον οίκο, ας είναι αυτό!

Soap With Verbena Leaves, L’Occitane, €5.13. Ένα ακόμη σαπούνι που μοιάζει περισσότερο με γλυπτό παρά με… ένα ακόμη σαπούνι! Αλλά όσο εντυπωσιακό είναι, άλλη τόση δουλειά κάνει. Περιέχει στη σύνθεσή του βιολογικό εκχύλισμα βερβένας από την Προβηγκία, που καθαρίζει, αφήνοντας στο δέρμα το απαλό, φρέσκο, λεμονί ​​άρωμα. 

 

Respire Extra Gentle Soap, Sephora, €5.50. Μας αρέσει πολύ αυτό το brand γιατί είναι ο ορισμός του clean beauty. Το συγκεκριμένο περιέχει κατά 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, παρασκευάζεται στη Γαλλία και είναι οικολογικό. Είναι εμπλουτισμένο με 3 φυτικά έλαια και, πιο συγκεκριμένα, βιολογικό αμυγδαλέλαιο που θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος, βιολογικό έλαιο καμελίνας που λειαίνει και προστατεύει και βιολογικό έλαιο λιναρόσπορου για την καθημερινή ενυδάτωση. Όσο για τη μυρωδιά του, μυρίζει αχλάδι.

Απαλυντικό σαπούνι με χαμομήλι, Korres, €3.35. Αυτό το σαπούνι περιέχει χαμομήλι που το κάνει ιδανικό ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα και επιπλέον είναι value for money που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σκεφτείς διπλά για να επενδύσεις σε αυτό!

Σαπούνι με μέλι, Apivita, €3.79. Στην Apivita θα βρεις μια σειρά από σαπούνια που θα αγαπήσεις και με συστατικά και μυρωδιές για να γεμίσεις κάθε γωνιά του μπάνιου σου ή, γιατί όχι, να κάνεις μια ολόκληρη συλλογή!

 

Read More

And More