Τα peeling των χρωμάτων! Τι είναι! Πόσο κοστίζουν! Που μπορείς να τα βρεις!

Είμαι σε mood ανανέωσης της επιδερμίδας μου και νιώθω ήδη πολύ καλά από το πρώτο ραντεβού. Αλήθεια, εσύ πότε επισκέφτηκες τελευταία φορά την δερματολόγο σου ή την αισθητικό σου για ένα check ή έναν καθαρισμό; Αν πάει καιρός, βαλ’ το στην to-do λίστα σου με τα “προσεχώς”. Θα δεις πως θα νιώσεις υπέροχα όταν περνάς την πόρτα της. Και σου έχω και κάτι υπέροχο για να δοκιμάσεις. Τα peeling του Χειμώνα που έχουν και χρώματα. Τα βαφτίζω, λοιπόν, “τα peeling των χρωμάτων” και προχωρώ με όλα τα info που μου έδωσε η Μάργκυ Καπελάρη- δερματολόγος και αισθητική ιατρός. Μελέτησε και κλείσε το ραντεβού σου διαβασμένη!

Τα peeling του Χειμώνα: η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!
Δεδομένο
: Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας για να ανανεώσουμε την επιδερμίδα μας και να δημιουργήσουμε μία καινούρια, πιο γερή και πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα. Τα peeling είναι πανάρχαια μυστικά από την εποχή της Κλεοπάτρας και μπορούν να καταπολεμήσουν από ακμή έως πανάδες και ρυτίδες. Βεβαίως, από τότε μέχρι σήμερα οι εξελίξεις είναι πολλές, σχεδόν τόσες όσες και ο αριθμός των νέων peeling! Δες παρακάτω ποιο σου ταιριάζει και κλείσε το ραντεβού σου!

WHITE PEEL
Ένα λιπαρό δέρμα με σπυράκια μπορεί να ωφεληθεί από τα peeling σαλικυλικού οξέος (white peel).
Πως γίνεται;
Πηγαίνουμε στον δερματολόγο και μας περνάει ένα υγρό στο πρόσωπο με μία μπατονέτα. Τσούζει ελάχιστα και τις επόμενες μέρες θα κάνει στο πρόσωπο μια πολύ ελαφριά απολέπιση η οποία ωστόσο δεν πρέπει να μας ανησυχεί αφού κρύβεται με ενυδατική κρέμα.
Κάθε πότε πρέπει να το κάνω;
Αυτή η θεραπεία γίνεται μία φορά τον μήνα, ανάλογα με την ένταση της ακμής. Σε γενικούς κανόνες μπορεί να χρειαστούν από τρεις έως έξι επισκέψεις.
Πόσο κοστίζει;
Κοστίζει 60 ευρώ η επίσκεψη.
YELLOW PEEL
Αν έχουμε πανάδες και δυσχρωμίες μπορούμε να κάνουμε ένα συνδυασμένο peeling βιταμίνης Α και κοζικού οξέος (yellow peel).
Πως γίνεται;
Αφού περάσει πρώτα ο γιατρός ένα peeling προετοιμασίας και το εξουδετερώσει, στη συνέχεια θα απλώσει στο πρόσωπο μια ειδική κίτρινη κρέμα την οποία θα πάρεις και μαζί σου στο σπίτι και θα την ανανεώνεις για τις επόμενες ώρες με βάση τις οδηγίες του δερματολόγου.
Μετά από λίγες μέρες θα ακολουθήσει μια ελαφριά απολέπιση η οποία όταν τελειώσει το πρόσωπο θα είναι πιο φωτεινό.
Κάθε πότε πρέπει να το κάνω;
Αυτή η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο 1 ή 2 φορές το πολύ τον χρόνο.
Πόσο κοσίζει;
Κοστίζει 150 ευρώ.
BLUE PEEL
Αν έχουμε πρόσωπο με ρυτίδες λίγο πιο “σκαμμένες” και ελαφριά σημάδια ιδανικό για να τις εξαφανίσει είναι το blue peel.
Πως γίνεται;
Περνάμε ένα ειδικό υγρό στο πρόσωπο και φεύγουμε από το ιατρείο ελάχιστα γαλάζιοι για την μέρα εκείνη. Επειδή κάνει μια πολύ βαθιά ανανέωση, το συγκεκριμένο peeling τσούζει λίγο παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Τις επόμενες μέρες το πρόσωπο κάνει ένα πιο χοντρό ξεφλούδισμα που μοιάζει λίγο με το κάψιμο από τον ήλιο. Για πέντε μέρες δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε αλλά μετά από αυτό τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σου προτείνουμε, λοιπόν, να κάνεις την συγκεκριμένη θεραπεία Παρασκευή ώστε να μεσολαβήσει Σαββατοκύριακο και να φροντίσεις να πάρεις μερικές ακόμη μέρες άδεια.
Κάθε πότε πρέπει να το κάνω;
Μία φορά τον χρόνο.
Πόσο κοστίζει;
Κοστίζει 200 ευρώ.

PEELING ΓΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ
Αν κάποιος έχει ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να κάνει ένα peeling με πολυδροξυοξέα και lactobionic. Αυτό το peeling είναι ειδικά διαμορφωμένο για δέρματα με κοκκινίλες.

Πως γίνεται;
Με ένα πινέλο περνάει ο γιατρός το υγρό peeling, περιμένουμε 5 λεπτά και μετά ο δερματολόγος το εξουδετερώνει. Το συγκεκριμένο peeling δεν προκαλεί ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα μας και όταν το επαναλαμβάνουμε μας βοηθάει να χτίσουμε μια καινούρια επιδερμίδα που συγκρατεί μέσα της την υγρασία.
Κάθε πότε πρέπει να το κάνω;
Μια φορά τον μήνα.
Πόσο κοστίζει;
Κοστίζει 60 ευρώ.
PHOTO PEEL
Είναι ένα πολύ καινούριο peeling που ενεργοποιεί πέρα από την ανανέωση της επιδερμίδας και τον μεταβολισμό των κυττάρων και είναι πολύ καλό για δυσχρωμίες και επιφανειακές ρυτίδες σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και χέρια.
Πως γίνεται;
Στην επιδερμίδα εφαρμόζεται ένα ειδικό φάρμακο που ενεργοποιείται από το κόκκινο φως. Στη συνέχεια μπαίνουμε κάτω από μια ειδική κόκκινη λάμπα που λέγεται led για περίπου μισή ώρα. Στην επόμενη μέρα το πρόσωπό μας μπορεί να έχει ένα ελαφρύ πρήξιμο και μετά από λίγες μέρες για μία εβδομάδα θα έχει ένα απαλό ξεφλούδισμα το οποίο καλύπτεται πολύ εύκολα με ενυδατική.
Κάθε πότε πρέπει να το κάνω;
Αυτό το peeling γίνεται δύο φορές τον χρόνο.
Πόσο κοστίζει;
Κοστίζει 200 ευρώ.

Tης Αγγελικής Χριστοπούλου

Read More

And More