Η επιδερμίδα σου δείχνει κάπως έτσι; Με αυτά τα 6 βήματα θα έχεις τον έλεγχο της λιπαρότητας!

Όλες θέλουμε λαμπερή επιδερμίδα και εκείνες τις υπέροχες γυαλάδες που βλέπουμε ψηλά στα ζυγωματικά στις παρουσιάστριες και στα μοντέλα. Αλλά κάποιες από εμάς δεν αντέχουν τόση… λάμψη σε όλο το πρόσωπό τους! Διόρθωση: δεν αντέχουν τόση λιπαρότητα στο πρόσωπό τους! Αν είσαι κι εσύ μια από “εμάς” θα έχεις βαρεθεί το μακιγιάζ σου να καταστρέφεται κατά την διάρκεια της ημέρας και το πρόσωπό σου να δείχνει ταλαιπωρημένο. Γι’ αυτό και παρακάτω σου έχουμε όλα εκείνα τα μυστικά και τα προϊόντα για να μειώσεις την έκκριση σμήγματος κατά την διάρκεια της ημέρας. Θα δεις πως τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα έξι βήματα!

1. Ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου πρέπει να είναι πολύ σχολαστικός. Σε πρώτη φάση και για να αφαιρέσεις τα ίχνη του μακιγιάζ προτίμησε νεράκια αντί ενός γαλακτώματος που συνήθως κάθεται πιο βαριά σε λιπαρά δέρματα. Άπλωσε στο βαμβάκι το νεράκι και πέρασε το πρόσωπό σου όσες φορές χρειαστεί μέχρι να μην βλέπεις ίχνη make up στο βαμβάκι σου. Το Sensibio H2O (€15.50) είναι από τα αγαπημένα των make up artists και δικό μου!

2. ‘Οπως είπαμε ο καθαρισμός σου πρέπει να είναι πολύ σχολαστικός έως και… διπλός! Μετά το νεράκι ντεμακιγιάζ πλύνε το πρόσωπό σου με ένα εξειδικευμένο gel καθαρισμού. Κάνε το ίδιο και το πρωί για να απομακρύνεις το σμήγμα που έχει εκκρίνει η επιδερμίδα σου κατά την διάρκεια της νύχτας. Το Purifying Foaming Cleanser της Jurlique (€36.00/200ml) είναι ιδανικό για τις λιπαρές επιδερμίδες.

3. Το γεγονός ότι η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη και από ενυδάτωση. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές επιδερμίδες που είναι λιπαρές και αφυδατωμένες ταυτόχρονα! Επένδυσε σε μια ενυδατική κρέμα που θα σου εξασφαλίσει ματ αποτέλεσμα όπως η Effaclar Mat από την La Roche Posay.

4. Το primer, δηλαδή το προϊόν που μπαίνει μετά την κρέμα σου και πριν το make up σου σίγουρα θα βοηθήσει το make up σου να διαρκέσει περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας. Όμως, η σιλικόνη που περιέχει φράζει τους πόρους και δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύει ελεύθερα. Άρα, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να το χρησιμοποιείς αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ένα βράδυ που θα βγεις και θα ξέρεις ότι θα μείνεις μέχρι αργά έξω. Δικό μας αγαπημένο είναι το Primer της MAC!

5. Όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιούν τα λιπαρά δέρματα τόσο το καλύτερο! Γι’ αυτό αν θες να πετύχεις πολλά αποτελέσματα σε ένα (και την κάλυψη ενός make up) επένδυσε σε μια BB ή CC cream. Αγαπάμε την CC Mat του dr. brandt που εξασφαλίζει ματ αποτέλεσμα στο πρόσωπο και ελέγχει την έκκριση σμήγματος.

6. Η επιδερμίδα σου έβγαλε αρκετή λιπαρότητα κατά την διάρκεια της ημέρας, το make up σου έχει αλλοιωθει και θες να το φρεσκάρεις! Να ένα πολύ καλό trick: ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα αναζωογονητικό- αντισηπτικό spray όπως το Caudalie Eau de Beaute (€10.88 το mini), έπειτα σκούπισε ταμποναριστά με χαρτί ώστε να πάρεις την περιττή ποσότητα σμήγματος και παλιού make up και ανανέωσε από πάνω!

Αλήθεια, εσύ έχεις κάποιο tip για την λιπαρότητα; Αν ναι, ανυπομονώ να το μάθω!

Read More

And More