Volite: η ολοκαίνουργια θεραπεία προσώπου που δημιούργησαν αυτοί που έκαναν το Botox!

Volite: η ολοκαίνουργια θεραπεία προσώπου που δημιούργησαν αυτοί που έκαναν το Botox! | tlife.gr

Θα σου διηγηθώ μια σύντομη ιστορία: πριν από μερικές μέρες βρέθηκα στα εγκαίνια του ενός ολοκαίνουργιου χώρου που αντιμετωπίζει την ομορφιά ολιστικά με θεραπείες δερματολογίας και ορθοδοντικής. Στην παρουσίαση αυτή η Θεώνη Θ. Ματούλα (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος ενηλίκων & παίδων) μας μίλησε για μια ολοκαίνουργια θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ. Δεν συγκράτησα το όνομα της θεραπείας, συγκράτηασα, όμως, ότι αυτή τη θεραπεία θέλω να την δοκιμάσω γιατί στα αυτιά μου ακούγονταν πολύ, πολύ εντυπωσιακή.

Λίγες μέρες πιο πριν έπεσα πάνω σε ένα άρθρο στο Byrdie (είναι ένα από τα κορυφαία site ομορφιάς σε όλο τον κόσμο!) που έγραφε για μια θεραπεία η οποία είναι σαν να βάζεις serum υαλουρονικού οξέος κάτω από το δέρμα σου και ήταν ότι τελευταίο στον κόσμο της ομορφιάς.

Παρένθεση: αν χρησιμοποιείς ένα τέτοιο serum στη ρουτίνα σου μπορείς να καταλάβεις πόσο plump αποτέλεσμα δίνει στην επιδερμίδα (σκέψου το δέρμα σου σαν σφουγγάρι και το υαλουρονικό οξύ σαν νερό και θυμήσου πόσο διογκώνεται το σφουγγάρι όταν πέσει το νερό!). Φαντάσου, λοιπόν, πόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα αν αυτό το υαλουρονικό μπαίνει κάτω από την επιφάνεια!

Η θεραπεία, λοιπόν, η οποία είχα ακούσει λίγες μέρες πριν και η θεραπεία για την οποία διάβαζα λίγο αργότερα ήταν η ίδια! Λέγεται Volite, την έχουν δημιουργήσει εκείνοι που δημιούργησαν το botox και με ένα γρήγορο search στο google πρόκειται για το next big thing στην ομορφιά!

Η Θεώνη Θ. Ματούλα έχει εξειδίκευση σε θεραπείες αντιγήρανσης και ενέσιμων τεχνικών με χρήση υαλουρονικού οξέως  και βοτουλινικής τοξίνης στο Λονδίνο, οπότε ήταν η απόλυτα ειδική γι’αυτό το θέμα! Ιδού, λοιπόν, τι έμαθα από εκείνη για την ολοκαίνουργια θεραπεία για την οποία στο μέλλον θα μιλάει όλος ο beauty κόσμος!

-Τι είναι το Volite ;

Το Volite Juvederm ανήκει στην κατηγορία των skinboosters. Είναι μία νέα κατηγορία ενέσιμων υλικών γιατί θεωρείται κάτι μεταξύ filler (αυξητικού υλικού) και μεσοθεραπευτικού διαλύματος.

-Είναι κάτι που υπάρχει στην Ελλάδα;

Ναι, διατίθεται από τις αρχές του 2017 στην Ευρώπη και από το Μάρτιο του 2017 έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας και στην Ελλάδα.

-Ποια είναι η ιστορία του;

Στους Έλληνες γιατρούς παρουσιάστηκε σε σεμινάριο, όπου προσκεκλημένη ήταν η Dr. Marfa Safa, γιατρός και ερευνήτρια από την Ελβετία, η οποία περιέγραψε με λεπτομέρεια τις κλινικές μελέτες ετών που διεξήχθησαν και τα αποτέλεσματα αυτών.

Θα μπορούσε να αντικαταστήσει το botox ή είναι δύο διαφορετικά πράγματα;

Όχι, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το botox είναι βοτουλινική τοξίνη και το volite είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν λεπτόρρευστο, ένα μείγμα από ενώσεις υαλουρονικού οξέος.

-Το υαλουρονικό οξύ τι είναι και πώς λειτουργεί ακριβώς;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία διαφανής παχύρρευστη ουσία – μία γλυκοζαμινογλυκάνη – , που παράγεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως στο δέρμα μας, στους συνδετικούς ιστούς και στα μάτια μας. Βασική του λειτουργία είναι να συγκρατεί νερό (έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό), ώστε να διατηρεί τους ιστούς ενυδατωμένους επαρκώς και να διατηρείται η ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου αφού οι ινοβλάστες (τα κύτταρα που συνθέτουν κολλαγόνο) διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς που διεγείρονται από το υαλουρονικό οξύ και έτσι δίνουν το μήνυμα για σύνθεση νέου κολλαγόνου.

-Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος σε όλο το πρόσωπο σε σχέση με την τοπική τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος (χείλη, ζυγωματικά κλπ) τι διαφορά έχουν;

Αυτή η νέα εκδοχή υαλουρονικού οξέος, σε αντίθεση με το γνωστό αυξητικό υλικό που εγχύεται κάτω από το δέρμα για να δώσει όγκο, εγχύεται μέσα σε αυτό για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, να ενυδατώσει. Δε γεμίζει συγκεκριμένες ρυτίδες όπως στην τοπική εμφύτευση υαλουρονικού οξέος, αλλά περιέχει ένα μειγμα από ενώσεις υαλουρονικού οξέος που έχουν διάφορα μοριακά βάρη έτσι ώστε να πετύχουν ουσιαστική και μετρήσιμη πάχυνση του δέρματος.

-Η διαδικασία πως ακριβώς γίνεται;

Η εφαρμογή τους είναι πολύ απλή. Αφού πρώτα καθαρίσουμε το πρόσωπο, εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο τοπική αναισθητική κρέμα, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη η εφαρμογή. Το ίδιο το υλικό περιέχει και λιδοκαΐνη (αναισθητικό), ενώ οι βελόνες του είναι οι πιο λεπτές που υπάρχουν. Το Volite χορηγείται με μικροενέσεις έως και 100 τον αριθμό ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

-Μετά το Volite τι πρέπει να προσέξω;
Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, σε θερμότητα (σάουνα) για 2 ημέρες.
Αποφυγή make-up εφαρμογής για 12 ώρες.
Αποφυγή άσκησης για 2 ημέρες.
Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ για 12 ώρες.

-Πότε θα αρχίσω να βλέπω αποτέλεσμα στο πρόσωπό μου και τι ακριβώς θα δω;

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα ή το αργότερο σε μια εβδομάδα. Καθώς θα περνούν οι μέρες το δέρμα θα έχει αισθητά βελτιωμένη υφή, θα είναι πιο ελαστικό, πιο λαμπερό, πολύ καλά ενυδατωμένο. Οι λεπτές ρυτίδες θα έχουν λειανθεί και θα δείχνει πιο σφριγηλό.

– Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνω τη θεραπεία;

Συνήθως απαιτείται μόνο μία συνεδρία, το αποτέλεσμα της οποίας διαρκεί 9 μήνες, οπότε και επαναλαμβάνεται η εφαρμογή.

-Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες. Πριν τα 40 για βελτίωση της υφής του δέρματος, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση και μετά τα 40 για αναζωογόνηση, πάχυνση και τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος.

-Αυτή η θεραπεία βοηθά και στα σημάδια ακμής;

Ενδείκνυται ακόμη και για τη διόρθωση ατελειών στην επιφάνεια του δέρματος λόγω ακμής και την αντιμετώπιση μερικών τύπων ουλών από ακμή.

-Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαγορευτικό;

Σε κύηση, σε γαλουχία καθώς και σε άτομα που έχουν γνωστή υπερευαισθησία (δηλ. αλλεργία) στο μόριο του υαλουρονικού οξέος.

-Πονάει ;

Η θεραπεία είναι σχετικά ανώδυνη, διότι πριν την εφαρμογή γίνεται επα΄λειψη της επιφάνειας εφαρμογής με τοπική αναισθητική κρέμα. Επίσης, το Volite Juvederm περιέχει εκτός από το μόριο υαλουρονικού οξέος και λιδοκαΐνη (αναισθητικό) για να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνη η εφαρμογή.

-Υπάρχει περίπτωση να έχουμε παρενέργειες;

Δεν υπάρχουν παρενέργειες, παρά ίσως μόνο λίγες μικρές μελανιές ή ερεθισμός από τα τσιμπήματα, που υποχωρούν σε 2-3 μέρες.

-Πόσο κοστίζει η συνεδρία;

Η συνεδρία κοστίζει για μία περιοχή εφαρμογής (πρόσωπο, χέρια, λαιμός, ντεκολτέ) γύρω στα 180-200 ευρώ.

 

READ more