Τρία βήματα για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια που αφήνει η περιβαλλοντική ρύπανση στην επιδερμίδα

Το πιθανότερο είναι στο μπάνιο σου να υπάρχουν προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σου ανάλογα με την εποχή αλλά και τα σημάδια που κάνουν την εμφάνιση τους καθώς περνά ο καιρός. Και τα αγαπημένα beauty brands, με τη σειρά τους, φροντίζουν να λανσάρουν προϊόντα που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως λιπαρότητα, ξηρότητα, ερυθρότητα ή μελάγχρωση, λεπτές γραμμές και θαμπή όψη. 

Σπάνια όμως αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις ώστε να τα αποφύγεις. Τα κεραμίδια, για παράδειγμα, είναι ένα πολύ σημαντικό και “εργατικό” συστατικό που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος τόσο από την πλευρά των δερματολόγων και facialists όσο και του δικού σου. Είναι εκείνη που εργάζονται σκληρά με σκοπό την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσαμε να προστατεύσουμε τον φραγμό του δέρματος εξ αρχής; Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να το πετύχεις θα χρειαστεί να θωρακίσεις το δέρμα από τα σημάδια που προκαλεί η περιβαλλοντική ρύπανση. Είναι εκείνη που διαταράσσει τον φραγμό με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους όλα τα σημάδια. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη y.a. (@ya_______i)

Πώς θα το πετύχεις; Ακολουθώντας τρία συγκεκριμένα βήματα που είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Βήμα 1ο: Καθαρισμός 

Είναι το πρώτο και σημαντικότερο στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Το πρωί καθαρίζεις την επιδερμίδα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανικά με προϊόν που κάνει αφρό, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Το βράδυ, ο καθαρισμός επιβάλλεται να είναι διπλός ειδικά αν φοράς make up. Αν τα σημάδια είναι ορατά, το βράδυ επιλέγεις ένα προϊόν που περιέχει στη σύνθεση του αζελαϊκό οξύ, συστατικό που βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και των δυσχρωμιών. Είναι αντιφλεγμονώδες και ενισχύει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος. Καλό είναι να έχεις υπομονή όσον αφορά στην αντιμετώπιση των σημαδιών. Εάν δεν δεις αποτελέσματα εντός τριών μηνών σημαίνει ότι δεν λειτουργεί στην δική σου περίπτωση. 

Βήμα 2ο: Αντιοξειδωτικά 

Η προσθήκη αντιοξειδωτικών στην πρωινή σας ρουτίνα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δέρματός σας από τη ρύπανση και τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Οι βιταμίνες C και Ε είναι τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά τις οποίες χρησιμοποιείς πάντα και αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αντηλιακό. Τα εφαρμόζεις το πρωί μιας και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στις οποίες είσαι εκτεθειμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα εφαρμόζεις πριν την αντηλιακή κρέμα. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ενδέχεται η βιταμίνη C να προκαλέσει ερεθισμό γι’ αυτό καλό είναι αρχικά να την χρησιμοποιείς τρεις φορές την εβδομάδα. Αν η βιταμίνη C δεν λειτουργεί,  η βιταμίνη Ε και η νιασιναμίδη είναι εξίσου δραστικές χωρίς όμως πιθανότητα ερεθισμών.

Αντηλιακή προστασία με SPF 30 (ή και πιο υψηλό)

Φοράς την αντηλιακή σου κρέμα καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό είναι κανόνας. Κρατάς το SPF 30 μέχρι τις αρχές της άνοιξης και συνεχίζεις με SPF 50 από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή επιλέξεις προϊόν σε μορφή κρέμας. Αν ταλαιπωρείσαι με την λιπαρότητα μια φόρμουλα χωρίς έλαια που χαρίζει ματ φινίρισμα είναι ιδανική. Τέλειο είναι επίσης το αντηλιακό με χρώμα που εκτός από προστασία χαρίζει κάλυψη, ομοιόμορφη όψη και φυσική λάμψη. 

Κεντρική photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Read More

And More