Ζήσης Μπουκουβάλας: οι δύο πλαστικές επεμβάσεις για τις οποίες θα συζητούν όλοι στο μέλλον σύμφωνα με τον κορυφαίο Έλληνα πλαστικό χειρουργό!

Ο καιρός που οι πλαστικές επεμβάσεις θεωρούνταν κάτι για το οποίο οι γυναίκες ένιωθαν συστολή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, μπορούμε οτιδήποτε δεν ταιριάζει τόσο στην εικόνα μας να το βελτιώνουμε και, το καλύτερο (!), να μπορούμε να ανοίγουμε ελεύθερα συζητήσεις για αυτό! Το τοπικό πάχος ή ένα στήθος το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο στητό ή να είναι άνισο, ή, πιο απλά, ένα στήθος που δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, είναι πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. 

Η γνώση είναι δύναμη και, ευτυχώς για εμάς, έχουμε στο speed dial του κινητού μας κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι έχουν την διάθεση να μοιραστούν μαζί μας όλο το know how για να προχωρήσουμε στην αλλαγή που θέλουμε. 

Το βιογραφικό του είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό! Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς. Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Metropolitan», Διευθυντής της εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και Αναγεννητικής Ιατρικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», επιστήμονας με πλούσιο συγγραφικό έργο και διαλέξεις. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και με σπουδές σε Αμερική και Αγγλία, ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας, θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους Πλαστικούς Χειρουργούς της Ελλάδας και κάναμε μια εκτενή συζήτηση μαζί του για την πλαστική χειρουργική αλλά και εκείνες τις δύο πλαστικέ επεμβάσεις για τις οποίες θα συζητούν όλοι στο μέλλον. Εσύ τις μαθαίνεις τώρα!

 
 
-Δρ. Μπουκουβάλα με την εμπειρία των 30 χρόνων στην Πλαστική Χειρουργική, πόσο σημαντική είναι η εξωτερική εικόνα για την ψυχολογία μας;
Η εξωτερική μας εικόνα επηρεάζει άμεσα την ψυχοσυναισθηματική μας κατάσταση, την επαγγελματική μας δραστηριότητα  καθώς και την κοινωνική μας ζωή.

-Έχετε πάνω απο 15.000 χειρουργικά περιστατικά. Περισσότερο επιθυμεί κάποιος να αλλάξει κάτι στο πρόσωπο ή στο σώμα του;
Υπάρχει ζήτηση και για τα δυο, το σώμα υπερτερεί όμως πάντα.

-Είμαστε πια πιο εξοικειωμένες με τις πλαστικές επεμβάσεις, έτσι δεν είναι; Τι δείχνει η εμπειρία σας; 
Το επίπεδο εξοικείωσης του μέσου πολίτη με την Πλαστική χειρουργική γενικότερα, αλλά και τις επεμβάσεις ειδικότερα, έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα σε βαθμό που από κοινωνικό ταμπού παλαιότερα να είναι τόσο αποδεκτό όσο και ευκόλως ανακοινώσιμο στις ημέρες μας. Οι ασθενείς πλέον με προσεγγίζουν με πολύ άρτια πληροφόρηση, σε αυτό έχει συμβάλλει και το διαδίκτυο, και απλά αναζητούν να διασαφηνίσουν τα κενά εμπειρικής γνώσης που δεν μπορούν να αναζητήσουν εκεί.
 
-Ποιο είναι το κυρίως ζητούμενο κάθε γυναίκας που έρχεται στο ιατρείο σας; 
Η κάθε γυναίκα που με επισκέπτεται στο ιατρείο μου ουσιαστικά αναζητά πληροφορίες για κάποιο αισθητικό θέμα που την αφορά. Πληροφορίες, όμως, οι οποίες πρέπει να ενσωματωθούν στα πλαίσια μίας ατομικής ανάγκης που καθιστά την κάθε ασθενή ξεχωριστή. Άρα και η προσέγγισή μου είναι πάντοτε με σεβασμό στο ανθρώπινο εξατομικευμένο στοιχείο που κάνει κάθε περίπτωση διαφορετική.



-Μιλήστε μας λίγο για τη νέα τεχνική αυξητική στήθους Teardrop Breast. Τι είναι; 
Πρόκειται για την μετεξέλιξη πολλών πρωτύτερων τεχνικών που επιτυγχάνουν ένα άρτιο αισθητικά και απαράμιλλης ομορφιάς αποτέλεσμα. Ένα στήθος Teardrop έχει την εικόνα σταγόνας και σέβεται την αρχή του 45/55 που είναι η σχέση του ιδανικού άνω και κάτω πόλου του τέλειου στήθους. Αυτό το στήθος είναι πλέον επιτεύξιμο σε κάθε μαστό και κάθε γυναίκα με την τεχνική Teardrop. 
 
-Σε τι διαφέρει από τις προηγούμενες; Μιλάμε για πιο φυσικό αποτέλεσμα; 
Η τεχνική Teadrop διαφέρει με τα έως τώρα γνωστά δεδομένα τόσο λόγω της χρήσεως 6ης γενιάς ενθέματων νανοτεχνολογίας, όσο και λόγω της διαμόρφωσης της «τσέπης» που θα υποδεχθεί το ένθεμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, δηλαδή ένα ενισχυμένο στήθος με απαλή κλίση (σε σχήμα σταγόνας), που προσομοιάζει το εναρμονισμένο φυσικό στήθος. Με πολύ απλά λόγια, αυτό που κάνει την συγκεκριμένη τεχνική πολύ ξεχωριστή είναι πως το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό. Είναι σαν να γεννήθηκε κάποια με το τέλειο στήθος! 
  
-Από ότι καταλαβαίνω αλλάζουν τα ενθέματα. Άρα έχετε καινούρια “εργαλεία” στη διάθεσή σας. Σωστά; Το ταλέντο του γιατρού τι ρόλο παίζει και πόσο απαραίτητο είναι; 
Τα ενθέματα τελευταίας γενιάς αποτελούν ότι πιο σύγχρονο, ασφαλές και φυσικής συμπεριφοράς εργαλείο διαθέτουμε πλέον στην φαρέτρα μας για την ανάδειξη του γυναικείου στήθους και μάλιστα είναι πλέον για χρήση δια βίου! Δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό. Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι το απαραίτητο και αναντικατάστατο κομμάτι της εξίσωσης προκειμένου να καταλήξουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα. Η διαμόρφωση του σωστού χώρου στο θώρακα που θα υποδεχθεί το ένθεμα, η επιλογή του ιδανικού επιπέδου-βάθους, η απόλυτη προσοχή στην αναίμακτη χειρουργική τεχνική και πολλά άλλα σημεία είναι αυτά που προσέχει ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός για να στεφθεί η επέμβαση με απόλυτη επιτυχία.
  
-Πόσο διαρκεί η επέμβαση της Teardrop Breast; 
Η επέμβαση Teardrop διαρκεί περί τις 2 ώρες με μεγάλο κομμάτι αυτού του χρόνου να αφορά διαδικασίες απαραίτητες για την διεξαγωγή της επεμβάσεως αλλά όχι καθαρά χειρουργικής φύσεως. Θέλω να πω με αυτό ότι ο ουσιαστικός χειρουργικός χρόνος είναι περί την μία ώρα.
 
-Θα ήθελα να αλλάξουμε θέμα και να πάμε σε άλλο ένα μεγάλο άγχος -και εχθρό θα έλεγα- των γυναικών. Το λίπος. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό; 
Η νέα τάση στην αντιμετώπιση του τοπικού λίπους είναι η τεχνική Micro- Body Contouring. Οι περισσότερες γυναίκες αλλά και άντρες έχουν συσσωρευμένο λίπος σε κάποια περιοχή του σώματος. Η τεχνική Micro- Body Contouring επιτρέπει να απομακρύνουμε το επίμονο τοπικό λίπος από τα σημεία που ενοχλούν και προβάλουν περισσότερο, με μεγάλη ακρίβεια και ελάχιστη καταπόνηση. Είναι η πλέον εξελιγμένη και πρωτοποριακή μέθοδος λιποαφαίρεσης και λιπομεταφοράς.


 
-Τι διαφορετικό έχει το Micro- Body Contouring; Γιατί μια γυναίκα να επιλέξει αυτήν την τεχνική; 
Η Πλαστική Χειρουργική ακολουθεί τους ρυθμούς του σημερινού ανθρώπου και εξελίσσει τις τεχνικές τις με βάση τις ανάγκες τους. Η Micro-Body Contouring είναι ελάχιστα επεμβατική τεχνική, απόλυτα ασφαλής με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Σε 1 συνεδρία αφαιρούμε το λίπος από όποιο σημείο του σώματος μας ενοχλεί. Δεν χρειάζεται νοσηλεία και την ίδια μέρα ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του!

-Σε ποιες περιοχές του σώματος γίνεται;
Η τεχνική Micro-Body Contouring εφαρμόζεται σε όλο το σώμα και τα άκρα και ειδικότερα σε κοιλιακή χώρα, στήθος, βραχίονες, μηρούς και ράχη.
  
-Ποια η διαδικασία; 
Η διαδικασία εκτυλίσσεται ακριβώς όπως η 4d λιποαναρρόφηση, δηλαδή γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία (προκειμένου να είναι ταυτόχρονα απόλυτα ανώδυνη και άριστα ανεκτή ) και σε αποστειρωμένο νοσοκομειακό χώρο. Μετά τον ενδελεχή προεπεμβατικό σχεδιασμό που αναφέραμε πρωτύτερα ακολουθεί η επέμβαση καθ´ εαυτή που διαρκεί περίπου 2 ώρες. Κατόπιν ο ασθενής παραμένει στο χώρο μία ακόμα ώρα προκειμένου να μεταβολίσει πλήρως τα φάρμακα της αναισθησίας και μετά είναι ελεύθερος να επιστρέψει σπίτι.
 
-Μπορεί να μας προσφέρει την επίπεδη κοιλιά που ονειρευόμαστε; Κι αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα; 
Σαφώς και μπορεί και μάλιστα ανώδυνα και χωρίς αποχή από την καθημερινότητα ή την εργασία του. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά μετά την επέμβαση αλλά και προοδευτικά έως το τέλος του πρώτου μήνα που υποχωρεί το ελαφρύ ούτως ή άλλως οίδημα κατά 85% περίπου οι ασθενείς απολαμβάνουν μία εικόνα σώματος πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. Το Micro body contouring δίνει στο σώμα εξαιρετικά επιθυμητή και ιδανική εικόνα σε βαθμό που ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν δυνατό. Τα αποτελέσματά του προκαλούν θαυμασμό όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στους ίδιους τους ιατρούς!!!

Μάθε περισσότερα για την πλαστική επέμβαση που θα ήθελες να κάνεις ή κλείσε online ραντεβού με τον Dr. Ζήση Μπουκουβάλα στο www.drboukouvalas.gr

Read More

And More