Υπέροχες συμβουλές ομορφιάς από την Βίκυ Χατζηβασιλείου!

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι μια από τις πιο λαμπερές και φρέσκες παρουσίες της ελληνικής show biz. Στο βιβλίο της “Όμορφα Μυστικά” (εκδόσεις Φερενίκη) μας εξομολογείται 6 πολύ σημαντικά για την ομορφιά μας dont’s. Ακολούθησέ τα με θρησκευτική ευλάβεια!
1. Ποτέ μην πέφτεις για ύπνο με το μακιγιάζ
Το make up σε συνδυασμό με τους περιβαλλοντικούς ρύπους έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ασφυκτικού στρώματος που φράζει τους πόρους της επιδερμίδας και δεν της επιτρέπει να αναπνέει ελεύθερα. Αν δεν απομακρύνουμε το στρώμα αυτό με ένα βαθύ ντεμακιγιάζ, ευνοείται η ανάπτυξη ελεύθερων ριζών που οδηγεί στη γήρανση του δέρματος. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας που τα κύτταρά μας βρίσκονται σε αναδόμηση, το πρόσωπό μας επιβάλλεται να είναι καθαρό.
2. Ποτέ μην πίνεις νερό μετά το φαγητό
Το νερό επιβραδύνει τα γαστρικά υγρά κι έτσι δυσκολεύει τη διαδικασία της πέψης. Είναι προτιμότερο να πίνεις νερό 20 λεπτά πριν το φαγητό ή δύο ώρες μετά το τέλος του γεύματος.
3. Ποτέ μην καταναλώνεις μεγάλα γεύματα
Ο οργανισμός μας μπορεί να μεταβολίσει συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων κάθε φορά (600-700). Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώσεις ένα γεύμα 1000 θερμίδων, ο οργανισμός θα αποθηκεύσει τις υπόλοιπες 400 στο σώμα μας σε μορφή λίπους. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα.

4. Ποτέ μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για περισσότερο από 3 ώρες
Αν για τρεις ολόκληρες ώρες δεν έχουμε φάει τίποτα, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αρχίζουν να πέφτουν και ενεργοποιείται ως άμυνα η έκκριση κορτιζόλης, γεγονός που οδηγεί στην κατακράτηση λίπους. Έτσι, λοιπόν, ενώ εμείς νομίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό χάνουμε κιλά στην πραγματικότητα πετυχαίνουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
5. Ποτέ μην αφήνεις τον εαυτό σου να πάρει πάνω από δύο κιλά
Το να προσπαθήσει κανείς να χάσει δύο κιλά είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία που επιτυγχάνεται σε μικρό χρονικό διάστημα. Η παγίδα, όμως, στην οποία πέφτουμε οι περισσότερες είναι ότι επιτρέπουμε σε αυτά τα δύο κιλά να γίνουν τρία και πάει λέγοντας. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα δοκιμάσεις το αγαπημένο σου τζιν και διαπιστώσεις ότι δεν σου κάνει, ξεκίνησε μια διατροφή μερικών ημερών και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα χωρίς κόπο!

6. Ποτέ μην κυκλοφορείς χωρίς την αντηλιακή προσώπου σου
Είναι ξεκάθαρο, πλέον, το γεγονός ότι το 80% της γήρανσης της επιδερμίδας μας προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία (γνωστή ως φωτογήρανση). Είναι σημαντικό ακόμη και τους χειμερινούς μήνες να απλώνεις στο πρόσωπό σου ενυδατική με spf ή αντηλιακή κρέμα προσώπου.

Read More

And More