Τα hot hair accessories του Χειμώνα και πώς να τα φορέσεις στο… κρύο!

Μου πήρε πάρα πολύ καιρό να συνηθίσω να φοράω στο κεφάλι μου πράγματα. Αλλά αρκούσαν εκείνες οι δυο- τρεις φορές που θα τα έβαζα εκτός σπιτιού (και όχι εκείνες που στεκόμουν μπροστά από τον καθρέφτη και έλεγα “να βγω έτσι έξω; Μπα, ασ’το καλύτερα!”) για να γίνουν η beauty εμμονή μου. Για πολλούς λόγους! Γιατί τα hair accessories είναι ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσεις στιλ στην εμφάνισή σου χωρίς να καταβάλεις καμία προσπάθεια. Ένα τζιν, ένα πουκάμισο ή ένα T-shirt, ένα hair accessory και θεωρείσαι στιλάτη. Γιατί τα αξεσουάρ μαλλιών είναι παντού τώρα και μάλιστα είναι και πολύ οικονομικά. Και κυρίως γιατί μέρες σαν κι αυτές, θέλεις να έχεις στο κεφάλι σου κάτι να σε ζεσταίνει!

Παρακάτω, λοιπόν, διάλεξα τα τέσσερα αγαπημένα μου hair accessories για τον φετινό Χειμώνα. Ποια είναι και πώς τα φοράς; Κάνε scroll down για όλες τις απαντήσεις!

1. Turban- στέκα

Μια βόλτα στα καταστήματα και θα δεις τέτοιου τύπου στέκες παντού μπροστά σου! Το συγκεκριμένο hair accessory δεν θέλει πολλά- πολλά καθώς από μόνο του μπορεί να τραβήξει την προσοχή. Αυτό που κάνω συνήθως είναι ένα σπάσιμο στα μαλλιά μου με ψαλίδι ώστε να αποκτήσουν κίνηση και από εκεί και πέρα είτε κάνω μια βαθιά χωρίστρα στο πλάι και βάζω την στέκα από πάνω (τα αυτιά δεν φαίνονται) είτε κάνω μια χωρίστρα στη μέση, βάζω τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά για να εξασφαλίσω μια πιο sleek αίσθηση. Τα δύο looks έχουν ελάχιστες παραλλαγές αλλά δείχνουν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους!

2. Μάλλινο turban

Καταρχήν, πριν αναλύσω τα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις με το συγκεκριμένο hair accessory δύο πράγματα που πρέπει να ξέρεις. Α) επίλεξε ένα χρώμα που να κάνει αντίθεση με το χρώμα των μαλλιών σου. Αν είσαι καστανή ένα κίτρινο είναι τέλειο, αν είσαι ξανθιά το μαύρο θα κάνει το contrast που θες. Επίσης, ένα τέτοιο μάλλινο turban σετάρεται τέλεια με ένα κόκκινο ματ κραγιόν αν δεν θέλεις να κάνεις πολλά- πολλά με το μακιγιάζ σου. Ως προς τα χτενίσματα, τώρα: τα κλασικά waves πάντα βοηθούν. Ένα εναλλακτικό χτένισμα, όμως, είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα top knot και να δώσεις σημασία στην λεπτομέρεια. Όπου, λεπτομέρεια: να αφήσεις δύο λεπτές τούφες να πέφτουν στα πλαϊνά των αυτιών σου. Τέλος, το συγκεκριμένο hair accessory είναι ιδανικό αν θέλεις να καμουφλάρεις μια bad hair day!

3. Earmuffs

Είναι super cute, super ζεστά και αρκεί να τα φορέσεις μια φορά για να τα αγαπήσεις και να τολμήσεις να βγεις εκεί έξω φορώντας τα. Και τελικά, να που δεν είναι τόσο τολμηρά! Για να τα φορέσεις, πιάσει ένα ψηλό, κοριτσίστικο ponytail που να είναι και ελαφρώς ατημέλητος (λέγεται humble ponytail) για να ενισχύσει τον cosy χαρακτήρα αυτού του αξεσουάρ μαλλιών.

4. Μάλλινος σκούφος (ο all time classic)

O κλασικός μάλλινος σκούφος είναι το αγαπημένο μας hair accessory και επιτέλους έχουμε εκείνες τις θερμοκρασίες που δεν μπορούμε απλώς αλλά επιβάλλεται να τον φορέσουμε. Δύο βασικοί τρόποι: με pigtails απλά ή pigtails πλεξίδα και φυσικά τα all time classic waves για τον all time classic σκούφο! Ένα μυστικό για τα waves αν δεν θέλεις να βάλεις ψαλίδι: μετά το λούσιμο στέγνωσε τα μαλλιά σου κατά 3/4 και πιάσε δύο pigtails ψηλά και σφιχτά. Πέσε για ύπνο και λύσε το επόμενο πρωί. Με λίγα λόγια: ο χειμερινός μάλλινος σκούφος και τα καλοκαιρινά beach waves είναι το τέλειο beauty combo! Καν’το οπωσδήποτε και άμεσα!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Make up/μαλλιά: Κατερίνα Ανδρίτσου

Ευχαριστούμε πολύ το Make Up Lab by Yiannis Marketakis

Read More

And More