Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις την σωστή ενυδατική για το πρόσωπό σου!

Αν έπρεπε να σκεφτώ την ερώτηση εκείνη που μου γίνεται πιο συχνά αυτή θα ήταν… χωρίς δεύτερη σκέψη η ερώτηση παύλα κατάφαση: πες μου μια καλή ενυδατική! Για αρχή, αυτή η κατάφαση είναι πολύ γενική. Κι εγώ έχω όντως μια- δυο κρέμες στις οποίες ορκίζομαι. Αλλά εγώ έχω λιπαρή επιδερμίδα και αυτή η κρέμα που στο δικό μου πρόσωπο “κάθεται” τέλεια εσύ μπορεί να θεωρείς ότι δεν κάνει δουλειά.

Για να στο κάνω πιο κατανοητό να ποιος θα ήταν ένας σωστός παραλληλισμός. Σε ότι έχει να κάνει με την κρέμα ενυδάτωσης ισχύει ότι και με τα αγόρια: τα σκουπίδια της μιας είναι ο θησαυρός της άλλης! Και για να βρεις την κρέμα- θησαυρό σου θα πρέπει να επιλέξεις έχοντας βασικό κριτήριο τον τύπο της επιδερμίδας σου. Κι εδώ αναλαμβάνω δράση εγώ (είναι το σημείο που αρχίζω να νιώθω κάτι σαν… γραφείο beauty συνοικεσίων!).

Μικτή επιδερμίδα
Η μικτή επιδερμίδα είναι ο πιο δύσκολος τύπος επιδερμίδας αφού δεν ξέρει τι… θέλει! Σε κάποια σημεία είναι πολύ ξηρή (κυρίως στα μάγουλα) και σε κάποια σημεία εμφανίζει λιπαρότητα (κυρίως στην ζώνη Τ, δηλαδή μέτωπο- μύτη- πηγούνι). Σε αυτή την περίπτωση η ιδανικότερη λύση είναι να χρησιμοποιείς δύο διαφορετικές ενυδατικές τοπικά. Και μην σκέφτεσαι τα έξοδα, μιας και έχοντας να “δουλέψεις” με δύο κρέμες θα σου τελειώσουν πολύ πιο αργά σε σχέση με το αν είχες μια.

Λιπαρή επιδερμίδα
Οι περισσότερες Ελληνίδες έχουμε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας και οι περισσότερες επίσης πέφτουμε στο ίδιο λάθος: επειδή έχουμε λιπαρή επιδερμίδα θεωρούμε ότι είναι και ενυδατωμένη. Λάθος! Υπάρχουν πολλές λιπαρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες. Επιπλέον, με το να μην βάζεις ενυδατική και να χρησιμοποιείς σκληρά σαπούνια για τον καθαρισμό του προσώπου σου κάνεις την επιδερμίδα σου ακόμη πιο λιπαρή. Γιατί; Γιατί η επιδερμίδα μας δρα εξισορροπιστικά και στην προσπάθειά της να ενυδατωθεί εκκρίνει περισσότερο σμήγμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις μια ενυδατική που να αναγράφει πάνω στην συσκευασία την ένδειξη oil free. Οι κρέμες σε μορφή gel είναι ιδανικές για όλες εμάς!

Ξηρή επιδερμίδα
Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται πολύ φροντίδα και μπόλικη αγάπη! Η ενυδατική σου κρέμα πρέπει να γίνει το αγαπημένο σου προϊόν και για να βρεις και εκείνη που θα κάνει πράγματι δουλειά και θα σου προσφέρει ενυδάτωση θα πρέπει να αναζητήσεις στα συστατικά της γαλακτικό οξύ που καταπραϋνει, υαλουρονικό οξύ που θωρακίζει την ενυδάτωση και γλυκερίνη που μεταξύ άλλων καταπραϋνει. Ως προς την υφή τώρα, καλύτερες για την ξηρή επιδερμίδα είναι οι πλούσιες κρέμες παρά ή λοσιόν ή τα gel.

Ευαίσθητη επιδερμίδα
Αν η επιδερμίδα σου αντιδρά σε νέα προϊόντα, σε τραβάει και κοκκινίζει τότε έχεις σίγουρα ευαίσθητη επιδερμίδα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι να πειραματιστείς με αρκετά δείγματα τα οποία θα δοκιμάζεις σε ένα μικρό σημείο στο χέρι σου προτού καταλήξεις αν το τάδε ή το δείνα προϊόν σου κάνει ή όχι. Επίσης, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία αναζήτησε μια κρέμα χωρίς άρωμα ή οξέα, τσέκαρε δηλαδή τα συστατικά του και αν σου αρέσουν τα φυσικά προϊόντα φρόντισε η κρέμα σου να περιέχει συστατικά όπως χαμομήλι, αλόλη, πράσινο τσάι που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

Κανονική επιδερμίδα
Κάπου εδώ τελειώνει ο ρόλος μου! Αν είσαι από εκείνες τις ευνοημένες παύλα ευλογημένες με κανονική επιδερμίδα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στην αγαπημένη σου εταιρία και να ζητήσεις μια ενυδατική για κανονικές επιδερμίδες. Για extra προστασία φρόντισε να έχει και SPF, δηλαδή αντηλιακό δείκτη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες μερικές από τις αγαπημένες μας ενυδατικές κρέμες για κάθε τύπο επιδερμίδας!

Read More

And More