Sunburn makeup: Έχω γυρίσει από διακοπές εδώ και τρεις εβδομάδες και με αυτό το μακιγιάζ δείχνω ακόμη μαυρισμένη!

Ακόμη και αν δεν είσαι φανατική αυτής εδώ της στήλης, ακόμη και αν έχεις μπει εδώ μια- δυο φορές (δεν πιστεύω λέξη από αυτό που μόλις πληκτρολόγησα), δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις διαπιστώσει πόσο αγαπώ την αντηλιακή γιατί η μια και πιο βασική συμβουλή που έχω να δώσω είναι: φόρεσε αντηλιακή κάθε μία μέρα. Θα με ευγνωμονείς στα 50 σου!

Αν η φωτογήρανση, λοιπόν, είναι η no 1 αιτία γήρανσης τότε η αντηλιακή σου είναι η καλύτερη αντιγηραντική σου. Άρα, δεν εκθέτω το πρόσωπό μου στον ήλιο και βρίσκω άλλους τρόπους να δείχνει το πρόσωπό μου μαυρισμένο: το self tan είναι ο ένας τρόπος, το sunburn makeup ο άλλος. Sunburn είναι αυτό το μακιγιάζ που δημιουργεί αυτό το μαυρισμένο εφέ και που εστιάζει σε αυτή την μαυρισμένη γραμμή που περνά και από τη μύτη, σαν να πέρασες ώρες ατελείωτες κάτω από τον ήλιο και να έβγαλες μετά τα γυαλιά σου.

Το sunburn makeup το είδαμε δύο σεζόν πριν στο show του οίκου Chanel και είναι αγαπημένο της Lucy Boynton. Επίσης, είναι το ίδιο μακιγιάζ το οποίο κάνω εντατικά από την ημέρα που επέστρεψα από τις διακοπές και κάθε φορά έχω κάμποσες ερωτήσεις για τα βήματα και τα προϊόντα οπότε είπα να τα συγκεντρώσω παρακάτω.

Το πιο βασικό είναι να επιλέξεις τις σωστές υφές ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου: κρεμώδη προϊόντα αν έχεις κανονική ή ξηρή επιδερμίδα και προϊόντα σε μορφή πούδρας αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Επειδή αγαπώ την λάμψη και αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα είναι που αφήνουν στην επιδερμίδα τα υγρά ή κρεμώδη προϊόντα για το δικό μου μακιγιάζ επιλέγω συνήθως αυτά. Βεβαίως, αυτό είναι κάτι που προσαρμόζεται κάθε φορά και στην διάθεσή μου (κάποιες φορές θέλω να θυμηθώ πώς είναι να “δουλεύεις” με πινέλα οπότε χρησιμοποιώ πούδρες).

 

Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ όταν κάνω το sunburn μακιγιάζ!

Το πιο βασικό βήμα και η βάση για το sunburn makeup είναι αφού απλώσω την CC Cream μου ή την αντηλιακή μου με το χρώμα, είναι να περάσω το bronzer. Με βοηθούν πολύ τα προϊόντα σε μορφή στικ γιατί τα περνάω ακριβώς από τα σημεία που θέλω και έπειτα σβήνω ταμποναριστά με τα δάχτυλά μου. Ξεκινάω ακριβώς κάτω από την εξωτερική γωνία του δεξιού ματιού και διαγράφω μια οριζόντια γραμμή καταλήγοντας στην εξωτερική γωνία του αριστερού. Ένα τρικ αν είσαι newbie σε αυτό είναι πράγματι να φοράς τα γυαλιά σου όταν το κάνεις ώστε να προσδιορίσεις περίπου το ύψος που θα τοποθετήσεις το προϊόν. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσεις πούδρα πάρε ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους και τίναξε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Και τα δύο προϊόντα που θα δεις παρακάτω είναι προϊόντα που υπάρχουν στο νεσεσέρ μου και δίνουν τέλειο αποτέλεσμα.

Miracle Sheer Bonze Gel Stick, Max Factor, €11.60

 

Bronzing Powder απόχρωση Samoa, Nars, €45.50

Αυτό το μακιγιάζ είναι αποτέλεσμα 50% bronzer- 50% ρουζ. Το πρόσωπο πρέπει να έχει ένα ροδαλό χρώμα το οποίο, όμως, να μιμείται το φυσικό αναψοκοκκίνισμα, το χρώμα που αποκτάς, για παράδειγμα, μετά από ένα μάθημα spinning και να μην δείχνει ψεύτικο. Με άλλα λόγια είναι λάθος να χρησιμοποιήσεις ένα ρουζ σε πορτοκαλί- peachy ή φούξια απόχρωση γιατί σκέψου: ποιος… πορτοκαλίζει από ντροπή ή επειδή μόλις άκουσε ένα κομπλιμέντο; Συνήθως χρησιμοποιώ το κρεμώδες ρουζ της MAC το οποίο παίρνω με τα δάχτυλά μου, το τοποθετώ ακριβώς πάνω στα μάγουλα και έπειτα σβήνω ανοδικά, πάλι με τα δάχτυλα. Επίσης, το ίδιο προϊόν το περνάω και στο κινητό βλέφαρο ταμποναριστά σαν σκιά.

 

Κρεμώδες ρουζ Glow Play Blush απόχρωση Blush, Please, MAC, €30.05

 

 

Joli Blush, απόχρωση Cheeky Rose, Clarins, €26.90

Όταν κάνεις sunburn makeup εκεί που πρέπει να εστιάζεις είναι η επιδερμίδα σου και να μην ανατρέχεις σε υπερβολές. Το μακιγιάζ των ματιών πρέπει να παραμένει minimal. Εμένα μου αρέσει πάντα να το ολοκληρώνω με γενναίες δόσεις μάσκαρα τις οποίες φοράω μόνο στις άνω βλεφαρίδες και με έμφαση στις εξωτερικές γωνίες. Βεβαίως, βλέποντας την Lucy Boynton που αγαπά τη μάσκαρα σε άνω και κάτω βλεφαρίδες την επόμενη φορά θα κατευθυνθώ προς τα εκεί.

 

 

Mascara Volume effect Faux Cills, Yves Saint Laurent, €30.90

Κατά την διάρκεια της καραντίνας δεν έβγαζα τα φρύδια μου τα οποία έγιναν αρκετά πυκνά και πάλι. Μου αρέσουν τα πλούσια και παχιά φρύδια και αν τα έχεις είναι από μόνα τους ένα μακιγιάζ το οποίο, μάλιστα, σετάρεται τέλεια με το sunburn makeup. Αυτό που κάνω είναι να παίρνω τη μάσκαρα και να χτενίζω τα φρύδια μου ανοδικά. Αυτή η κίνηση δίνει μια γενική ανοδικότητα στο πρόσωπό μου.

Gimme Brow+ Volumizing Eye Brow Gel, Benefit, €29.95

Δεν μου αρέσουν τα κλασικά κραγιόν και προτιμώ τα balm. Ειδικά εκείνα που λειτουργούν με το PH της επιδερμίδας και δίνουν στα χείλη σου σταδιακά ένα χρώμα σαν φρεσκοφιλημένο και πολύ, πολύ φυσικό. Εξάλλου, όλο το sunburn μακιγιάζ εστιάζει στην φυσικότητα και τα χείλη δεν θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση. Επίσης, ένα tip που μου αρέσει είναι να ταμπονάρω τις γωνίες για να δημιουργώ ένα blur αποτέλεσμα.

Inuwet Flower Lip Balm Strawberry, Make Me Up, €14.95

Read More

And More