Γαλάκτωμα, gel ή και τα δύο; Μάθε πώς να καθαρίζεις ΣΩΣΤΑ το πρόσωπό σου!

…Και αφού μάθαμε τα πάντα για την σειρά με την οποία ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιούμε τις κρέμες (αν έχασες το μάθημα, σε στέλνω για επαναλήψεις εδώ!),σήμερα θα μάθουμε τα πάντα για τον καθαρισμό του προσώπου μας, όπως ακριβώς σου είχα υποσχεθεί (για αποδείξεις σε παραπάπεμπω ξανά εδώ!). Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ ότι όταν θα έχεις φτάσει στο τέλος αυτού του άρθρου δεν θα έχεις πια καμία απορία! Κα-μί-α!

Η Μάργκυ Καπελάρη ανοίγει τα ιατρικά χαρτιά της, εγώ τις σημειώσεις μου και ιδού πώς πρέπει να πράτεις από εδώ και πέρα!

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και χωρίς να έχουμε βαφτεί!
Το τι θα κάνουμε στο πρόσωπό μας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός μας, από την ηλικία μας και από την εποχή του χρόνου. Βασικό είναι κάθε βράδυ ανεξαρτήτου ηλικίας και εποχής να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας από τους ρίπους που έχει η ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της ημέρας και από την περίσσια του σμήγματος ή του make up και των υπόλοιπων καλλυντικών που έχουμε βάλει.

Τι να επιλέξεις ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου!
“Ένα μικτό δέρμα μπορεί να καθαρίζεται με ένα απαλό αφρώδες ή σε μορφή gel καθαριστικό και νερό. Ένα, όμως, δέρμα το οποίο είναι ευαίσθητο και δυσανεκτικό μπορεί να χρειάζεται να κάνει το ντεμακιγιάζ μόνο με γαλάκτωμα και μετά να βάλει μια ειδική λοσιόν για ευαίσθητα δέρματα”, επισημαίνει η δερματολόγος- αισθητική ιατρός Μάργκυ Καπελάρη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν βάζουμε γαλάκτωμα στο πρόσωπό μας μετά ξεπλένουμε με νερό;
“Ανάλογα με το δέρμα!”, απαντά η γιατρός. Αν το δέρμα είναι μεικτό ή λιπαρό θα ξεπλύνουμε μετά το γαλάκτωμα με ένα αφρώδες καθαριστικό ή με ένα καθαριστικό τύπου gel που να σέβεται το PH του δέρματος. Δεν θέλουμε ποτέ τα πολύ σκληρά σαπούνια ακόμη και στα λιπαρά δέρματα. Δεν παίρνουμε αλκαλικά σαπούνια. Αυτό κάνει κακό γιατί αντιροπιστικά το δέρμα στην προσπάθειά του να επαναφέρει το PH του δέρματος και το επιφανειακό σμήγμα το οποίο το έχει ανάγκη για προστασία ενάντια στα βακτηρίδια θα βγάλει περισσότερο σμήγμα. Άρα μια λιπαρή επιδερμίδα θα γίνει ακόμη περισσότερο λιπαρή. Άρα χρησιμοποιούμε πάντα ένα απαλό καθαριστικό μετά το ντεμακιγιάζ.

Λοσιόν: το επόμενο βήμα!
“Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, το πρώτο πράγμα το οποίο μπαίνει είναι είτε ανάλογα με τις οδηγίες που μας έχει δώσει ο δερματολόγος είτε η αισθητικός μας, μια λοσιόν. Μπορεί η λοσιόν να είναι τονωτική, μπορεί να είναι θεραπευτική. Υπάρχουν για παράδειγμα λοσιόν με οξέα φρούτων και σμηγματορυθμιστικούς παράγοντες για τι λιπαρές επιδερμίδες”, επισημαίνει η Μάργκυ Καπελάρη. Τα δέρματα που είναι ξηρά και ευαίσθητα μετά το ντεμακιγιάζ θα χρησιμοποιήσουν μια λοσιόν μη αλκοολούχα. “Οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν ροδόνερο. Είναι μια καλή λύση για τα ευαίσθητα δέρματα!”, συμβουλεύει!

Μην ξεχνάς:
– Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί βράδυ! Ακόμη κι αν έχεις γυρίσει αργά, ακόμη κι αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ. Όσο για τον πρωινό καθαρισμό, θυμήσου: το γεγονός ότι εσύ κοιμάσαι το βράδυ δεν σημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει και στην επιδερμίδα σου!
– Ακόμη κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, απόφυγε τα σκληρά σαπούνια που αφυδατώνουν το δέρμα και κάνουν την επιδερμίδα να γίνεται ακόμη πιο λιπαρή!
– Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι καλά να τα χρησιμοποιείς σε έκτακτες περιπτώσεις. Τίποτα δεν καθαρίζει καλύτερα το δέρμα σου από το γαλάκτωμα κι έπειτα το σαπούνι ή η λοσιόν!

Η δική μου συνήθεια (μπορεί να γίνει και δική σου αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα)
Έχω λιπαρή επιδερμίδα, έχω κάνει πολλά session με την Μάργκυ Καπελάρη, έχω δει διαφορά με το beauty routine μου οπότε αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
1. Πλύνε τα χέρια σου
2. Άπλωσε μια γενναιόδωρη .ποσότητα γαλακτώματος σε fluid μορφή (δηλαδή, λεπτόρρευστη) σε όλο το πρόσωπο κάνοντας μασάζ.
3. Αφαίρεσε με pads ή βαμβάκι (προτιμώ τα πρώτα γιατί δεν βγάζουν χνούδι).
4. Αν δεις υπολείμματα ντεμακιγιάζ στο βαμβάκι επανάλαβε την διαδικασία μέχρι στο βαμβάκι να μην δεις ίχνος!
5. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό
6. Πλύνε με σαπούνι που σέβεται το PH του δέρματος. Τέτοια είναι συνήθως αυτά που φαίνονται σαν υγρό και βγαίνουν σαν mousse όταν πιέσεις την αντλία.
7. Ξέπλυνε με αρκετό νερό.
8. Πέρασε μια σμηγματορρυθμιστική λοσιόν.

Μια παρόμοια διαδικασία στο beauty routine της ακολουθεί και η Φαίη Σκορδά. Δες εδώ τι μας είχε πει σε συνέντευξή της!

Read More

And More