Τι να κάνεις για να μην ξεφλουδίσεις μετά τις διακοπές σου! Plus: τα top προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης!

Ακόμη κι αν ξενυχτάς στις διακοπές σου, ακόμη κι αν πίνεις λίγο παραπάνω από ότι συνηθίζεις, όταν επιστρέφεις όλοι σου λένε πόσο ομόρφυνες. Οι διακοπές μας πάνε πολύ! Και αυτό ισχύει για όλες! Και ξέρεις γιατί; Γιατί έχεις μαυρίσει και η επιδερμίδα σου δείχνει υπέροχη. Όμως, υπάρχει εκείνη η παγίδα στην οποία όλες πέφτουμε: αμελούμε να ενυδατώσουμε πρόσωπο και σώμα με αποτέλεσμα α) να ξεφλουδίσουμε β) να χάσουμε το μαύρισμά μας και γ) η επιδερμίδα μας να δείχνει θαμπή.

Παρακάτω σου έχουμε τα 10 αγαπημένα μας προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης για πρόσωπο και σώμα αλλά και μερικά βασικά βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα παρατείνεις τον καλοκαιρινό σου εαυτό για πάντα (ή κάπως έτσι…)!

1. Κάνε scrub! Ναι όπως το ακούς!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένο, με νεκρά κύτταρα που πρέπει να απομακρυνθούν, προκειμένου να μπορέσει αυτό να “ανασάνει” και να αποκατασταθεί η χαμένη λάμψη του. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό, το προϊόν που χρησιμοποιούμε για απολέπιση να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικό, αλλά και να σέβεται την ισορροπία των φυσικών λιπιδίων και ενζύμων που προστατεύουν την επιδερμίδα μας. Για το σώμα σου, προτίμησε ένα scrub με λάδι και κάνε μια φορά την εβδομάδα ακολουθώντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου scrub με χοντρό αλάτι μεταφέροντας στο σπίτι σου τα οφέλη της θάλασσας. Απλώς, ανάμειξε χοντρό μαγειρικό αλάτι με ελαιόλαδο και ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό. Μην ξεχάσεις να τρίψεις και τα πέλματά σου (με προσοχή! Το λάδι γλιστράει!) καθώς κι εκείνα υποφέρουν από ξηρότητα και αφυδάτωση.

2. Βάλε τις μάσκες!
Όχι μια αλλά δύο φορές την εβδομάδα κάνε ενυδατική μάσκα στο πρόσωπό σου. Κατά τον γνωστό τρόπο, άπλωσέ την στο πρόσωπό σου αφού έχεις καθαρίσει με gel ή γαλάκτωμα. Μην φοβηθείς να την αφήσεις όσο περισσότερο γίνεται. Η ενυδάτωση μόνο καλό κάνει!

3. Απόφυγε το σφουγγάρι
Το να τρίβεις καθημερινά το σώμα σου με σφουγγάρι θα σε κάνει να χάσεις το μαύρισμά σου γρηγορότερα. Επένδυσε σε ένα πλούσιο ενυδατικό αφρόλουτρο με αμύγδαλο ή shea butter (έχουν πλούσια ενυδατική δράση) και άπλωσέ το στο σώμα σου με τις παλάμες σου.

4. Ενυδατώσου με κρέμες βαθιάς ενυδάτωσης
Μην βαριέσαι! Μετά από κάθε ντους άπλωσε στο σώμα σου μια γενναιόδωρη ποσότητα πλούσιας ενυδατικής κρέμας σώματος και μην ξεχνάς τα πιο ευαίσθητα σημεία όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα. Για το πρόσωπο, η ενυδατική είναι απαραίτητη πρωί και βράδυ, ως συνήθως. Αν νιώθεις το πρόσωπό σου ιδιαίτερα αφυδατωμένο, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα ενυδατικό serum που θα απλώνεις πριν την κρέμα σου.

Τα top προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης!

1. THE BALM Iris night face cream (€45.00). Πλούσια ενυδατική κρέμα που περιέχει Γλυκολικό Οξύ που μειώνει την όψη των λεπτών γραμμών και απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα ενώ κοιμάσαι.
Αγόρασέ την εδώ

2. Ενυδατική μάσκα με γιαούρτι, Κορρές (€9.15).
Περιέχει στην σύνθεσή του γιαούρτι που ανακουφίζει την επιδερμίδα από το κάψιμο και την ενυδατώνει σε βάθος.

3. Ενυδατική προσώπου για κανονικές και μικτές επιδερμίδες, Hydra Match της Garnier. Αυτή η απαλή κρέμα ενυδάτωσης με το ευχάριστο και αναζωογονητικό άρωμά της δίνει την αίσθηση άμεσης φρεσκάδας στην επιδερμίδα. Μη λιπαρή, απορροφάται άμεσα και αφήνει μία βελούδινη και μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα. Εφάρμοσε πρωί και βράδυ σε όλο το πρόσωπο.

4. Hydraphase Intense Mask, La Roche Posay. Με κλάσματα Υαλουρονικού Οξέος, ενυδατικά δραστικά συστατικά υψηλής απόδοσης, η Hydraphase Masque ενυδατώνει άμεσα την επιδερμίδα, ενώ επαναφέρει την ελαστικότητα και την άνεση. Η υψηλή συγκέντρωση σε Ιαματικό νερό της La Roche-Posay, καταπραΰνει ακόμα και το πιο ευαίσθητο δέρμα, ενώ η βελούδινη υφή της δίνει την αίσθηση ενός πραγματικού “ιαματικού λουτρού περιποίησης” στο σπίτι.

5. Hydra dose Crème riche, Rexaline. Πλούσια κρέμα με ανάλαφρη σύνθεση και μεταξένια υφή, ειδικά σχεδιασμένη για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, ενυδατώνει σε βάθος και ανακουφίζει άμεσα την αίσθηση τραβήγματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό στοιχείο του δέρματος που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωση, την πυκνότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

6. Απαλό scrub προσώπου Physiological Ultra Fine, La Roche Posay. Περιέχει μικροιονισμένους κόκκους απολέπισης που καθαρίζουν απαλά αλλά αποτελεσματικά τους ρύπους και άλλους παράγοντες που φράσσουν τους πόρους, ενώ αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και ενισχύουν την ανανέωση τους. Η gel υφή του ενισχύει την απολεπιστική δράση του και καθιστά εύκολη την αφαίρεσή του με νερό.

1. Ενυδατική κρέμα σώματος, Nivea Smooth Sensation. Ενισχυμένη με διπλή ποσότητα βούτυρο καριτέ και ελαφριά υφή η οποία λιώνει στην επιδερμίδα, η NIVEA Smooth Sensation τη διατηρεί ενυδατωμένη έως και 3 ημέρες μετά την εφαρμογή της. Επιπλέον, η NIVEA Smooth Sensation περιέχει Hydra IQ, μία φόρμουλα αποκλειστικότητα της NIVEA, που ανακουφίζει τη ξηρή επιδερμίδα ενώ υποστηρίζει το μηχανισμό ενυδάτωσής της.

2. Πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος Moisture Rich Body Lotion, Clarins. Μειώνει τα σημάδια της γήρανσης που προκαλεί η έκθεσή μας στον ήλιο. Η επιδερμίδα γίνεται ξανά λαμπερή και αποβάλλει την θαμπή της όψη. Περιέχει shea butter, orange blossom και έλαια.

3. Πλούσια ενυδατική lotion σώματος, Lait Corporel, Biotherm. Βοηθά την επιδερμίδα να ανακτήσει την χαμένη της ενυδάτωση μετά από ώρες έκθεσης στον ήλιο ή το κρύο. Έχει διακριτικό άρωμα και στεγνώνει γρήγορα χωρίς να κολλάει.

4. Αφρόλουτρο Bούτυρο Kαριτέ & Aκακία, Les Petit Marseillais.
Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται από τις γυναίκες της Αφρικής εδώ και χιλιετίες και είναι γνωστό για τις θρεπτικές και απαλυντικές του ιδιότητες, λέγεται μάλιστα ότι η βασίλισσα Νεφερτίτη όφειλε σε αυτό την ομορφιά της καθώς το βούτυρο καριτέ βοηθάει σημαντικά στην επανόρθωση της επιδερμίδας! Η ακακία της Τυνησίας αποκαλύπτει ένα λεπτό και γλυκό άρωμα.

Read More

And More