Υαλουρονικό οξύ: όσα πρέπει να ξέρεις για το βασικό συστατικό που πρέπει να περιέχει η κρέμα σου!

Skin first, makeup second. Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα δίναμε τεράστια βάση στο μακιγιάζ και είχαμε το νου μας να καλύψουμε τις ατέλειες με ένα makeup παρά να διορθώσουμε την ατέλεια επενδύοντας στα σωστά καλλυντικά. Ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Δυστυχώς, έχουμε πολυυυυυυ δρόμο ακόμη μπροστά μας!

Έχω εμμονή με το skincare και την φροντίδα του προσώπου. Η επιδερμίδα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό μας και δεν μπορείς να ξοδέψεις μια ζωή ολόκληρη χωρίς να μάθεις και να αναπτύξεις την σχέση σου με αυτό. Αποφάσισα, λοιπόν, να μπούμε σε εντατικά μαθήματα και κάθε φορά να επικεντρωνόμαστε σε ένα συστατικό ή μια ανάγκη της επιδερμίδας μας. Δυστυχώς, έχουμε πολυυυυυυ δρόμο ακόμη μπροστά μας! Ευτυχώς, εδώ στο TLIFE έχουμε όλους τους top expert για να σου λύσουν κάθε απορία.

Η Ελένη Ανδρέου (Αισθητικός-Κοσμητολόγος, MSc- Εργαστηριακός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Αθήνας) είναι εκείνη που έβαλε σε τάξη το beauty routine μου, μου είπε ποιες κρέμες πραγματικά χρειάζομαι ανάμεσα στις δεκάδες που φτάνουν στα χέρια μου κάθε τόσο και ξεδιάλυνε το τοπίο με την επιδερμίδα μου. Την εμπιστεύομαι, λοιπόν, με κλειστά τα μάτια και αποφάσισα μαζί της να εγκαινιάσω τη νέα σεζόν. Μάθημα νούμερο ένα: υαλουρονικό οξύ και τι πρέπει να ξέρεις για το συστατικό εκείνο που πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει η κρέμα σου!

info@imaxtree.com

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενυδάτωση, την αντοχή, την ανάπλαση και την επούλωση του, ενώ μεταφέρει πρωτεΐνες κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο νέο, λαμπερό, όμορφο και φρέσκο και κατ’επέκταση υγιές. Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των χρόνων, το δέρμα αλλάζει, με αποτέλεσμα τα επίπεδα παραγωγής του υαλουρονικού οξέος να μειώνονται και η ποσότητα του να μην επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε ηλικία.

Σε ποια προϊόντα το βρίσκουμε;
Τα προιόντα στα οποία το συναντάμε είναι πάρα πολλά. Μπορεί να είναι από  κρέμες προσώπου, κρέμες ματιών, κρέμες λαιμού, ορός (serum), αντιηλιακά προιόντα, καθαριστικά προιόντα, προιόντα μακιγιάζ,
κρέμες σώματος, πολυβιταμίνες, καθώς και σε πόσιμη μορφή.

Αν έπρεπε να επενδύσουμε σε ένα και μόνο προϊόν με υαλουρονικό οξύ, ποιο θα έπρεπε να είναι;
Η προσωπική μου άποψη για τα προϊόντα που περιέχουν το υαλορονικό οξύ είναι να προτιμούμε αυτά που βρίσκονται στη μορφή ορού (serum) διότι λόγω της λεπτόρευστης δομής των συγκεκριμένων προϊόντων μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη δημιουργία προστατευτικού φιλμ στην επιδερμίδα και την διατήρηση του δέρματος νεανικού και υγιές λόγω της έντονης ενυδατικής του δράσης.

Πώς μπορούμε να βάλουμε το υαλουρονικό οξύ στο καθημερινό μας beauty routine;
Η χρήση των προϊόντων με υαλουρονικό οξύ μπορεί να γίνεται και πρωί και βράδυ. Αν πρόκειται για ορό (serum) τον τοποθετούμε ταμποναριστά στην περιοχή του λαιμού και του προσώπου και με απαλές ανοδικές κυκλικές κινήσεις βοηθούμε στην πιο γρήγορη απορρόφηση του από το δέρμα. Στη συνέχεια μπορούμε να τοποθετήσουμε και την κρέμα ημέρας ή νύχτας, κάποια κρέμα με χρώμα ή το make up μας.

Η βασική λειτουργία του υαλουρονικού οξέος ποια είναι;
Η βασική του λειτουργία την οποία έχει χρησιμοποιήσει η Κοσμητολογία (η οποία είναι η επιστήμη των καλλυντικών) είναι ότι συμβάλλει στην ενυδάτωση, επειδή, παρά το μικρό του βάρος (περίπου 7-8 γρ. υπάρχουν στο δέρμα ενός ενηλίκου), έχει την ικανότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας (έως και 1.000 φορές το βάρος του). Με αυτό τον τρόπο βοηθά να διατηρηθεί η ελαστικότητα, καθώς έχει υπολογιστεί πως ένα μόριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να αυξήσει κατά 20 φορές τον όγκο του. Επίσης, βοηθά στο σχηματισμό νέων κυττάρων, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που το δέρμα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Προκαλεί ευαισθησία;
Είναι ουσία χωρίς καμία παρενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα.

Από ποια ηλικία και μετά πρέπει να χρησιμοποιούμε υαλουρονικό;
Η χρήση του υαλουρονικού οξέος δεν έχει ηλικιακό περιορισμό. Μετά την ενηλικίωση του ατόμου αρχίζει η σταδιακή μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας και αυτό έχει ως συνέπεια την σταδιακή γήρανση του δέρματος. Τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ συμβάλουν στην καλύτερη όψη του δέρματος καθώς και του σχηματισμού νέων κυττάρων για πιο όμορφο και νεανικό δέρμα.

Ποιες γυναίκες πρέπει να το βάλουν στην ρουτίνα τους οπωσδήποτε;
Οι γυναίκες που πρέπει οπωσδήποτε να το βάλουν στην καθημερινή ρουτίνα τους είναι οι γυναίκες οι οποίες έχουν κακή διατροφή, είναι καπνίστριες, εκτίθενται καθημερινά και πολλές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία, βιώνουν έντονο στρες και δεν κοιμούνται καλά. Το υαλουρονικό οξύ θα τους βοηθήσει να επαναφέρουν την υγιή όψη του δέρματός τους και να δείχνει πιο λαμπερό και ξεκούραστο!

Ποιο είναι το επόμενο συστατικό για το οποίο θα ήθελες να μάθεις;

 

Read More

And More