Το 2021 θα βρεις την ελαφριά ενυδατική κρέμα που πάντα έψαχνες

Είμαι beauty editor εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια και από την πρώτη μέρα που άρχισα να ασχολούμαι με την ομορφιά αυτή είναι η ερώτηση που μου γίνεται συχνότερα: πες μου μια ενυδατική κρέμα που να μην είναι βαριά!

Πράγματι, και ειδικά στην Ελλάδα που λόγω και κλίματος οι περισσότερες έχουμε λιπαρές επιδερμίδες, το να βρεις μια λεπτόρρευστη ενυδατική δεν είναι μόνο ζητούμενο αλλά και κάτι πολύ δύσκολο! Τις περισσότερες φορές η έρευνα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα με αποτέλεσμα όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα να αφήνουν το πρόσωπό τους χωρίς ενυδάτωση δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο: η λιπαρή επιδερμίδα δεν έχει την ενυδάτωση που χρειάζεται άρα από μόνη της υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό με αποτέλεσμα η λιπαρή επιδερμίδα να γίνεται ακόμη πιο λιπαρή! 

Κάνουμε ποδαρικό στο 2021, λοιπόν, με την τέλεια εκείνη ενυδατική προσώπου που όχι μόνο δεν θα βαρύνει την επιδερμίδα μας, αλλά θα την βοηθήσει και πολύ!

 

Chanel Hydra Beauty Camelia Water Cream. Αυτή η ενυδατική κρέμα λεπτόρρευστης υφής περιέχει λευκή καμέλια στα συστατικά της ενώ είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο που το φως αντανακλάται στο νερό και έχει ως στόχο να δώσει στην επιδερμίδα σου εκτός από ενυδάτωση και αυτή την υπέροχη λάμψη. Και μάντεψε! Τα καταφέρνει τέλεια. 

 

Calendula serum- infused water cream, Kiehl’s, €38.46. Αυτή η κρέμα ενυδάτωσης είναι ιδανική όχι μόνο για τις επιδερμίδες που έχουν ανάγκη από πιο ελαφριά προϊόντα, αλλά και από τις πιο ευαίσθητες αφού το εκχύλισμα καλέντουλας που περιέχει κάνει pampering στο δέρμα!

 

 

 

Hydrance Aqua- Gel cream, Avene, €23.28. Μια όλα- σε- ένα κρέμα για πολλές χρήσεις αφού ενυδατώνει, καταπραΰνει και αποτοξινώνει ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: εκτός από ενυδατική, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως μάσκα απλώνοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα στο πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο αλλά και ως κρέμα ματιών για να ενυδατώσεις την περιοχή περιμετρικά!

Aqua Beelicious Oil- free κρέμα ενυδάτωσης ελαφριάς υφής, Apivita, €15.00. Ελαφριά κρέμα-gel ειδικά σχεδιασμένη με εκχύλισμα λουλουδιών από κίστο, άγριο τριαντάφυλλο, ίριδα και μέλι, σούπερ ενυδατικά συστατικά που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας. Επίσης, η oil-free σύνθεση του δεν επιβαρύνει τη λιπαρή-μικτή επιδερμίδα και αυτός είναι ένας λόγος που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ. Και φυσικά, ένας ακόμη πολύ σημαντικός είναι το γεγονός ότι είναι value for money. 

 

Ginzing oil free energy boosting moisturizer, Origins, €25.50. Αν ζηλεύεις το glowy skin αποτέλεσμα που βλέπεις στα κορίτσια του instagram με αυτήν εδώ τη κρέμα θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να την αποκτήσεις και αυτό γιατί πέρα από τα ενυδατικά στοιχεία περιέχει και ginseng αλλά και καφεΐνη που δίνουν αυτό το boost που έχει ανάγκη η επιδερμίδα μας. 

 

Κρέμα gel ημέρας 48ωρης ενυδάτωσης, Greek Yoghurt, Korres. Αυτή η κρέμα ενυδάτωσης Korres περιέχει πρε- και προβιοτικά που φροντίζουν το μικροβίωμα της επιδερμίδας, την ισορροπία ανάμεσα στα “καλά” και τα “κακά” βακτήρια διατηρώντας την επιδερμίδα δυνατή και τον φραγμό ενισχυμένο, χωρίς καμία αίσθηση τραβήγματος. Και ένας υγιής φραγμός μεταφράζεται σε υγιή επιδερμίδα. 

Aqua Infini Refreshing Water Gel, Galenic. Αυτή η κρέμα που περιέχει 99% φυσικά συστατικά ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος χαρίζοντάς της μια δροσερή αίσθηση παράλληλα ενώ δεν γυαλίζει. Αν αγαπάς την ματ όψη θα αγαπήσεις και αυτήν εδώ την κρέμα!

Sunday Riley Tidal Brightening Enzyme Water Cream, Sephora, €63.50. Αν θέλεις μια κρέμα που να συνδυάζει ενυδάτωση και λευκαντικές ιδιότητες, μόλις τη βρήκες! Η συγκεκριμένη κρέμα είναι ιδανική αν σε απασχολούν διχρωμίες από σημάδια και παλιά σπυράκια. 

 

Read More

And More