Της τελευταίας στιγμής! Πώς θα έχεις λαμπερή και πιο νέα επιδερμίδα μέχρι το ρεβεγιόν!

Στο έχω ξαναπεί πως πολλά από τα άρθρα που βλέπεις εδώ είναι βιωματικά. Που σημαίνει: πρώτα (το) ζω και μετά (το) γράφω.

Διανύουμε, λοιπόν, εκείνη την πολύ, πολύ ωραία περίοδο λίγο πριν τις γιορτές. Αλλά αυτή η περίοδος για μένα συνήθως μεταφράζεται σε αρκετό τρέξιμο τα πρωινά και άλλα τόσα (αρκετά) χαλαρωτικά ποτά το βράδυ με φίλους. Και αυτή η συνάρτηση έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: το πρόσωπό μου να δείχνει υπερκουρασμένο και η επιδερμίδα μου θαμπή. Πράγμα που δεν είχα διαπιστώσει μέχρι εκείνη την στιγμή που εισέπραξα αυτό το κομπλιμένο: “τι σου συμβαίνει; Δείχνεις… περίεργη!” Και είναι κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Που όλες θέλουμε να είμαστε λαμπερές! Σωστά;

Αν στα παραπάνω αναγνώρισες κάτι από τον εαυτό σου, συνέχισε να διαβάζεις. Γιατί ζήτησα βοήθεια από την δική μου δερματολόγο Μάργκυ Καπελάρη κι εδώ θα βρεις DIY μάσκες που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι αλλά και θεραπείες στον δικό σου δερματολόγο για να είσαι λαμπερή στην εκπνοή του χρόνου!

Θεραπείες στον δερματολόγο!
Αν το δέρμα μου είναι θαμπό και κουρασμένο το νέο ο Eαsy Droxy blue peel, ένας νέος συνδυασμός με πέντε συνδυασμένα οξέα φρούτων, είναι η λύση. Τα ενεργά στοιχεία του γλυκολικού, λακτικού, κιτρικού, κοζικού και σαλικυλικού οξεως παντρεύονται σε ενα Peeling που χωρίς κόπο, πόνο ή τσούξιμο αφήνει ένα δέρμα λείο και φωτεινό αμέσως. Η καλύτερη λύση μια μέρα πριν το ρεβεγιόν.

Αν έχω μια μικρή χαλάρωση στο οβάλ δυο μέρες πριν καλό είναι να κάνω το πρόγραμμα REFIT Viora Reaction, διπολικές ραδιοσυχνότητες με πατενταρισμένη core τεχνολογία τριών ραδιοσυχνοτήτων με vacuum. Δρουν και βαθειά στο κολλαγόνο και στο λίπος και επιφανειακά στις ρυτίδες για να ξυπνήσουν το δέρμα μας. Κανένας ερεθισμός πέρα από μια κοκκινίλα για λίγη ώρα.

Αν είδα ξαφνικά βαθιές ρυτίδες γύρω απο το στόμα ή πεσμένα μάγουλα, η λύση ειναι γλυπτική με υαλουρονικό οξύ και μικροκάνουλα. ΄Εχω αμέσως ένα φυσικό αποτέλεσμα Lifting , τα χείλη γίνονται πάλι ζουμερά και δεν κινδυνεύω από μελανιές χάρη στην νέα τεχνολογίας της μικροκάνουλας. Μόνο δυο τσιμπήματα από κάθε μεριά και έτοιμες. Όσον αφορά το πότε, καλύτερα είναι τρεις μέρες τουλάχιστον πριν από τα πάρτυ μας.

Θεραπείες στο σπίτι!
Αν δεν μπορούμε να πάμε στον ειδικό δερματολόγο έχουμε ευτυχώς και κάποιες λύσεις στο σπίτι!

Βήμα 1:
Ας κάνουμε πρώτα ένα peeling με λεπτό μαγειρικό αλάτι ½ κουταλάκι με 1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη. Τα βάζουμε στο μίξερ, τα χτυπάμε σιγά σιγά και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο 2 κουταλιές λεμόνι, ώστε να κάνουμε ένα μείγμα παχύρευστο.Τ ο τρίβουμε στο πρόσωπο για 3 λεπτά και μετά το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Tip: Αν έχεις ξηρό δέρμα πρόσθεσε στο μείγμα λίγο αφέψημα από πέταλα τριαντάφυλλου. Αν ειναι λιπαρό πρόσθεσε λίγο νερό λεβάντας.
Με αυτό το peeling διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα και λευκαίνουμε το δέρμα. Μια φορά πριν τη μεγάλη βραδιά αρκεί.

Βήμα 2:
Μετά καλό είναι να βάλουμε μια μάσκα. Τρεις ωραίες συνταγές είναι:
1. Για συσφικτική μάσκα για όλλα τα δέρματα βάζουμε 2 κουταλιές μαγιά μπύρας σε σκόνη, 2 κουταλιές ροδόνερο,1-2 κουταλιές χυμό καρότου, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά νερό από σιτάρι ή σιτέλαιο. Λιώνω τη μαγιά μέσα στους χυμούς και αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό ή μαγιά για να γίνει παχιά η ζύμη. Το αφήνουμε 20 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

2. Για ξηρά δέρματα που θέλουμε να δώσουμε ενυδάτωση βάζουμε 1 ώριμη μπανάνα, 2 κουταλιές ροδόνερο, 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο, 1-2 κουταλιές αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα στο multi εκτός από το αλεύρι. Αυτό το βάζουμε στο τέλος ώστε να δουλευτεί το μείγμα χωρίς να ρέει. Το αφήνουμε 20 λεπτα και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

3. Για λιπαρά δέρματα η μάσκα από άργιλο φωτίζει και καθαρίζει.1 κουταλιά πράσινο ή λευκό άργιλο, 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε να γίνει ενα παχύ μείγμα, προσθέτοντας ανάλογα λάδι ή κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κουταλάκι χυμό από αγγούρι για τόνωση. Το αφήνουμε για 20 λεπτά και το ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Αυτό, το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και να είσαι σίγουρη πως την βραδιά του ρεβεγιόν θα είσαι όσο όμορφη φανταζόσουν!

Read More

And More