Θεραπεία με υαλουρονικό: Το μυστικό για όμορφο δέρμα

Έχετε πολύ λεπτά χείλη; Άδεια ζυγωματικά; Θαμπό και ξηρό δέρμα; Ή μήπως γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα και στα πλάγια των ματιών; Είναι οι λεγόμενες γραμμές της λύπης και της χαράς αφού δημιουργούνται και βαθαίνουν από τις εκφράσεις μας. Για όλες τις παραπάνω ενδείξεις η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του δερματολογικού τμήματος και Εφαρμογών Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine προτείνει ένα συστατικό κλειδί: το υαλουρονικό οξύ.

Η δερματολόγος εξηγεί: «Το υαλουρονικό είναι το κατεξοχήν συστατικό της ενυδάτωσης. Παράγεται από τον οργανισμό μας και το βρίσκουμε στις αρθρώσεις, το δέρμα και το βλεννογόνο, αλλά η παραγωγή του μειώνεται μετά τα 25 και πολύ περισσότερο μετά τα 40. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να αφυδατώνεται, να αδειάζει, να χάνει την ελαστικότητά του».

Πώς γίνεται η θεραπεία
Το υαλουρονικό, ανάλογα με το είδος του και τις ενδείξεις κάθε δέρματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με τη μορφή της μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο είτε ως filler για να χαρίσει όγκο. Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει είτε με μια λεπτή βελόνα (ένεση) είτε μη ενέσιμα με μια συσκευή που ονομάζεται Dermapen και βοηθά το υλικό να εισχωρήσει στο δέρμα. Μετά από μια σειρά συνεδριών το δέρμα θα φαίνεται ανανεωμένο και πιο νεανικό. Από την άλλη, αν χρησιμοποιηθεί ως filler θα γεμίσει βαθιές ρυτίδες και γραμμές, ζυγωματικά, ρινοχειλικές αύλακες, ουλές ακμής και χείλη.

Επίσης το υαλουρονικό προτιμάται για αύξηση του όγκου των χειλιών και για να τονίσουμε τα ζυγωματικά. Τέλος, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος που σβήνει τους μαύρους κύκλους προσωρινά για 1 χρόνο (μέχρι να απορροφηθεί το υλικό από τον οργανισμό).
Το κόστος της θεραπείας κυμαίνεται ανάλογα με τις αμπούλες που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός.

Read More

And More