Στοματική υγιεινή! Δες εδώ πώς θα την πετύχεις!


Ήξερες ότι…

– 1 δισ. βακτήρια «κατοικούν» στο στόμα μας;
– Τα ένζυμα που περιέχει το σάλιο μας έχουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν προβλήματα στα δόντια και τα ούλα;
– 10:1 είναι η αναλογία των μικροβίων προς ανθρωπίνων κυττάρων;
– 1 λίτρο σάλιο παράγει το στόμα μας κάθε μέρα;

Είναι πολλά τα πράγματα που δεν γνωρίζουμεμε για την στοματική μας υγιεινή παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό! Σε αυτό το post θα μάθουμε α) πώς λειτουργεί και β) πώς θα διατηρήσουμε την υγεία του στόματός μας εύκολα με μια απλή κίνηση: απλώς βουρτσίζοντας τα δόντια μας με το σωστό προϊόν!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ
Tο στόμα μας είναι πολύτιμο. Έχει ένα φυσικό σύστημα άμυνας που το διατηρεί υγιές και προστατευμένο, το σάλιο.
ΣΑΛΙΟ: Ένα μικρό θαύμα
Το στόμα μας δεν διαφέρει από το υπόλοιπο σώμα μας. Έχει και αυτό τη δική του μικροχλωρίδα. Φιλοξενεί πάνω από ένα 1 δισεκατομμύριο βακτήρια, πολλά από τα οποία το βοηθούν να διατηρηθεί υγιές. Ο έλεγχος και η ισορροπία της μικροχλωρίδας, επιτυγχάνεται με τη βοήθεια φυσικών μηχανισμών που συμβάλλουν στη διατήρηση μιας ισορροπίας ανάμεσα στα είδη που συνιστούν τη μικροχλωρίδα του στόματος.
Η ισορροπία της μικροχλωρίδας του στόματος μπορεί όμως να διαταραχθεί. Οι καθημερινές συνήθειες, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το κάπνισμα αποτελούν μερικά παραδείγματα εξωγενών παραγόντων που μπορεί να συμβάλλουν στη διαταραχή. Σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται συνθήκες που βοηθούν την υπέρμετρη ανάπτυξη «επιβλαβών» βακτηρίων στο στόμα μας , που συνδέονται με προβλήματα στα δόντια και τα ούλα μας.
Οι πρωτεΐνες και τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα στο σάλιο μας είναι αυτά που βοηθούν να διατηρηθεί η ισορροπία μέσα στο στόμα μας καθώς συμμετέχουν σε μηχανισμούς που ελέγχουν και ρυθμίζουν την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη βακτηρίων.
Άρα το κλειδί για την ισορροπία του στόματος είναι το σάλιο μας. Ενσωματώνει ένα φυσικό μηχανισμό προστασίας από τα μικρόβια που επίσης προστατεύει και από τη βακτηριακή πλάκα. Η βακτηριακή πλάκα είναι η βασική πηγή των οδοντικών προβλημάτων και των προβλημάτων των ούλων, που αντιμετωπίζουμε.
Για αυτό αξίζει να ενδυναμώνουμε τα ένζυμα στο στόμα μας, καθώς, η διασφάλιση της παρουσία τους στη στοματική κοιλότητα, συνδέεται με τη φυσική δύναμη του στόματος να αμύνεται.
Γιατί χρειάζεται να δυναμώνουμε τα ένζυμα του στόματος.
Αρκετές φορές, η δράση των ενζύμων στο στόμα μας διαταράσσεται, οπότε και η δύναμη προστασίας τους περιορίζεται. Σε αυτό το σημείο δρα η Zendium.
Εμπνευσμένη από τη Bιοεπιστήμη, η Zendium έχει φυσική αντιβακτηριακή δράση χρησιμποιώντας ένζυμα και πρωτεΐνες, όπως το σάλιο, για να καταπολεμά τα βακτήρια.
ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Η Zendium «συνεργάζεται» με το σάλιο μας, προσφέροντας δύναμη προστασίας και έτσι ενισχύει τη φυσική άμυνα του στόματος σε κάθε βούρτσισμα.
Μάθε περισσότερα στο facebook ZendiumGreece και στο επίσημο site www.zendium.gr

Read More

And More