Stop Time!

Τα συστατικά αντιγήρανσης που πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις τα νέα προϊόντα περιποίησης

Τα σημάδια γήρανσης είναι η μόνιμη συζήτηση με τις κολλητές, το δερματολόγο και την αισθητικό σου. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εκτός από τις λεπτές γραμμές στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει η θαμπή όψη, κηλίδες και πανάδες και ίσως μια μικρή χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου. Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται οι ειδικοί να σου αποκαλύψουν πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να προλάβεις την πρόωρη εμφάνιση τους αλλά και να τα αντιμετωπίσεις. Αρκεί να ακολουθείς πιστά και κατά γράμμα τις συμβουλές τους και να μην παραλείπεις ούτε ένα βήμα από την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης. 

Παράλληλα επιβάλλεται να γνωρίζεις τα βασικότερα συστατικά αντιγήρανσης. Εκείνα που πρέπει να υπάρχουν στη σύνθεση των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ. Πριν αποκτήσεις τα νέα σου προϊόντα λοιπόν δες τι επιβάλλεται αν περιέχουν.

Ρετινόλη: Προέρχεται από την βιταμίνη Α και πρόκειται για ένα από τα βασικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Αρχικός της σκοπός είναι η κυτταρική ανανέωση ενώ παράλληλα βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου το οποίο κρατά το δέρμα σφριγηλό. Η ρετινόλη καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη πρόωρη γήρανση του δέρματος ενώ μειώνει και τη λιπαρότητα. Τα προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεση τους το συγκεκριμένο συστατικό θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τυχόν λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να αυξήσεις την ελαστικότητα του δέρματος. Όπως καταλαβαίνεις είναι ότι καλύτερο ώστε η όψη της επιδερμίδας να παραμείνει νεανική.

 

Βιταμίνη C: Γνωρίζω πως την αγαπάς πολύ και τη χρησιμοποιείς συχνά. Συνέχισε σε αυτό τον ρυθμό. Είναι άλλωστε η μοναδική που χαρίζει έξτρα λάμψη στο δέρμα και προτείνουν ανεπιφύλακτα οι facialists και δερματολόγοι. Η βιταμίνη C μειώνει επίσης λεπτές γραμμές και ρυτίδες, λειτουργεί ενάντια στις δυσχρωμίες όπως κηλίδες και πανάδες και προσφέρει ενυδάτωση. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως την χρησιμοποιείς πάντα συνδυαστικά με την αντηλιακή σου κρέμα. Ένας ορός με τη συγκεκριμένη βιταμίνη στη σύνθεση του είναι απαραίτητος λένε οι ειδικοί, ανεξάρτητα από τη ηλικία σου. 

Βιταμίνη Ε: Πρόκειται για το συστατικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα ακόμη κι αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, ανακουφίζει το δέρμα από ερεθισμούς ενώ βελτιώνει την όψη. Επίσης, μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ καταπολεμά αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, τον μεγαλύτερο δηλαδή εχθρό στη μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης. Θα την βρείτε και σε μορφή αμπούλας που απλώνεται πανεύκολα και χαρίζει μοναδική απαλότητα. 

Ρεσβερατρόλη: Είναι η πολυφαινόλη που συναντάται στα σταφύλια και αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότερα beauty brands φροντίζουν να την περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο φρούτο στη σύνθεση των προϊόντων αντιγήρανσης. Η ρεσβερατρόλη αντιμετωπίζει δραστικά τις ελεύθερες ρίζες με αποτέλεσμα να προλαμβάνει τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. 

Νιασιναμίδη: Γνωστή και ως Βιταμίνη Β3. Ενισχύει τα κεραμίδια της επιδερμίδας, εκείνα δηλαδή που δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα ώστε να διατηρεί την απαραίτητη υγρασία. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιώντας προϊόντα με νιασιναμίδη η επιδερμίδα παραμένει σωστά ενυδατωμένη. Και όχι μόνο αφού αυξάνει σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ελαστικότητα και να μειώνονται οι ρυτίδες. 

 

 

 

 

 

Read More

And More