Έβγαλες σπυράκι; 4 DIY συνταγές για να το εξαφανίσεις ΤΩΡΑ!

Σπυράκι. Μια πολύ μικρή ατέλεια που μπορεί να έχει ποοοοολυ μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία σου! Σκέψου την τελευταία φορά που είχες first date και εμφανίστηκε από το πουθενά ή είχες ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού. Σίγουρα, οι άλλοι όταν βλέπουν το πρόσωπό σου δεν εστιάζουν (όχι πάντα!) εκεί αλλά εσύ που το γνωρίζεις νιώθεις κάπως άβολα.

Κατά καιρούς έχουμε ανταλλάξει πολλά tips με φίλες μας για το “πώς να εξοντώσεις ένα σπυράκι σε dt”. Εγώ έβαζα οδοντόκρεμα τοπικά και έπεφτα για ύπνο. Την επόμενη μέρα το σπυράκι είχε ξεραθεί. Όχι όσο θα ήθελα! Εσύ έχεις κάποιο μαγικό tip; Κορίτσια, κρατήστε αυτό το post στα “Αγαπημένα μου”! Την επόμενη φορά που ένα σπυράκι κάνει την εμφάνισή του, εφαρμόστε μια από τις παρακάτω συνταγές. Μας τις έδωσε η δερματολόγος Μάργκυ Καπελάρη και όπως όλες οι προηγούμενες DIY συνταγές της, πιάνουν!

Μέλι με λεμόνι

Αν δεν έχουμε ευαίσθητο δέρμα, μπορούμε να βάλουμε πάνω στο σπυράκι λίγες σταγόνες λεμόνι και από πάνω μόλις απορροφηθεί το λεμόνι, λίγο μέλι. Αυτό θα το κλείσουμε με ένα hansaplast, θα το αφήσουμε επάνω όλο το βράδυ και το σπυράκι θα έχει “πέσει” το πρωί κατά πολύ.
Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα θα βάλουμε μόνο μέλι, χωρίς λεμόνι.

Μαγειρική σόδα

Ένα άλλο tip που μπορείς να εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπο (!), είναι να βάλεις μαγειρική σόδα που την έχεις αραιώσει με λίγο νερό. Την αφήνεις για 20 λεπτά στο πρόσωπο και την ξεπλένεις.
Βρώμη

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα μπορείς να βάλεις στο μπλέντερ λίγη βρώμη με λίγο νερό και να το ανακατέψεις. Θα το βάλεις πάνω στο πρόσωπο, θα το τρίψεις λίγο ώστε να κάνεις σαν πίλινγκ κατά κάποιο τρόπο κι έπειτα θα αφαιρέσεις. Είναι top συνταγή για τα σπυράκια που βγαίνουν εκεί κοντά στις δύσκολες μέρες!
Tea tree oil (γνωστό και ως ταϊόδεντρο)

Tea tree oil! Αν το έχεις δοκιμάσει, το έχεις ήδη αγαπήσει. Αν όχι, ξεκίνα τώρα. Το tea tree oil είναι αντιβακτηριδιακό προϊόν, δεν προκαλεί παρενέργειες και μπορείς να το εφαρμόσεις όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου.Απλώς, χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες πάνω στα κόκκινα σπυράκια.
Bonus info: μπορείς να το βρεις στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και στα Body Shop.

Let’s have some Sunday fun!
Έχεις κάποιο αγαπημένο tip που ακολουθείς όταν βγάζεις σπυράκια; Ποιο είναι αυτό; Στείλε μας το tip σου εδώ, εμείς θα το δοκιμάσουμε και το καλύτερο θα γραφτεί στην στήλη των beauty tips με τ’ όνομά σου!

Read More

And More