Χείλη: Tips και τα κατάλληλα προϊόντα για υψηλή προστασία από τον ήλιο

Η αντηλιακή προστασία προσώπου δεν περιορίζεται στην κλασική κρέμα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα και σημεία όπως τα χείλη που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και χρειάζονται το κατάλληλο προϊόν που θα τα προστατεύσει από την ξηρότητα ή ακόμη και το έγκαυμα ειδικά στις διακοπές, τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή και η έκθεση στον ήλιο πολύωρη. 

Τα χείλη συχνά παραμελούνται και αυτό είναι ένα μικρό λάθος που μπορείς να διορθώσεις αμέσως τώρα. Το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα λεπτό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Από την άλλη, η μελανίνη, που εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία UV είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή τόσο στο ηλιακό έγκαυμα όσο και την φωτογήρανση.

Σε αντίθεση με τα σημάδια γήρανσης που κάνουν την εμφάνιση τους με την πάροδο του χρόνου, η φωτογήρανση προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Τα χείλη χωρίς αντηλιακή προστασία χάνουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επιπλέον, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος και να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης χρόνιων παθήσεων.

Τα οφέλη του Lip Balm με δείκτη προστασίας 

Εκτός από πλούσια ενυδάτωση, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης και επουλώνει τυχόν ερεθισμούς. Ένα προϊόν με χρώμα είναι επίσης ιδανικό μιας και μπορείς να το εφαρμόζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ αναβαθμίζοντας το make up look με τον πιο φυσικό τρόπο. 

Extra Tips

  • Το ανανεώνεις πιο συχνά απ’ ότι την αντηλιακή κρέμα προσώπου η σώματος μιας και κάθε φορά που πίνεις ή τρως κάτι απομακρύνεται. 
  • Καλό είναι να έχει το λιγότερο SPF 15. Ποτέ μικρότερο δείκτη προστασίας. 
  • Μπορείς να το απλώσεις και στην περιοχή των ματιών που είναι εξίσου ευαίσθητη με τα χείλη. 
  • Αν θέλεις να το συνδυάσεις με το κραγιόν σου το εφαρμόζεις μετά από αυτό. 
  • Αν βρίσκεσαι αρκετή ώρα στο νερό μια αδιάβροχη φόρμουλα είναι ότι καλύτερο. 
  • Το lip balm με χρώμα είναι κατάλληλο και για blush, ειδικά αν θέλεις ένα καλοκαιρινό και ανεπιτήδευτο look ακόμη και στην παραλία. 

Τα προϊόντα 

Apivita Cocoa Butter Lip Care SPF 20: Ενυδατώνει σε βάθος και διατηρεί την ελαστικότητα στα χείλη καθώς απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας χάρη στο βούτυρο κακάο. Καταπραΰνει τα χείλη με βισαβολόλη ενώ χάρη στο δείκτη SPF 20 προστατεύει από την UV ηλιακή ακτινοβολία. Mαλακώνει τα χείλη με ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι, το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ,το καστορέλαιο και οι εστέρες jojoba.

Korres Yoghurt Lip Balm SPF 20: Το βαλσαμέλαιο ανακατεύεται με βούτυρο karitè, βούτυρο κακάο και macadamia, κερί από ηλίανθο και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Όλα φυσικά συστατικά με μοναδικές ενυδατικές ιδιότητες, θρέφοντας τα χείλη και χαρίζοντας απαλή υφή και υγιή όψη.

Intermed Luxurious SunCare SPF 30 Hydro-Protecting Lip Balm: Με Κολλαγόνο, βούτυρο Καριτέ, Jojoba oil, Προβιταμίνη Β5, Βιταμίνη C & E αλλά και έναν ισορροπημένο συνδυασμό UVA / UVB φίλτρων που προσφέρει υψηλή προστασία και φροντίδα των χειλιών κάτω από τον ήλιο. Η πλούσια σύνθεση περιποιείται τα ξηρά χείλη και προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση, ενώ οι σφαίρες Υαλουρονικoύ οξέος γεμίζουν τις γραμμές των χειλιών, χαρίζοντας τους όγκο.

Aesop Avail Lip Balm with Sunscreen SPF 30: Προσφέρει θρέψη στα χείλη, με φίλτρα για τη προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Με σύνθεση χωρίς σιλικόνη, παραφίνη, κερί μέλισσας ή άλλα συστατικά ζωικής προέλευσης, αυτό το Lip Balm μαλακώνει τα ξηρά χείλη και δίνει μία αίσθηση ανακούφισης.

Fresh Sugar Lip Treatment:  Ενυδατικό που χαρίζει καθαρό, ανεπιτήδευτο χρώμα που διαρκεί και την απαραίτητη αντηλιακή προστασία SPF 15. Παρασκευασμένο από θρεπτικά έλαια, χαρίζει υγρασία που διατηρεί τη ζάχαρη για να προσφέρει συνεχή ενυδάτωση και εθιστικό άρωμα εσπεριδοειδών.

 

Read More

And More