Οι 9 καλύτερες μάσκες για να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου!

Ας είμαστε ειλκρινείς με τους εαυτούς μας και ας απαντήσουμε σοβαρά στο ερώτημα: πόσα καλλυντικά έχεις στο ντουλάπι σου; Εμείς οι γυναίκες βγαίνουμε για beauty shopping και κάθε φορά είναι σαν να αγοράζουμε ένα ακόμη λευκό T-shirt (χμμμ! Πρέπει να έχω καμιά 20αρια στη ντουλάπα μου!). Και καλά κάνουμε!

Η θεωρία μου είναι η εξής: οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν κάθε μέρα και πρέπει να έχουμε πάντα τα σωστά εφόδια για να την τροφοδοτήσουμε με ό,τι μας ζητάει κάθε φορά. Ας πούμε: το καλοκαίρι όλες ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ενυδάτωση (έχεις γυρίσει μόλις από τριήμερο και έχεις αυτή την αίσθηση ότι το πρόσωπό σου σε τραβάει μετά τις 72 ώρες κάτω από τον ήλιο που δεν βγαίνουν με απλά μαθηματικά αλλά εμείς συνεννοούμαστε. Σωστά;). Όμως η ερώτηση είναι: τι είδους ενυδάτωση χρειάζεται;

Παρακάτω σου έχουμε τις αγαπημένες μας ενυδατικές μάσκες προσώπου για κάθε περίπτωση και ανάγκη! Γιατί η κοσμετολογία δεν ξεμένει ποτέ από ιδέες!

1. H καλύτερη ενυδατική μάσκα για τις μέρες που θέλεις να τεμπελιάσεις: Avene Soothing Moisture Mask (€17.00)
Η μάσκα προσώπου θέλει προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχεις πάντα την διάθεση να καταβάλεις! Γι’αυτές τις μέρες, λοιπόν, χρησιμοποίησε μια μάσκα που να μπορείς να χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου και ως ενυδατική κρέμα. Άπλωσέ την στο πρόσωπό σου, σκούπισε την ποσότητα που περισσεύει και θα μπορείς να επιστρέψεις στην κανονική σου ρουτίνα, αλλά όχι στο μπάνιο μετά τα ενδεδειγμένα 10 λεπτά για να την ξεβγάλεις!

2. Η καλύτερη ενυδατική μάσκα για κάτω από τα μάτια: Shiseido Benefiance- Masque Contour Yeux Lissant Anti-Rides (€74.60)
Αν ενυδατώσεις το πρόσωπό σου και αμελήσεις εκείνη την περιοχή θα έχεις κάνει την μισή δουλειά. Και αυτή η περιοχή δεν είναι άλλη από τα μάτια. Τα συγκεκριμένα patches είναι super ενυδατικά ενώ παράλληλα διώχνουν και τα σημάδια της κούρασης.

3. Η καλύτερη ενυδατική μάσκα με την οποία μπορείς να πέσεις για ύπνο: Okiroi κρέμα- μάσκα νύχτας με γάλα γαϊδούρας (€32.00)

Κάποιες μέρες όσο και αν είσαι εξοντωμένη έχεις αυτή την διάθεση (και το φιλότιμο) να επιστρέψεις από τη δουλειά και να κάνεις μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Το κάνεις κι έπειτα στα πρώτα τρία λεπτά του Last Month On Earth σε παίρνει ο ύπνος (strory of my life!). Με τη μάσκα αυτή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αφού πρόκειται για μάσκα ύπνου με γάλα γαϊδούρας στη σύνθεσή του, μαγικό συστατικό που εκτός από ενυδάτωση έχει και super αντιοξειδωτική δράση!

4. Η καλύτερη ενυδατική μάσκα για τα ταξίδια σου: Apivita Express Beauty μάσκα εντατικής ενυδάτωσης με αγγούρι (€3.20)
Τα αεροπλάνα αλλά και γενικά τα ταξίδια μπορούν να καταστρέψουν την επιδερμίδα σου. Και πέραν της αφυδάτωσης που προκαλείται, η μεγάλη πίεση μπορεί να αφήσει το πρόσωπό σου πρησμένο και κόκκινο. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να έχεις μια μάσκα που αφενός να περνάει από τον έλεγχο του αεροδρομίου (πονάει η καρδιά μας όταν αποχαιρετάμε τα αγαπημένα μας καλλυντικά σαν να είναι το πιο αγαπημένο μας πρόσωπο που φεύγει για πάντα στο εξωτερικό!) και αφετέρου να σου δίνει μια instant ενυδάτωση και λάμψη. Λοιπόν, αυτό είναι το προϊόν μας!

5. Η καλύτερη ενυδατική μάσκα που κάνει και αντιγήρανση: Sisley Black Rose Cream Mask (€160.00)
Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας χάνει την υγρασία της και όσο χάνει την υγρασία της τόσο λιγότερο σφριγηλή είναι. Σκέψου ότι η επιδερμίδα σου είναι σαν ένα μπαλόνι γεμάτο με νερό που όσο χάνει νερό τόσο “μαζεύει”. Η ενυδάτωση σημαίνει σφριγηλότητα και νεανική όψη και η Sisley το γνωρίζει πολύ καλά!

6. Η καλύτερη ενυδατική sheet mask: Estee Lauder Advanced Night Repair Powerfoil Mask (€103.00)
Είναι η πιο hot κατηγορία μάσκας αυτή την περίοδο. Ο λόγος για τις sheet masks που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα μας μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η συγκεκριμένη μάσκα δεν έχει απλώς και μόνο ενυδατική δράση αλλά ξαναγεννά το πρόσωπό μας ενώ είναι η πρώτη μάσκα με αλουμινόχαρτο που “κλειδώνει” τα ευεργετικά συστατικά μέσα στην επιδερμίδα και εξασφαλίζει και διπλάσια ενυδάτωση. Μαγικό προϊόν με τέσσερα sheet masks σε κάθε συσκευασία!

7. Η καλύτερη ενυδατική μάσκα για καθημερινή χρήση: Peter Thomas Cucumber Gel Mask (€51.90)
Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή να κάνεις μάσκα ενυδάτωσης κάθε μέρα αλλά σκέψου και εκείνους με πολύ ξηρή επιδερμίδα! Εκτός αν είσαι εσύ μια από αυτούς. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι ότι πρέπει για τις επιδερμίδες με έντονη αφυδάτωση και ευαισθησία ενώ αν θες και δροσιά σε συνδυασμό με την ενυδάτωσή σου βαλ’την στο ψυγείο! Τα προϊόντα σε μορφή gel είναι καλοί αγωγοί… ψύχους!

8. Η ενυδατική μάσκα best seller που δεν θα σε βγάλει εκτός budget: Embryolisse Hydra-Mask (€13.59)
Υπάρχουν προϊόντα- μύθοι για τα οποία διαβάζεις παντού. Γιατί οι stars τα λατρεύουν, γιατί κάνουν ότι υπόσχονται και γιατί δεν θα σε βγάλουν εκτός budget! Η Embryolisse είναι ένα brand με τέτοια προϊόντα που επιτέλους ήρθε στην Ελλάδα! Η συγκεκριμένη μάσκα προσφέρει ενυδάτωση πασπαρτού αφού απευθύνεται σε κάθε ηλικία και τύπο δέρματος!

9. Η καλύτερη ενυδατική μάσκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου: γιαούρτι
Όταν δεν έχεις κάποια μάσκα στο σπίτι σου ή αν απλώς θες ένα προϊόν απόλυτα φυσικό απλώς άνοιξε στο ψυγείο σου. Δύο- τρεις κουταλιές γιαούρτι στο πρόσωπό σου θα αποδειχτεί super ευεργετικό ειδικά μετά από μια μέρα στον ήλιο!

Αλήθεια, ποια μάσκα σου άρεσε περισσότερο; Ή είναι πιο κοντά στον τύπο σου;

Read More

And More