Επέστρεψες από τις διακοπές με πανάδες; Οι 10 καλύτερες λευκαντικές κρέμες για κάθε budget!

Ένα υπέροχο καλοκαίρι μόλις έφτασε στο τέλος του (αν και ημερολογιακά συμβαίνει στις 21!). Και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν επιστρέφοντας από διακοπές δεν έπαιρνα μαζί σουβενίρ μια τεράστια πανάδα στο μουστάκι και μια ακόμη μικρότερη ακριβώς πάνω από το αριστερό φρύδι.

Ένα… cute μουστάκι κι ένα πραγματικό μουστάκι. Το σουβενίρ που σου έλεγα ότι μου άφησαν οι φετινές διακοπές. Φυσικά, πριν την τοπική αγωγή με την αγαπημένη μου λευκαντική κρέμα!

Σου συνέβη ακριβώς το ίδιο; Well, well! Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όπως τον ορισμό της πανάδας. Τι είναι πανάδα;

Οι πανάδες (μέλασμα ή χλόασμα) είναι περιοχές του δέρματος όπου τα μελανοκύτταρα είναι υπερδραστήρια και παράγουν περίσσεια μελανίνης. Κυρίως εμφανίζονται στις γυναίκες μετά από έντονη έκθεση στον ήλιο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη λήψη αντισυλληπτικών. Για την εμφάνιση και επιδείνωση του μελάσματος κυρίως ευθύνεται ο ήλιος. Συνεπώς, για να αποφύγουμε τις πανάδες πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας και να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα ηλιοπροστασίας, μας έχει πει η καθηγήτρια δερματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστίνα Αντωνίου.

Άρα για να μην έχεις πανάδες
Νούμερο ένα:
παίρνεις τα μέτρα σου, βάζεις γενναίες ποσότητες αντηλιακής και φυλάγεσαι από τον ήλιο.
Αν όμως δεν το έκανες
Νούμερο δύο: πρέπει να αρχίσεις να το κάνεις και…
Νούμερο τρία: πρέπει να επενδύσεις σε ένα λευκαντικό προϊόν, γνωστό και ως skin whitener, ώστε να απαλλαγείς και να βρεις την ομοιοχρωμία σου!

Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες λευκαντικές κρέμες της αγοράς για κάθε μα κάυε budget και ανάγκη (από 20 ευρώ μέχρι και 1070). Επένδυσε πάνω της και βρες ξανά το χρώμα σου!

1. Λευκαντικός ορός Luminessence Bright Regenerator Serum από τον Giorgio Armani (€115). Η Luminessence, η νέα σειρά υβριδικών προϊόντων περιποίησης του Giorgio Armani, τιθασεύει για πρώτη φορά τη φυσική δύναμη του φωτός, για να φωτίζει την επιδερμίδα από το εσωτερικό της, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία της μάρκας BRIGHT REGEN. Η τεχνολογία BRIGHT REGEN βασίζεται στον ευφυέστερο συνδυασμό νέων και αξιόπιστων καινοτόμων ενεργών συστατικών, για να διασφαλίζει ότι το φως καθοδηγείται σωστά σε όλο το ταξίδι του στην επιδερμίδα, αποφεύγοντας αποτελεσματικά τον εγκλωβισμό του από τις καφέ κηλίδες, τις κοκκινίλες, τους πόρους και τις ρυτίδες. Ενσωματώνει τα πιο εξελιγμένα απολεπιστικά οξέα φρούτων, ProXylane, ένα αντιγηραντικό μόριο που διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και συμβάλλει στην ενδυνάμωση του κυρίως δέρματος και της συμβολής κυρίως δέρματος-επιδερμίδας και το ACTYL-C, ένα νέο πρωτοποριακό μόριο λεύκανσης που είναι πιο ισχυρό από τη βιταμίνη C.

2. Λευκαντικός ορός StriVectin-EV™ Sérum Eclaircissant Uniformisant αποκλειστικά στα Sephora (€78.90). Ένας πανίσχυρος ορός για το πρόσωπο που διεισδύει άμεσα και δρα στα σημάδια γήρανσης, του ήλιου και στις ήπιες έως μέτριες κηλίδες. Επαναφέρει τη λάμψη στο θαμπό δέρμα και μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων για μια επιδερμίδα πιο καθαρή, πιο φωτεινή και με πιο νεανική όψη. Η μη φαγεσερωγόνα και χωρίς paraben σύνθεσή του συμβάλλει στη διατήρηση της ομοιόμορφης χροιάς, ενισχύοντας την καθαρότητα και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Ο ορός Eclaircissant Uniformisant είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας και δερματικών τόνων.

3. Eντατική θεραπεία λεύκανσης, αναδόμησης και αντιγήρανσης του προσώπου Orchidee Imperiale Treatment Guerlain (1072.90). Μέσα σε ένα μήνα η επιδερμίδα φαίνεται έως και επτά χρόνια νεότερη. Μειώνει την ρυτίδες, χαρίζει λάμψη, ομοιοχρωμία, διώχνει τις πανάδες. Μια θεραπεία νεότητας με απόλυτα ορατά αποτελέσματα. Βασίζει την σύνθεσή του στην ορχιδέα.

4. Λευκαντική κρέμα τοπικής χρήσης FREZYDERM SPOT END Corrective (€30.38). Προλαμβάνει την εμφάνιση των κηλίδων, αντιμετωπίζει τις υπάρχουσες δυσχρωμίες, αποτρέπει την μελλοντική εμφάνιση νέων κηλίδων στα σημεία που προϋπήρχαν και αποκαθιστά τη χρωματική ομοιομορφία του δέρματος.

5. Στυλό άμεσης διόρθωσης Re-PLASTY LASERIST SPOT SHOOTER της Helena Rubinsten (€80.00). Το στυλό άμεσης διόρθωσης SPOT SHOOTER μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με το ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ Re-PLASTY LASERIST, κατά των καφέ κηλίδων. Χάρη στο εξαιρετικά συμπυκνωμένο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόριο LIPO LHA™, πραγματοποιεί ήπια και στοχευμένη μικρο-απολέπιση σε κάθε κύτταρο, και έτσι εξασθενεί τις καφέ κηλίδες στο πρόσωπο και τα χέρια.

6. Ορός Kiehl’s Dermatologist Solutions® Clearly CorrectiveTM Dark Spot Solution (€45.00). Το μοναδικό, απόλυτα διάφανο σκεύασμα της Kiehl’s είναι 100% ενεργό, για να αρχίζει άμεσα να καταπολεμά τις καφέ κηλίδες και, χάρη στην τεχνολογία ‘κατά των συσσωρευμένων κοκκίων μελανίνης’ διασπά γρήγορα τις δυσχρωμίες και αποτρέπει το σχηματισμό νέων κοκκίων χρωστικής. Περιέχει στη σύνθεσή του ενεργοποιημένη βιταμίνη C.

7. Κρέμα κατά των δυσχρωμιών Bioten Skin Defence (20.00). Η Κρέμα κατά των Δυσχρωμιών περιέχει εκχύλισμα Γλυκόριζας που ομογενοποιεί το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας και μειώνει τις χρωματικές κηλίδες. Το Actiwhite Complex αναστέλει την παραγωγή μελανίνης, επιτρέποντας τη μείωση των δυσxρωμιών στο δέρμα.

8. Dr Brandt Dark Spots No More αποκλειστικά στα Sephora (€55.00). Το Dark Spots No More™ είναι ένα ελαφρύ σέρουμ που καταπολεμά την υπερμελάγχρωση, ενώ επιπλέον εμποδίζει το σχηματισμό σκούρων κηλίδων.
Ο Δρ. Fredric Brandt βλέπει κάθε εβδομάδα στο γραφείο του δεκάδες ασθενείς με συμπτώματα υπερμελάγχρωσης. Προκειμένου να βρει μια λύση σε αυτό το πολύ διαδεδομένο πρόβλημα, ο Δρ. Brandt δημιούργησε το Dark Spots No More™, μια θεραπεία που βοηθά στην καταπολέμηση των κηλίδων που δημιουργούνται από την ηλικία και τον ήλιο, προσφέροντας μια νέα προσέγγιση για την εξάλειψη και την καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης.

9. Λευκαντικός ορός Capital Lumiere της Clarins (€101.90). Αυτός ο λεπτόρευστος ορός δρα εσωτερικά διασπώντας την συσωρευμένη μελανίνη στο δέρμα ενώ παράλληλα αντανακλά το φως για άμεση λάμψη και ορατά αποτελέσματα.

10. Even Better Skin Tone Correcting Lotion της Clinique (€51.50). το ΝΕΟ Even Better Skin Tone Correcting Lotion SPF20 παράλληλα με την καταπολέμηση των δυσχρωμιών: Μειώνει και προλαμβάνει την εμφάνιση σκούρων κηλίδων στην επιδερμίδας, εμποδίζει τις νέες πανάδες να βγουν στην επιφάνεια, διασπά τις μεγάλες, ορατές κηλίδες σε μικρότερους, λιγότερο ορατούς κόκκους για πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, απομακρύνει αυτούς τους κόκκους αυτούς μελανίνης μέσω ήπιας απολέπισης, αποκαλύπτοντας μια επιδερμίδα πιο φωτεινή και λαμπερή.

Read More

And More