Double cleansing! Γιατί πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές πριν πέσεις για ύπνο!

Από ένα gallop που έγινε πρόχειρα- πρόχειρα εδώ στο γραφείο οι περισσότερες το κάνετε λάθος (φυσικά και έχω εκπαιδευτεί πολύ σωστά από τον δερματολόγο μου για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που τελικά καθόλου λεπτομέρειες δεν είναι!). Αυτό που κάνετε, λοιπόν, το βράδυ όταν έχετε επιστρέψει σπίτι και ενώ κουβαλάτε το μακιγιάζ και την αντηλιακή σας από οοοοοοοοοολη την ημέρα είναι να πλένετε το πρόσωπό σας απλώς με ένα gel. Και νομίζετε πως αυτό αρκεί!

Λοιπόν, θα σας θέσω το εξής (ρητορικό) ερώτημα: θα μπαίνατε ποτέ για πάνιο με τα ρούχα σας; Τότε γιατί το κάνετε αυτό με το πρόσωπό σας; Αυτό που θέλω να πω είναι πως το make up λειτουργεί σαν ρούχο πάνω στην επιδερμίδα και τελικά όσο και να τρίψεις με ασφουγγάρι και αφρόλουτρο δεν θα πλυθείς ποτέ καλά!
Και κάπου εδώ έρχεται το double cleansing. Double… what? Συνέχισε να διαβάζεις! Παρακάτω έχουμε όλα τα info!

Double cleansing: τι είναι- με ποια προϊόντα γίνεται!

Για να προσφέρεις στο πρόσωπό σου ένα βαθύ καθαρισμό στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν 2 ειδών ρύποι που πρέπει να απομακρύνεις:
1. Το μακιγιάζ
2. Οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η λιπαρότητα που έχει εκκρίνει η επιδερμίδα καθόλη την διάρκεια της μέρας
Όμως, για να απομακρύνεις σωστά αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχεις αντίστοιχα και τα σωστά προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα:
1. Για το μακιγιάζ επίλεξε προϊόντα ντεμακιγιάζ που έχουν ως βάση τους το λάδι. Αυτά τα προϊόντα διαλύουν απόλυτα τα “σκληρά” προϊόντα μακιγιάζ. Τα τελευταία ένα- δύο χρόνια, μάλιστα, τα balm καθαρισμού προσώπου κάνουν σπουδαία καριέρα! Είναι προϊόντα σε συσκευασία που θυμίζει έντονα κάποιο body butter και τα απλώνεις σε στεγνή επιδερμίδα κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ. Το προϊόν ρευστοποιείται, μετατρέπεται σε έλαιο και διαλύει απόλυτα και την αδιάβροχη μάσκαρα. Plus: είναι super πρακτικό αφού όλο αυτό μπορείς να το κάνεις μέσα στην μπανιέρα σου όσο κάνεις ντους. Αμέσως μετά, ξεπλένεις με ζεστό νερό και περνάς στην δεύτερη φάση του double cleasing!
2. Εδώ θα χρειαστείς ένα προϊόν καθαρισμού με βάση το νερό για να απομακρύνεις τη ρύπανση, τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και οτιδήποτε έχει συσσωρευθεί στους πόρους.
Η παραπάνω διαδικασία, λοιπόν, λέγεται double cleansing!

Τι πρέπει να προσέξεις (λέγε με και σμηγματορροϊκό rebound!)

Οι περισσότερες Ελληνίδες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα με αποτέλεσμα να επιλέγουμε σκληρά σαπούνια και καθαριστικά για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό μας διότι έτσι πιστεύουμε ότι η επιδερμίδα μας καθαρίζει καλύτερα! Όταν το κάνουμε αυτό αφαιρούμε όλο το προστατευτικό υδρολιπιδικό φιλμ που έχει η επιδερμίδα μας, η οποία με την σειρά της, το αντιλαμβάνεται σαν εξωτερική επίθεση με αποτέλεσμα για να υπερκαλύψει το υδρολιπιδικό φιλμ (ή/και καλά έλαια) που της στερήσαμε να παράγει περισσότερο σμήγμα (αυτό λέγεται σμηγματορροϊκό rebound). Έτσι, η επιδερμίδα μας γίνεται τελικά πιο λιπαρή. Αυτά είναι ένα από τα βασικά beauty μαθήματα που μου έμαθε ο δερματολόγος μου και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Αγγελίδης.
Στο double cleansing ειδικότερα, λοιπόν, επιλέγουμε προϊόντα ήπια (αναγράφουν στην συσκευασία την λέξη mild) έτσι ώστε να αποφύγουμε το παραπάνω αλλά και αυτή την αίσθηση τραβήγματος.
Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα γυρίσεις σπίτι σου και θα πλύνεις απλώς το πρόσωπό σου, σκέψου… διπλά! Εξαίρεση: αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ!

1. Chamomile Sumptuous Cleansing Butter της The Body Shop (€14.00)
2. Take The Day Off Cleansing Balm (€33.30)
3. Νοurishing Cleansing Balm της Diptyque (€52.40)
4. Advanced Night Micro Cleansing Balm της Estee Lauder (€41.50)
5. Stemcell Superfood Cleanser της Rodial (€38.30)
6. Extra Balm Rinse της Bobbi Brown (€27.50)



1.
Mario Badescu Glycolic Foaming Cleanser (€25.60), Beauty-Hall
2. Aroma Perfection Purifying Cleansing Gel της Nuxe (€15.40)
3. Ibuki Purifying Cleanser της Shiseido (€44.97)
4. Replenishing Foaming Cleanser της Jurlique (€36.30)
5. City Block Purifying Gel της Clinique (€25.20)

Read More

And More