Ασκήσεις για τις ρυτίδες στα πλαϊνά των χειλιών που μας απασχολούν όλες! Από την Αρετή Καφαντάρη!

Κάνουν καριέρα με το όνομα ρινοπαρειακές και είναι εκείνες οι ρυτίδες στα πλαϊνά των χειλιών. Εκείνες οι ρυτίδες που αν είσαι πολύ χαμογελαστή ή αν είναι γραμμένο στο DNA σου θα έχεις, θες δεν θες (παίζω στο δύο στα δύο). Και βεβαίως, υπάρχει η λύση των ενέσιμων. Αλλά να που δεν είμαστε όλες έτοιμες για κάτι τέτοιο ή που δεν είναι στην φιλοσοφία μας.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, οι ασκήσεις της αγαπημένης μας Αρετής Καφαντάρη (face yogi και ιδιοκτήτρια του Flow Center στο Ψυχικό) θα σου φανούν πολύ χρήσιμες. Είναι εύκολες, πρακτικές, λειτουργούν τόσο προληπτικά όσο και επανορθωτικά, και το μόνο που χρειάζεται είναι να τις βάλεις στη ρουτίνα σου! Επίσης: είναι πολύ πιο εύκολες από μερικούς κοιλιακούς οπότε δεν έχεις κανέναν λόγο- άλλοθι να μην τις κάνεις!

PS: Όλες οι ασκήσεις που θα δεις παρακάτω είναι δέκα επαναλήψεις επί τρία σετ

“Αυτή η άσκηση λέγεται κουταβάκι. Ουσιαστικά αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να σηκώσω την περιοχή γύρω από τη μύτη μου και είναι ιδανική για τις γραμμές που ξεκινάμε να έχουμε γύρω από το στόμα. Αρχίζουμε, λοιπόν, να δυναμώνουμε τους ρινικούς μυς, δηλαδή να τραβάμε το πρόσωπό μας προς τα πάνω”.

“Αυτή η άσκηση δυναμώνει το πλαϊνό κομμάτι από τα μάγουλά μας και τις γραμμές. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να γελάσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε, σαν να έχουμε μια κλωστή που τραβάει την γωνία του στόματος με τα αυτιά χωρίς, όμως, να επηρεάσουμε τίποτα άλλο στο πρόσωπό μας. Δεν γελάμε, δηλαδή, από τα μάτια, δεν γελάμε από το μέτωπο. Αυτή η άσκηση λέγεται χαμόγελο Τζόκερ”.

“Εδώ κάνουμε τρία σετ των 10 για να ζεστάνουμε και την δεξιά και την αριστερή πλευρά του προσώπου και μετά συνεχίζουμε να κάνουμε τα τρία σετ των 10 μόνο από την δεξιά πλευρά και τρία σετ των 10 μόνο από την αριστερή πλευρά. Σε πρόσωπα τα οποία έχουν έντονες ανισορροπίες στο δεξί και το αριστερό κομμάτι επιμένουμε μόνο από την αδύναμη πλευρά”.

“Η άσκηση αυτή λέγεται λαγουδάκι και δουλεύει το πάνω μέρος από τα χείλη μας ώστε να ενισχύσει το κομμάτι γύρω από τη μύτη και να δυναμώσει τα μάγουλά μας. Σε αυτή την άσκηση είναι σαν να προσπαθείς να δείξεις τα πάνω σου δόντια”.
Επαναλαμβάνω: δεν είναι κοιλιακοί, δεν έχεις κανένα λόγο να μην τους κάνεις. Και αν η έλλειψη χρόνου είναι μια δικαιολογία που θα επιστρατεύσεις, σου έχω λύση και γι’αυτό: τι θα έλεγες να το κάνεις όσο είσαι κολλημένη στην κίνηση, στο δρόμο για το γραφείο; Από Δευτέρα και κάθε μέρα;

Read More

And More