Αυτά τα καλλυντικά πρέπει να τα βάλεις στο ψυγείο σου asap!

Αυτά τα καλλυντικά πρέπει να τα βάλεις στο ψυγείο σου asap! | tlife.gr

Είναι καλοκαίρι. Μέχρι να πας διακοπές μπορείς να λιώνεις ελεύθερα στα πηγαινέλα με το αυτοκίνητο και χωρίς air condition αν είσαι τόσο τυχερή και έχει χαλάσει (είμαι τόσο τυχερή). Αν αυτό συμβαίνει σε εναν ζωντανό οργανισμό που επιστρατεύει άμυνες επιβίωσης σκέψου τι συμβαίνει στα καλλυντικά σου!

Η σύνθεση των καλλυντικών σου αλλοιώνεται, τα ίδια χαλάνε πολύ πιο εύκολα κι επιπλέον, όταν μιλάμε για κραγιόν κλπ. λιώνουν. Τι μπορείς να κάνεις; Το ψυγείο είναι η λύση! Χρησιμοποίησε ένα ράφι από την πόρτα του ψυγείου (έχει την ιδανική θερμοκρασία: όχι πολύ ζέστη, όχι πολύ κρύο) και βάλε τα προϊόντα που θα δεις παρακάτω στο ψυγείο σου! Εχμ, καν΄το σήμερα!

Περιποίηση προσώπου
Οι κρέμες ματιών και οι μάσκες προσώπου γίνονται πολύ πιο απολαυστικές όταν τις απλώνεις στην επιδερμίδα σου και είναι δροσερές. Επιπλέον, λόγω θερμοκρασίας αποσυμφορίζουν την περιοχή στην οποία μπαίνουν και μειώνουν τα πρηξίματα. Και 7 στις 10 γυναίκες έχουν σακούλες κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, στο ψυγείο σου καλό είναι να τοποθετήσεις και κρέμες που περιέχουν αλόη (για τους ίδιους λόγους) και τις οργανικές. Οι τελευταίες περιέχουν συστατικά που αναπτύσουν βακτήρια στις υψηλές θερμοκρασίες οπότε έτσι τις διατηρείς σε καλή κατάσταση.

Να είσαι προσεκτική, όμως, με τα serum σου! Παρόλο που πολλές γυναίκες τα τοποθετούν στο ψυγείο οι ειδικοί τονίζουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα καταστείλουν τη δράση κάποιων ενεργών συστατικών όπως είναι η ρετινόλη.

Άρωμα
Αν θες να παρατείνεις την ζωή του αρώματός σου τοποθέτησε το μπουκάλι στην πόρτα του ψυγείου (προσοχή! Στην πόρτα και όχι στις άλλες θέσεις του ψυγείου όπου η θερμοκρασία παραείναι χαμηλή!). Όμως, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως αν το έχεις στο ψυγείο σου για περισσότερο από εξάμηνο ας πούμε, που σημαίνει μεγαλο διάστημα, δεν θα μυρίζει το ίδιο. Άρα: αν είσαι από εκείνες που ψεκάζονται 4039 τη μέρα (καλή ώρα!) είσαι ok!

Eyeliner και μολύβια
Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως αν θες να κάνεις μια ωραία ίσια γραμμή στα μάτια σου θα πρέπει να βάλεις το μολύβι ή το eyeliner δέκα λεπτά πριν στο ψυγείο. Αν, όμως, θες να σβήσεις το μολύβι σου και να το αναμείξεις με την σκιά (να κάνεις το λεγόμενο smudging) δεν έχει νόημα όλο αυτό!

Βερνίκια
Έβαψες τα νύχια σου μόνη σου και την επόμενη μέρα, όταν αυτά είχαν στεγνώσει για τα καλά, διαπίστωσες ότι το βερνίκι είχε κάνει μικρές- μικρές φουσκαλίτσες. Τρία πράγματα μπορεί να φταίνε σε αυτή την περίπτωση: 1. κακής ποιότητας βερνίκι, 2. κούνησες το βερνίκι και δεν το έτριψες ανάμεσα στις παλάμες σου, 3. η ζέστη. Είναι, λοιπόν, καλό το καλοκαίρι να τοποθετείς το βερνίκι σου στο ψυγείο για να το αποφύγεις. Όμως, από την άλλη αυτό που κάνει η χαμηλή θερμοκρασία στο βερνίκι είναι να διαχωρίζει τα συστατικά του κι έτσι να βλέπεις πάνω- πάνω κάτι σαν νερό με έλαια και στο υπόλοιπο το χρώμα. Βγάλε, λοιπόν, το βερνίκι από το ψυγείο δέκα λεπτά πριν βάψεις τα νύχια σου και τρίψε το μπουκαλάκι καλά ανάμεσα στις παλάμες σου ώστε να ενοποιηθούν τα χαρακτηριστικά.

Make up
Οι περισσότεροι experts επιμένουν ότι τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν δημιουργηθεί για θερμοκρασίες δωματίου και πως δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν στην πόρτα του ψυγείου. Το πιο απλό παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου και αποδεικνύει πως μια χαρά αντιδρούν είναι όλες εκείνες οι φορές που το αγαπημένο μου κραγιόν έχει λιώσει και το βάζω για μια ώρα στην πόρτα του ψυγείου! Γενικότερα, ότι έχει έλαια ή κερί στη σύνθεσή του λιώνει και η χαμηλή θερμοκρασία το επαναφέρει. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας που βρίσκει εφαρμογή και στα καλλυντικά!

 

READ more