Διακοπές τέλος; 10 tricks για να διατηρήσεις το sexy μαύρισμά σου στην πόλη!

Αυτό το θέμα γράφεται κάθε χρόνο, περίπου αυτή την περίοδο και συνοδεύεται με το ίδιο mood! Το ίδιο μελαγχολικό mood! Γιατί οι διακοπές τελειώσαν, γιατί κοιμάσαι και ξυπνάς έχοντας στο νου σου εκείνο το τέλειο βράδυ στο νησί κι εκείνο το ηλιοβασίλεμα που είδες μαζί του και όλα αυτά δεν μπορείς να τα κρατήσεις παρά μόνο ως αναμνήσεις. Αλλά εν τω μεταξύ, υπάρχουν και τα πρακτικά θέματα που πρέπει να λύσεις: έχεις αποκτήσει εκείνο το υπερτέλειο και υπερσέξι μαύρισμα που κόβει κιλά-κρύβει ατέλειες-εξαφανίζει κυτταρίτιδες και που δεν αντέχεις να το δεις να χάνεται. Τουλάχιστον, όχι έτσι, από τη μια μέρα στην άλλη.

Είμαι beauty editor και δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις αναμνήσεις σου κι εκείνο το ηλιοβασίλεμα (εδώ καλά- καλά δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό για την δική μου περίπτωση!), έχω όμως όλα τα μυστικά για να παρατείνουμε αυτή τη μαυρισμένη επιδερμίδα και μέσα στην πόλη. Γιατί αυτό το ελέγχω! Κράτησε σημειώσεις, λοιπόν!

1. Κρύα ντους. Θα στο θέσω όσο πιο απλά γίνεται: Η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από υδρολιπιδικό φιλμ, ένα φιλμ υγρασίας που προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια. Κάνοντας ζεστά ντους αυτό που κάνουμε είναι να “λιώνουμε” αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μένει χωρίς προστασία και να αφυδατώνεται. Προσπάθησε, λοιπόν, να κάνεις δροσερά ντους που κάνουν καλό και στην σύσφιξη.

2. Το αφρόλουτρο παίζει ρόλο! Για την περίοδο μετά τις διακοπές σου διάλεξε ένα αφρόλουτρο με ενυδατικά συστατικά όπως το έλαιο argan που είναι ένα από τα γνωστότερα γι’αυτές του τις ιδιότητες. Δοκίμασε το 3. Wild Argan Oil της The Body Shop (€7.00). Αν πάλι επιλέξεις ένα αφρόλουτρο από το σούπερ μάρκετ ένας safe τρόπος για να βεβαιωθείς ότι είναι ενυδατικό είναι να δεις το χρώμα του: αυτά που δεν είναι διάφανα έχουν περισσότερα μαλακτικά στοιχεία.

3. Επανάλαβε μετά από μένα: Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας ξεφλουδίζει που σε δεύτερη ανάγνωση σημαίνει πως το μαύρισμά μας χάνεται ευκολότερα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επενδύσεις σε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος και να την απλώνεις σε γενναίες δόσεις στην επιδερμίδα σου μετά του ντους και όσο ακόμη η επιδερμίδα σου είναι νωπή κάνοντας μασάζ. Έτσι, το προϊόν θα εισχωρήσει καλύτερα ενώ με το μασάζ θα διεγείρεις την κυκλοφορία του αίματος που σημαίνει πιο λαμπερή και υγιής επιδερμίδα. 7. Super ενυδατικό προϊόν σώματος είναι το Lipikar Baume AP+ (€17.00) που κάνει θαύματα ακόμη και στο πολύ ξηρο δέρμα!

4. Η απολέπιση κάνει καλό! Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις, αλλά στην πραγματικότητα όταν κάνεις ήπια απολέπιση στο σώμα σου διώχνεις την νεκρή στοιβάδα, η επιδερμίδα σου δεν είναι πλέον θαμπή και το μαύρισμα θα διαρκέσει περισσότερο. Έχουμε αδυναμία στο 4. Ylang-Ylang Comforting Body Polisher της Molton Brown που έχει και αυτή την πολύ χαλαρωτική αίσθηση του ylang ylang.

5. ΤO trick! Ένα από τα αγαπημένα μου μετα-καλοκαιρινά beauty tips και που αν δοκιμάσεις θα γίνει και δικό σου είναι αυτό: για να παρατείνεις το μαύρισμά σου στην πόλη ανάμειξε ίση ποσότητα ενυδατικής κρέμας σώματος με self tan. Έτσι, αποκτάς ένα προϊόν για σταδιακό μαύρισμα το οποίο, όμως, δεν δημιουργεί μπαλώματα όπως αν άπλωνες μόνο του το self tan που θα έπρεπε να το κάνεις πολύ προσεκτικά. Δοκίμασε το 2. Self Tanning Beautyfying Jelly για το πρόσωπο και το σώμα της Lancaster.

6. Κάτι για το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς. Για να διατηρήσεις το μαύρισμα και στο πρόσωπό σου μπορείς να κάνεις το παραπάνω τρικ αναμειγνύοντας το self tan με την ενυδατική προσώπου σου. Αλλά επειδή μιλάμε για πρόσωπο, παίξε safe με την αναλογία 1 προς 3 (1 self tan, 3 ενυδατική). Επίσης είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις μια πολύ πλούσια ενυδατική κρέμα για μετά τις διακοπές σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι απαραίτητα και παχύρρευστη. Έχουμε κι εμείς λιπαρή επιδερμίδα και μπορούμε να σε καταλάβουμε α-πό-λυ-τα! Σε αυτή την περίπτωση η 6. Hydrabio Legere της Bioderma είναι ιδανική!

7. Σαν να έκανες μόλις ηλιοθεραπεία! Όταν έχουμε φύγει από την παραλία το πρόσωπό μας αποκτά εκείνο το αναψοκοκκίνισμα πολύ ψηλά στα μάγουλα. Το ίδιο effect μπορείς να το μιμηθείς αρκεί να έχεις το σωστό προϊόν που είναι ένα κρεμώδες ρουζ σε ροζ τόνο όπως το 1. Pot rouge for lips & Cheeks απόχρωση New Maui της Bobbi Brown (€26.00).

8. Baby oil! Να ένα trick που εφαρμόζεται στις φωτογραφίσεις και που κάνουν οι stars στο κόκκινο χαλί: η επιδερμίδα με baby oil δείχνει πολύ πιο μαυρισμένη, λαμπερή και sexy. Μετά το ντους, λοιπόν, και όσο η επιδερμίδα σου είναι βρεγμένη άπλωσε 5. Johnson’s Baby Oil.

9. Περνάει από το στομάχι. Πέρα από την εξωτερική βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου για να διατηρήσει το μαύρισμά της περισσότερο το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την διατροφή σου. Το να καταλώνεις τροφές πλούσιες σε β- καροτένιο όπως βερίκοκα, μάνγκο και κυρίως καρότα θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να διατηρήσει αυτό το ηλιοκαμμένο χρώμα ενώ από την άλλη το να πίνεις αρκετό νερό θα σου προσφέρει ενυδάτωση και θα μειώσει το ξεφλούδισμα.

10. Φόρεσε λευκά! Το πιο απλό, πάναπλο trick! Το λευκό δημιουργεί αντίθεση με την σκούρα επιδερμίδα άρα σε κάνει να δείχνεις ακόμη πιο μαυρισμένη! Άρα (δις) καν’το!

Αλήθεια, εσύ έχεις κάποιο tip για να γλιτώνεις το ξεφλούδισμα μετά τις διακοπές; Στειλ’το σε comment! Εμείς θα το δοκιμάσουμε και το καλύτερο θα κερδίσει μια θέση στο tip of the day!

Read More

And More