Τα δύο είναι σύμπτωση, τα τρία είναι τάση και… το ένα κραγιόν που λάνσαραν όλες οι εταιρίες φέτος!

Είναι η αγαπημένη μου έκφταση από όλες στον κόσμο της ομορφιάς και με αυτήν πορεύομαι κι επίσης από αυτή αντλείται ένας τεράστιος όγκος θεματολογίας που διαβάζεις εδώ. Well, well: τα δύο είναι σύμπτωση, τα τρία είναι τάση!

Ανοίγοντας, λοιπόν, τις 18896 σακούλες που φτάνουν καθημερινά αυτή τη σεζόν διαπίστωσα το εξής: παντού, σε κάθε λανσάρισμα υπήρχε ένα κραγιόν σούπερ ματ. Ναι, το ξέρω! Οι ματ υφές στα κραγιόν δεν είναι σαν κάποιος να ανακάλυψε την πυρίτιδα. Υπήρχαν από καταβολής beauty κόσμου αλλά να που αυτή τη φορά το matte είναι… matter και βελούδινη, ενώ και η συσκευασία είναι στο ίδιο concept.

Αρχής γεννομένης από τον θρυλικό οίκο Chanel και την φθινοπωρινή συλλογή με τίτλο Apotheosis, Le Mat de Chanel, μια ολοκκληρωμένη συλλογή μακιγιάζ όπου οι πολυτελείς συσκευασίες ήταν στο απόλυτο ματ, ακριβώς όπως και το γυαλί μέσα στο οποίο εσωκλείονταν τα βερνίκια και τα liquid lipstick.

Rouge Allure Ink 172, Chanel

Την ίδια στιγμή που στα χέρια μου έφταναν τα ολοκαίνουργια λανσαρίσματα Chanel, μια άλλη σακούλα έφτανε στο γραφείο: τα νέα MAC και η σειρά Powder Kiss. Το packaging και εδώ είναι ματ ενώ η σειρά αποτελείται από περισσότερο από δέκα αποχρώσεις εκ των οποίων δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις. H μεγάλη κατάκτηση αυτής της σειράς είναι ότι ενώ αφήνει ένα αποτέλεσμα πούδρας στα χείλη δεν τα αφυδατώνει κι επίσης αν έχεις αγαπημένο κραγιόν το Ruby Woo, το θρυλικό και απόλυτο ματ κόκκινο, στη σειρά Powder Kiss θα βρεις ακόμη πιο ματ αποτέλεσμα!

Powder Kiss Lipstick απόχρωση Mandarin O, MAC, €19.50

Τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Νοέμβριο, θα πρέπει να κρατήσεις χώρο στο νεσεσέρ σου για τα νέα Morello Lipstick στην super ματ εκδοχή τους, από τον Κορρέ. Η σειρά Morello, λοιπόν, εμπλουτίζεται με μια ολοκαίνουργια υφή που θα την βρεις σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις (καθαρό κόκκινο, nude και berry). Έχω αγαπήσει ήδη τη velvet υφή του η οποία αν και έχει τέλεια κάλυψη δεν είναι καθόλου βαριά.

 

 

Morello Matte Lipstick απόχρωση Burgundy Red Matte, Korres

Last but not least: αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε και η σειρά Les Chocolates Ultra Matte Lipsticks τα οποία εκτός από πολύ καλή απόδοση έχουν και αυτή την ξεσηκωτική μυρωδιά σοκολάτας και ένα απλικατέρ για να παίρνεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι!

Les Chocolates Ultra- matte απόχρωση Dose of Cocoa, L’Oreal Paris, €12.90

Από την θεωρία στην πράξη: πώς φοράς τα super matte/velvet κραγιόν!

To πολύ ματ ή/και velvet κραγιόν είναι κάπως διφορούμενο. Γιατί ενώ μπορεί να απογειώσει το look σου, να σου δώσει στιλ και να αποδείξει σε όλους πόσο ενημερωμένη ίση, την ίδια στιγμή μπορεί και να σε καταστρέψει. Και αυτό γιατί το ματ/velvet φλερτάρει επικίνδυνα με το… σκασμένα χείλη look αν δεν του συμπεριφερθείς σωστά!

Το πρώτο και βασικό που πρέπει να προσέξεις, λοιπόν, είναι τα χείλη σου να είναι ενυδατωμένα. Για να το πετύχεις, το πρώτο step που πρέπει να ακολουθήσεις πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου είναι να βάλεις μια γενναιόδωρη ποσότητα balm πάνω στα χείλη σου και να συνεχίσεις κάνοντας το makeup σου. Όταν φτάσεις στο μακιγιάζ των χειλιών, αφαίρεσε ταμποναριστά με μια χαρτοπετσέτα και άπλωσε το κραγιόν σου. Ένα ακόμη μυστικό που πρέπει να ακολουθήσεις εδώ είναι να μην το παρακάνεις με τις στρώσεις. Μια αρκεί! Σε αντίθεση περίπτωση, όταν το κραγιόν στρώσει ή στεγνώσει αφού περάσει ώρα θα “σκάσει” ακριβώς όπως συμβαίνει με τις πολλές στρώσεις makeup. Και κάτι ακόμη: αν τα χείλη σου έχουν φυσικές κάθετες γραμμές άπλωσε primer πριν βάλεις το κραγιόν σου. Θα δημιουργηθεί μια πολύ καλή βάση και οι γραμμές δεν θα είναι εμφανείς.

                              ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΗ                                                                       ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ 

Last but not least: το συγκεκριμένο trend το είδαμε και στις πασαρέλες αυτού του χειμώνα (βλ. Max Mara παρακάτω) αλλά και στο fashion week που έριξε μόλις αυλαία με τον οίκο Chanel (βλ. παραπάνω). Οπότε αν επενδύσεις σε ένα τέτοιο κραγιόν σίγουρα θα σου κάνει απόσβεση. Αν, πάλι, δεν θέλεις να επενδύσεις δοκίμασε αυτό το tip: αφού απλώσεις το συμβατικό κραγιόν σου πέρασε από πάνω ταμποναριστά μια πούδρα.

Read More

And More