5 ασκήσεις για να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες!

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες είναι κάτι που συμβαίνει 9 στις 10 γυναίκες (η μια δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη). Γιατί ακόμη και αν δεν έχεις γεννηθεί με πολύ λεπτή επιδερμίδα κάτω από την περιοχή των ματιών, αναγκάζεσαι να ξενυχτάς στη δουλειά, με τις φίλες σου (εδώ δεν είναι τόσο εξαναγκαστικό) ή όπου.

Οι κρέμες ματιών φυσικά και βοηθούν. Εδώ σου έχουμε δείξει μερικές πολύ αγαπημένες μας που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων. Αλλά οι κρέμες αυτές κάνουν το 50% και πρέπει να ενισχύσεις τη δράση τους με τις σωστές κινήσεις εφαρμογής. Ποιες είναι αυτές; Παρακάτω μας τις δείχνει η Αρετή Καφαντάρη, ιδιοκτήτρια του Flow Center στο Ψυχικό και η πρώτη που μας μύησε στην face yoga.

PS: Κάνουμε κάθε κίνηση δέκα φορές

“Αυτή η άσκηση λέγεται και anti-botox και ουσιαστικά γυμνάζει το πόδι της χήνας. Τοποθετώ τα μεσαία δάχτυλα στη γέφυρα της μύτης, τον δείκτη στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, τραβάω πολύ απαλά το δείκτη προς το πλάι σαν να θέλω να κάνω τα μάτια κινεζούλας, γουρλώνω τα μάτια μου και ξεκινάω να κινώ το κάτω βλέφαρο. Σαν να θέλω να κλείσω τα μάτια μου, αλλά χρησιμοποιώντας μόνο το κάτω βλέφαρο”.

“Η άσκηση αυτή είναι για τους μαύρους κύκλους και αυτό που κάνουμε είναι: τοποθετούμε τα δάχτυλα μας στην εσωτερική γωνία των ματιών, στην γέφυρα της μύτης, τραβώντας ελαφρά το δέρμα προς τα κάτω, σαν να θέλω να κατεβάσω λίγο το δέρμα της μύτης μου προς τα κάτω. Από αυτή τη θέση κινώ πάλι μόνο το κάτω βλέφαρο. Η άκηση αυτή τονώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και κινεί τη λέμφο. Το μέρος κάτω από τα μάτια μας, κάνει μια λακούβα. Εκεί πηγαίνει και “κάθεται” η λέμφος και γι’αυτό μας δημιουργεί πρηξίματα. Με το να κινούμε εμείς τους μυς μπορούμε και κινούμε τη λέμφο προς τους λεμφαδένες άρα καθαρίζει, άρα επουλώνονται τα πρηξίματα”.

“Τοποθετώ τους δείκτες μου στις κόγχες των ματιών και πηγαίνω προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών όπου βρίσκονται οι λεμφαδένες μας. Κάνοντας την κίνηση αυτή σπρώχνουμε τη λέμφο- το πρήξιμο προς τους λεμφαδένες και βοηθάμε να καθαρίσει η περιοχή αυτή”.

“Η συγκεκριμένη άσκηση είναι για τους μαύρους κύκλους. Πίεζεις το σημείο για δέκα χρόνους κι έπειτα κάνεις μικρά κυκλάκια”.

“Σε αυτή την άσκηση προσπαθώ να γουρλώσω και να μεγαλώσω τα μάτια μου χωρίς, όμως, να κουνήσω το μέτωπό μου αλλά το κάνω μόνο από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Η κίνηση αυτή βοηθάει πάρα πολύ στο να μεγαλώσει και να ανοίξει το βλέμμα μας και να βγάλει οποιαδήποτε ένταση έχει”.

Read More

And More