Baby it’s cold outside! Όλα όσα χρειάζεσαι για το τέλειο beauty cocooning όταν έξω έχει 0 βαθμούς!

Οι γιορτές έχουν περάσει αλλά αυτό που παραμένει από το χριστουγεννιάτικο σκηνικό είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και σου έχω μια ρητορική ερώτηση: γιατί να πας οπουδήποτε όταν μπορείς να κάτσεις στη ζέστη του σπιτιού σου κάνοντας pampering στον εαυτό σου;

Παρακάτω σου έχουμε όλα τα essentials για να στήσεις το τέλειο σκηνικό, αλλά πριν από αυτό να μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την συνάρτηση επιδερμίδα και κρύο! Καταρχήν, είναι αυτή η περίοδος που λίγο οι εναλλαγές θερμοκρασίας (από την ζέστη στους εσωτερικούς χώρους βγαίνεις στο ψύχος εκεί έξω), λίγο το θερμόμετρο που δείχνει μείον, η επιδερμίδα σου ταλαιπωρείται και αφυδατώνεται, ειδικά τα σημεία που εκτίθενται στο κρύο, δηλαδή το πρόσωπο και τα χέρια σου. Γι’αυτή την περίοδο, λοιπόν, η λέξη “ενυδάτωση” πρέπει να γίνει αγαπημένη σου! Επανάλαβε, λοιπόν, μετά από εμένα τη λέξη κλειδί: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!

Και συνεχίζω: η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα. Κατανάλωνε, λοιπόν, αυτή την περίοδο νερό, πολλά υγρά, τσάι και σούπες (είναι γευστικές και σε ενυδατώνουν). Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει το νερό πριν φύγεις από το σπίτι σου βάλε στην τσάντα σου ένα μπουκάλι με ενάμιση λίτρο νερό και βάλε ως στόχο να το έχεις πιει όλο μέχρι να επιστρέψεις. Βήμα δεύτερο και πολύ βασικό: να επενδύσεις στα κατάλληλα προϊόντα που να είναι και super ενυδατικά. Απόφυγε τις mattifying υφές και η επιδερμίδα σου θα σε ευχαριστεί. Το τρίτο και πολύ σημαντικό που, όμως, δεν θα σου φανεί και πολύ ευχάριστο είναι να σταματήσεις το ντους και τα αφρόλουτρα με καυτό νερό! Ξέρω πόσο απολαυστικό είναι αλλά δυστυχώς, καταστρέφουν την επιδερμίδα μας και την αφυδατώνουν. Πώς; Ουσιαστικά αυτό που γίνεται με τα καυτά ντους είναι να λιώνει το υδρολιπιδικό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας και να έχουμε αυτή την αίσθηση αφυδάτωσης. Αν, όμως, δεν μπορείς να αντισταθείς στο καυτό νερό κάνε αυτό το κόλπο: πριν μπεις στο ντους άπλωσε στο σώμα σου ενυδατικό λάδι. Έτσι είναι σαν να διπλασιάζεις το υδρολιπιδικό φιλμ και δημιουργείς ένα δεύτερο προστατευτικό στρώμα.

Επίσης, μην ξεχνάς να απλώνεις στο σώμα σου κρέμες, κρέμες, κρέμες και να κάνεις ενυδατικές μάσκες, μάσκες, μάσκες! Στο πρόσωπο, στα μαλλιά σου, στα άκρα σου, παντού!

Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, αυτό το Σουκού για να κάνεις pampering στον εαυτό σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Παρακάτω, σου έχουμε συγκεντρώσει όλα τα τέλεια και super ενυδατικά προϊόντα για το τέλειο beauty cocooning όταν έξω έχεις μηδέν βαθμούς!

1. Eucalyptus Scented Candle, Diptyque (€46.40). Ο ευκάλυπτος είναι ο ήρωας του καλοκαιριού και ο κήρυκας του μεσογειακού ήλιου. Ο φλοιός και τα φύλλα του δημιουργούν ένα μοναδικό, μεθυστικό άρωμα που κατακλύζει το χώρο. Και αν θες να πας κόντρα με τον καιρό εκεί έξω, ξέρεις πώς!
2. Φλις παντόφλα- κουνελάκι, Oysho (€7.99).
3. Anassa Organic Lemon Verbena. Ρόφημα λουίζας με χαλαρωτικές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες.
4. Μάσκα ύπνου, The Body Shop.



1. System Professional Hydrate Mask.
Ενυδατώνει σε βάθος το εσωτερικό της τρίχας χαρίζοντας ελαστικότητα που διαρκεί. (Σ.Σ. Για να βρεις ποιος συνδυασμός προϊόντων ταιριάζει ακριβώς στα δικά σου μαλλιά κάνε κλικ εδώ).
2. Hair Repair Mask Olive & Argan της Macrovita (€9.50). Ενυδατώνει, τρέφει και βοηθά στην επανόρθωση και την ενίσχυση των κατεστραμμένων μαλλιών, προστατεύοντάς τα από την ψαλίδα και προσφέροντάς τους υγιή όψη και λάμψη.
3. Wella SP Hydrate Mask 400ml (€33.80). Εντατική θεραπεία ενυδάτωσης, ιδανική για ξηρά προς κανονικά μαλλιά.

1. Deep Comfort Body Butter, Clinique (€38.81). Ιδανική ακόμη και για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες και δύσκολα σημεία όπως τα γόνατα και οι αγκώνες.
2. Saryna Key Dry Body Oil. Ξηρό λάδι σώματος με shea butter, ελαιόλαδο και jojoba oil που διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη, απαλή προστατευεμένη από ελεύθερες ρίζες και χαμηλές θερμοκρασίες.
3. Creme de Corps, Kiehl’s, 1 λίτρο (€76.76). Είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της Kiehl’s και υπάρχει λόγος: αυτή η κρέμα σώματος είναι πλούσια, βαθιά ενυδατική αλλά καθόλου λιπαρή.
4. Honey Bath Creme Brulee, Laura Mercier (€45.40). Αφρόλουτρο με μέλι, βούτυρο καριτέ και εκχυλίσματα βανίλιας που κάνουν το δέρμα βελούδινο, ενυδατωμένο και πολύ απαλό.

1. New Dimension Smooth + Tone Creme Glove, Estee Lauder (€44.00). Με συνεχή χρήση, η σύνθεση πολλαπλών επιπέδων Shaping Technology και το προηγμένο σύμπλεγμα προ-κολλαγόνου, βοηθά στη σύσφιξη της επιδερμίδας των χεριών.
2. Hand Repairing Gloves, γάντια ανάπλασης χεριών της Magic Stripes (€38.31). Είναι εμπλουτισμένα με φυσικά εκχυλίσματα, ενεργά κύτταρα, shea butter και λάδι ελιάς ενώ εκτός από βαθιά ενυδάτωση, σβήνουν και τα σημάδια του χρόνου. Θα τα βρεις στην Make Me Up.
3. Γάντια για ενυδάτωση των χεριών της εταιρείας Dr. Organic (€12.25). Εμπλουτισμένα με gel που βασίζεται σε οργανικό έλαιο λεβάντα, έλαιο jojoba, ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε, προσφέρουν μια πλούσια ενυδάτωση και φροντίδα στα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια, με μόλις 20 λεπτά χρήση.
4. Lipikar Xerand, La Roche Posay (€6.04). Ενυδατική επανορθωτική κρέμα για ξηρά έως πολύ ξηρά χέρια.


1. Sephora Lotus Eye Mask (€3.95).
Patches ματιών που ενυδατώνουν την περιοχή κάτω από τα μάτια και μειώνουν τις λεπτές γραμμές.
2. Μάσκα ενταντικής φροντίδας με Υαλουρονικό by Magic Stripes (€42.34). Η πλούσια ενυδατική μάσκα Υδρο – τζέλ με Υαλουρονικό οξύ και πλούσια περιεκτικότητα σε υψηλής ποιότητας συστατικά από την Magic Stripes, ενώ έχει την υψηλότερη επίδραση στην προμήθεια των θρεπτικών συστατικών του δέρματος. Απαλύνει, ενυδατώνει και βελτιώνει υψηλά την ελαστικότητα της επιδερμίδας του προσώπου. Θα το βρεις στην Make Me Up.
3. Thirstymud GlamGlow (€52.40). Το Thirstymud™ χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες εντατικής ενυδάτωσης του Glamglow και χαρίζει άμεση ενυδάτωση αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
4. Lait Creme- Concentre, Embyolisse (€12.10). Ενυδατική κρέμα με υφή γαλακτώματος που συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις: ιδανική ενυδατική φροντίδα που θρέφει την επιδερμίδα, ως primer πριν το μακιγιάζ, αλλά και ως προϊόν ντεμακιγιάζ για τον καθαρισμό του προσώπου. Επιπλέον, λειτουργεί ως καταπραϋντική λοσιόν για μείωση των ερεθισμών μετά το ξύρισμα, ακόμα και για βρεφική περιποίηση. Για το beauty cocooning του Σαββατοκύριακου άπλωσε μια γενναιόδωση ποσότητα στο πρόσωπο ως μάσκα και με ένα χαρτομάντηλο αφαίρεσε την ποσότητα που περρισεύει.
5. The Hydrating Facial, La Mer (€271.47). Το εξαιρετικά θρεπτικό Miracle Broth μειώνει άμεσα τα σημάδια ξηρότητας και γήρανσης της επιδερμίδας και χαρίζει απαλή και σφριγηλή όψη, βελτιώνοντας ορατά ακόμη και το πιο ξηρό δέρμα.

Read More

And More