Τα καλοκαιρινά αρώματα που κλείνουν στο μπουκάλι τους τον ήλιο, τη θάλασσα και το αεράκι της Μεσογείου

Καλοκαίρι στη Μεσόγειο σημαίνει αρώματα από δροσερά φρούτα, απαλό αεράκι και η αλμύρα της θάλασσας. Θα ήθελες να τα κλείσεις όλα σε μια υπέροχη συσκευασία και κάθε φορά που θα την ανοίγεις να ξετυλίγονται οι αναμνήσεις. Αυτή σου την ευχή έχουν πραγματοποιήσει ήδη οι διασημότεροι οίκοι αρωματοποιίας που δημιούργησαν δροσερές εσάνς σε απίθανα μπουκάλια που κρύβουν στο εσωτερικό τους το καλοκαίρι της Μεσογείου. 

Κι αν είσαι έτοιμη να φύγεις για διακοπές πρέπει προηγουμένως να επιλέξεις το άρωμα που θα σε συντροφεύσει στις παραλίες, τα σοκάκια του νησιού και τις βραδινές σου εξόδους. 

Acqua di Parma Forte_Forte Mirto di Panarea: Η forte_forte και η Acqua di Parma ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά
σε μια απόλυτα ιταλική ιστορία αγάπης. Τα δύο brands μοιράζονται το πάθος για την αριστοτεχνία και τη «made in Italy» κουλτούρα, για την ατμόσφαιρα των ιταλικών τοπίων και για μια καθαρή και αυθόρμητη ομορφιά, η οποία εμπνέει μια αναζωογονητική
αναγέννηση. Οι δυο τους συναντώνται για να υμνήσουν το Mirto di Panarea, ένα από τα πιο αγαπημένα αρώματα της Acqua di Parma. Η πολύτιμη αισθητική της forte_forte με τις αναζωογονητικές νότες του αρώματος. Η aromatic ζεστασιά της μυρτιάς συνδυάζεται με βασιλικό, αστραφτερές νότες εσπεριδοειδών, λεμονιού και περγαμόντου από την Καλαβρία. Στην καρδιά του αρώματος, νότες από θαλασσινή αύρα συναντούν το γιασεμί και το τριαντάφυλλο. Οι νότες βάσης λάμπουν έντονα με μαστίχα και άρκευθο τα οποία συνδυάζονται με κέδρο και amber. 

Bobbi Brown Beach Eau de Parfum: Εμπνευσμένο από την παραλία κλείνει στο κλασικό του, διάφανο μπουκάλι νότες από γιασεμί, μανταρίνι αλλά και θάλασσα. Μια ανάλαφρη εσάνς που σε ταξιδεύει στα αγαπημένα σου, καλοκαιρινά σκηνικά. 

Diptyque Ilio:  Ο ήλιος βρίσκεται στην καρδιά του Ilio, του eau de toilette της καλοκαιρινής συλλογής. Έχει πάρει το όνομά του από την ελληνική λέξη “ήλιος” και πρόκειται για μια ανάσα ζεστού αέρα που κόβεται στη μέση από εθιστικές ευωδιές λουλουδιών και
οπωροφόρων δέντρων. Με πρωταγωνιστή το φραγκόσυκο – ένα εμβληματικό, αντισυμβατικό φρούτο της Μεσογείου που συνδυάζεται αριστουργηματικά με το περγαμόντο, την ίριδα και το γιασεμί.

Dolce & Gabbana Italian Love:  Το άρωμα ανοίγει με τις εμβληματικές νότες του Light Blue. Το τραγανό μήλο Granny Smith και το πικάντικο λεμόνι Καλάβριας. Η καρδιά του αρώματος ανθίζει με ένα θηλυκό μπουκέτο μεθυστικού γιασεμιού και καθαρού λευκού τριαντάφυλλου, που γίνεται ακόμα πιο αισθησιακό από μια νέα γλυκιά, λουλουδάτη νότα ambrette. Στην καρδιά επικρατούν οι ξηλώδης νότες με τον κέδρο να πρωταγωνιστεί, και το λευκό Musc να ακολουθεί. Συνδυάζοντας απρόσκοπτα το vetiver, με τις διακριτικές νότες δέρματος, ενισχύεται με τη χαρακτηριστική ξυλώδη βάση του κρεμώδους σανδαλόξυλου.

Byredo Sundazed: Μια ωδή στον ήλιο και μια σύνθεση που με λαμπερές νότες κορυφής από μανταρίνι και λεμόνι Καλιφόρνιας, Στην καρδιά “χτυπά” το νερολί και το αραβικό γιασεμί ενώ το white musk συνδυάζεται με τα εσπεριδοειδή αφήνοντας μια γλυκιά, καλοκαιρινή αίσθηση στην επιδερμίδα. 

Read More

And More