Το Clean Beauty επαναπροσδιορίζεται μέσα από μια skincare σειρά με ελληνικό DNA

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τι ξέρεις για τον όρο «Clean Beauty»; Δύο λέξεις που τα τελευταία χρόνια ακούγονται όλο και πιο δυνατά στην παγκόσμια beauty κοινότητα. Ένα trend που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Σε πιστή μετάφραση; Καθαρή ομορφιά. Πρόκειται λοιπόν για μια ρουτίνα που στηρίζεται σε προϊόντα ομορφιάς που αφενός δεν περιέχουν τοξικά-βλαβερά συστατικά κι αφετέρου έχουν μια ethical νοοτροπία όσον αφορά την δημιουργία τους, την παραγωγή τους. Αγνές πρώτες ύλες, φιλικές προς το περιβάλλον συνθέσεις, ανακυκλωμένες συσκευασίες κλπ.

Αν και το Clean Beauty δεν εμφανίστηκε τώρα στο προσκήνιο, τα δικά μου βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα λεγόμενα baby steps. Διαβάζω, ενημερώνομαι πολύ, μαθαίνω – άλλωστε αυτά τα επιτάσσει η φύση της δουλειάς μου – και έπειτα επιλέγω πολύ προσεκτικά. Η νέα μου εμμονή ακούει στο όνομα Soma + Soul. Ένα ελληνοαμερικάνικο, skincare brand που μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα για να μας βάλει τα γυαλιά σε ό, τι αφορά την τάση του clean beauty. Η φιλοσοφία του brand, που φέρει την υπογραφή της Έλενας Κουτσούκου, αντλεί την έμπνευσή της από την Αρχαία Ελλάδα. Οι φιλόσοφοι τότε πίστευαν πως ένα όμορφο σώμα είναι το αποδεικτικό στοιχείο μιας υπέροχης ψυχής.  Η SΟΜΑ+SOUL πιστεύει σε μια ολιστική προσέγγιση για τη θρεπτική κι ασφαλή περιποίηση της γυναικείας επιδερμίδας, μια προσέγγιση που θέλει να εξωτερικεύσει την καλύτερη εκδοχή που κρύβουμε όλες μέσα μας μέσω καθαρών προϊόντων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τα Ελληνικά συστατικά και την Ελληνική ομορφιά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOMA+SOUL (@somasoulskincare)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! H SOMA+SOUL ιδρύθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ και ακολουθεί πιστά τις αμερικάνικες προδιαγραφές του Clean Beauty. Τα προϊόντα του brand ωστόσο παράγονται στην Ελλάδα, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς και φέρουν πιστοποιήσεις: COSMOS, CrueltyFree, Vegan και βεβαίως πιστοποιήσεις ΕΟΦ.

Ας γνωριστούμε καλύτερα: Τα προϊόντα-κλειδιά!

Ξεκινάμε με το δικό μου αγαπημένο, το Astrea Makeup Remover. Από την πρώτη φορά που το δοκίμασα, με ενθουσίασε. Πρόκειται για ένα έλαιο ντεμακιγιάζ, που όχι απλώς διαλύει, εξολοθρεύει το μακιγιάζ σε χρόνο ρεκόρ αλλά την ίδια στιγμή ενυδατώνει βαθιά το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους και εξισορροπεί το φυσικό pH του.

Στην συσκευασία – που είναι minimal, όπως ακριβώς μου αρέσει – θα βρεις και το makeup reusable pad, το οποίο θα σου λύσει τα χέρια. Η ανάλαφρη σύνθεσή σου έχει δημιουργηθεί από  μαστιχέλαι, γνωστό για τις αντιγηραντικές και λευκαντικές ιδιότητές του, χαμομήλι που καταπραΰνει και ελαιόλαδο που βοηθά στην 
ανανέωση των κυττάρων και δρα κατά της ακμής.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOMA+SOUL (@somasoulskincare)

Και αφού έχω εξασφαλίσει πως το πρόσωπό μου είναι πεντακάθαρο τώρα, συνεχίζω με την μάσκα Gaia. Είναι μια πολυτελής face mask, εμπλουτισμένη με νερό αγγουριού και έλαιο κολοκύθας, που υπόσχεται να μεταμορφώσει την κουρασμένη και θαμπή επιδερμίδα μου, χαρίζοντάς της λάμψη, υγεία και ενυδάτωση.

Τα προϊόντα της SOMA+SOUL ωστόσο δεν σταματούν στο πρόσωπο. Γιατί το clean beauty δεν αφορά μόνο την επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος. Έτσι το Flora Body Oil του brand έρχεται να χαρίσει στο κορμί μας ενυδάτωση στο φουλ. Είναι σχεδιασμένο για το ευαίσθητο δέρμα, σαν εκείνο που έχουν οι νέες μαμάδες που θηλάζουν. Για αυτό δεν έχει καθόλου άρωμα. Ανάμεσα στα συστατικά του, εντοπίζουμε το εκχύλισμα ελίχρυσου, που προστατεύει το κολλαγόνο του δέρματος και διατηρεί την ελαστικότητά του. Εξίσου σημαντικός και ο ηλίανθος, με υψηλό δείκτη βιταμίνης Ε, παγιδεύει την υγρασία και διατηρεί το δέρμα καλά ενυδατωμένο. Τέλος το αμυγδαλέλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το ξηρό και θαμπό δέρμα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOMA+SOUL (@somasoulskincare)

Τελείωνω την παρουσίαση των προϊόντων της SOMA+SOUL με ένα dry shimmering body oil, για όσες χρειάζονται μια έξτρα λάμψη. Για όσες επιθυμούν να έχουν αυτό το ηλιοκαμένο, χρυσοχάλκινο look, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Η φόρμουλά του φέρνει κοντά το έλαιο από φύτρες σιταριού και το βερυκοκέλαιο. To αποτέλεσμα; Ελαστικότητα, τσεκ και ενυδάτωση, επίσης τσεκ!

Read More

And More