Χέρια: Η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθείς για να παραμένουν ενυδατωμένα και προστατευμένα

Πρέπει να το παραδεχτείς: Παραμελείς τα χέρια σου τον τελευταίο καιρό. Θέλω να σου υπενθυμίσω ότι είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του σώματος που χρειάζεται εντατική περιποίηση. Ίσως το παράκανες κατά την περίοδο της καραντίνας μιας και παρουσίαζαν έντονα σημάδια ξηρότητας. Οι ειδικοί όμως επιμένουν πως επιβάλλεται να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης χεριών αν θέλεις να είναι ενυδατωμένα, απαλά και χωρίς σημάδια γήρανσης όπως είναι οι κηλίδες και οι λεπτές γραμμές. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα αγαπημένα σου brands έχουν λανσάρει απίθανα προϊόντα περιποίησης χεριών που θα σε βοηθήσουν να τους χαρίσεις τέλεια όψη και πλούσια θρέψη. Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς περιλαμβάνει η ρουτίνα είναι απλό: Ακολουθείς τα βήματα της αντίστοιχης του σώματος που σημαίνει καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση και μάσκα. 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. 

Korres Αλόη Σαπούνι Χεριών: To υγρό σαπούνι Αλόη + Θαλασσινό Αλάτι συνδυάζει τον καθαρισμό με τη θωράκιση της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας των χεριών.  Φροντίδα με εκχύλισμα αλόης και αίσθηση αναζωογόνησης με νότες θαλασσινού αλατιού.

Καθαρισμός: Προσοχή μην το παρακάνεις με το νερό και κυρίως με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το χλιαρό είναι ιδανικό ενώ ένα υγρό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες είναι ότι καλύτερο. Το καυτό νερό ξηραίνει τα χέρια και δημιουργεί την ανεπιθύμητη αίσθηση τραβήγματος, ειδικά το χειμώνα. Τα στεγνώνεις πάντα με την πετσέτα ταμποναριστά και αμέσως μετά σειρά έχει η ενυδάτωση. 

 

 

Byredo Rose: Με αλάτι και λάδι στη βάση του που προσφέρουν θρέψη, απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα των χεριών. Το ροζ πιπέρι, το βατόμουρο, το πατσουλί και το white musk συνδυάζονται άψογα με το τριαντάφυλλο αφήνοντας μια σοφιστικέ εσάνς. 

 

 

Απολέπιση: Τα νεκρά κύτταρα υπάρχουν σε όλο το σώμα και η απολέπιση στα χέρια μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη. Θα χρειαστείς μερικά μόνο λεπτά και θα λατρέψεις το αποτέλεσμα. Το δέρμα στα χέρια σου γίνεται super απαλό χάρη στα φυσικά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα. Η θρέψη και το υπέροχο άρωμα είναι δύο ακόμη λόγοι που θα σε πείσουν να ακολουθείς το συγκεκριμένο βήμα χωρίς δεύτερη σκέψη. 

 

 

Chanel La Creme Main: Η iconic κρέμα χεριών που πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο νεσεσέρ σου. Θρέφει, ενυδατώνει και μειώνει τις δυσχρωμίες ενώ προστατεύει τον δερματικό φραγμό. 

Dior Prestige La Creme Mains de Rose: Μια σύνθεση που συνδυάζει τη δύναμη των μικροκροθρεπτικών συστατικών του Rose de Granville με το εκχύλισμα ινών, το κερί και τα έλαια τριαντάφυλλου χαρίζοντας εκτός από ενυδάτωση, θρέψη, λεύκανση και απαλότητα. 

Nivea Anti Age Care Q10 Κρέμα Χεριών: Μια απαλή φόρμουλα με Q10 και φίλτρα UV στη σύνθεση της που μειώνει ορατά τα πρώτα σημάδια γήρανσης προστατεύοντας από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Ενυδάτωση: Δεν βγαίνεις από το σπίτι αν δεν έχεις απλώσει προηγουμένως την ενυδατική κρέμα προσώπου, σωστά; Αυτός ακριβώς είναι και ο κανόνας όσο αφορά στα χέρια σου. Πρόκειται για το πρώτο και τελευταίο βήμα της ημέρας και για να μην το ξεχνάς μπορείς να έχεις την κρέμα χεριών κοντά στο κρεβάτι σου έτσι ώστε λίγο πριν πέσεις για ύπνο να απλώνεις μια γενναία δόση. 

 

Sephora Collection Mango Hand Mask: Εμποτισμένα γάντια περιποίησης που λειτουργούν ως μάσκα χαρίζοντας μοναδική απαλότητα χάρη στα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχουν.  Το βούτυρο μάνγκο προέρχεται από τον πυρήνα του φρούτου. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, θρέφει και επανορθώνει το ξηρό δέρμα. 

 

Fenty Skin Hydra ’Reset Intensive Recovery Glykerin Hand Mask: ενυδατώνει, αναζωογονεί και θρέφει τα χέρια ενώ εσύ κοιμάσαι. Πρόκειται για μια μάσκα νύχτας με γλυκερίνη, έλαια φρούτων και φυτικά εκχυλίσματα που προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία και απαλότητα που διαρκούν όλη την ημέρα.  

Έξτρα περιποίηση: Η μάσκα χεριών είναι κατάλληλη για εσένα που ταλαιπωρείς τα χέρια σου ή τα φέρνεις συχνά μέσα στην ημέρα σε επαφή με το νερό. Πρόκειται για ένα ειδικό γάντι με πλούσια ενυδατικά στοιχεία, που θα βρεις στο αγαπημένο σου beauty κατάστημα. Χαλαρώνεις στον καναπέ σου το φοράς, περιμένεις να δράσει και αμέσως μόλις το αφαιρέσεις η διαφορά είναι αισθητή. Μπορείς να το συνδυάσεις με την αντίστοιχη μάσκα ποδιών και να τις εφαρμόσεις το weekend. Ένα mini spa στο σαλόνι δηλαδή. 

 

Read More

And More