Τα καλύτερα beauty looks από την Couture εβδομάδα μόδας στο Παρίσι για την άνοιξη του 2020!

Η couture εβδομάδα μόδας συγκεντρώνει κάθε φορά τους οίκους πρώτης γραμμής αλλά και τα βλέμματα όσων αντιμετωπίζουν την μόδα και την ομορφιά ως τέχνη, όπως, δηλαδή, πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς. Εδώ θα βρεις μερικά πολύ εντυπωσιακά beauty looks που φέρουν την υπογραφή μερικών από τους κορυφαίους στον κόσμο της ομορφιάς, όπως ο Guido Palau που δημιουργεί μαλλιά που θυμίζουν γλυπτό ή η Pat McGrath με τα next level μακιγιάζ της.

Αυτή την φορά, τα looks που είδαμε στην couture εβδομάδα μόδας στο Παρίσι για την άνοιξη του 2020 ήταν περισσότερο φορέσιμα στην καθημερινότητά μας και παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά από αυτά, τα οποία, μάλιστα, μπορείς να υιοθετήσεις κι εσύ!

Chanel

Το μακιγιάζ στο couture show της Chanel έκανε focus στην λάμψη της επιδερμίδας και σε αυτό το effortless των πολύ φρέσκων κοριτσιών που πηγαίνουν ακόμη σχολείο. Η Lucia Pica, global creative color και makeup designer του οίκου, προετοίμασε τις επιδερμίδες των μοντέλων με το Les Beiges L’Eau de Teint. Έπειτα, τοποθέτησε στο κόκαλο του ματιού αλλά και στην ρίζα του κάτω βλεφάρου το Stylo Ombre et Contour στην απόχρωση Mauve το οποίο έσβησε από πάνω με την σκιά στην απόχρωση Brun. Τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ των ματιών ήταν να κάνει blending με την παλέτα Les 4 Ombres στην απόχρωση Elemental ώστε να δώσει αυτή την smokey αίσθηση.

Όσον αφορά τα μαλλιά, ο Sam McKnight έκανε διάφορα και διαφορετικά χτενίσματα ανάλογα με την φυσική υφή των μαλλιών του κάθε μοντέλου. Έτσι, είδαμε στο catwalk από messy shag χτενίσματα μέχρι πιο στιλιζαρισμένα wet look με βαθιά φράντζα.

Armani Prive

Υφάσματα, prints και χρώματα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά στο couture show του οίκου Armani. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Linda Cantello, creative director του Armani Beauty, να κινηθεί σε πιο minimal επιλογές για να μειώσει τις εντάσεις. “Απλώς τοποθέτησα ένα touch από ροζ neon χρώμα στο κέντρο των χειλιών για να τα κάνω να δείχνουν πιο τρισδιάστατα. Δεν έβαλα καθόλου ρουζ, έκανα απλώς ελάχιστο contouring στα μάγουλα, πρόσθεσα ένα touch nude σκιάς στο κινητό βλέφαρο και ολοκλήρωσα με μια στρώση μάσκαρα”, είπε η ίδια.’

Όσον αφορά το χρώμα στα χείλη, πρόκειται για το Lip Maestro 513 σε όλη την επιφάνειά τους και στο κέντρο μόνο των χειλιών το Lip Magnet no 515, Pink.

Iris Van Herpen

“Μια από τις πηγές έμπνευσης για το show ήταν τα πλάσματα που ζουν κάτω από το νερό. Ήθελα τα μοντέλα να δείχνουν πιο αιθέρια και αυτό έκανα. Το μακιγιάζ είναι κάτι πολύ φυσικό, όχι πολύ φωτεινό αλλά πολύ, πολύ λαμπερό”, είπε η makeup artist, Chiao Li Hsu που πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα κάνοντας μίξεις από την παλέτα MAC Pro Palette Paintstick x12. Όσο για τα μαλλιά, το credit πηγαίνει στο δίδυμο των Martin Cullen και Björn Axén που δημιούργησαν χτενίσματα που θύμιζαν γλυπτό.

Dior

Ο οίκος Dior και ο Peter Philips, creative και image director για το Christian Dior Makeup, μας έδειξε μια πραγματικά διαφορετική πρόταση μακιγιάζ την οποία θα υιοθετήσουμε asap! Πρόκειται για την διπλή γραμμή eyeliner η οποία σχηματίζεται από δύο τέλεια παράλληλες γραμμές στο άνω και κάτω βλέφαρο ενώ στην εξωτερική γωνία οι δύο παράλληλες «γεμίζουν» με χρυσή σκιά. Ευτυχώς για εμάς, ο ίδιος βρήκε τον χρόνο να κάνει take over στον επίσημο λογαριασμό του Dior Make Up στο instagram και να μας εξηγήσεi πώς ακριβώς εξασφάλισε εκείνος (άρα και εμείς!), αυτό το αποτέλεσμα. Κράτησε σημειώσεις! Τα βασικά «εργαλεία» για το μακιγιάζ των ματιών που έκανε ο Peter Philips ήταν το Diorshow On Stage Liner, ένα eyeliner σε μορφή στιλό που είναι πολύ εύκολο στη χρήση και η απόχρωση που χρησιμοποίησε ήταν η Matte Black καθώς και η χρυσή σκιά συνδυασμένη με το gel, και τα δύο από την παλέτα Dior Backstage Custom Eye Palette. Τελευταίο step στο μακιγιάζ ήταν το Hyaluronic Lip Plumper το οποίο δίνει όγκο στα χείλη χάρη στο υαλουρονικό οξύ που περιέχει στη σύνθεσή του.

Όσο για το hair styling, ο Guido Palau  διατήρησε τα μαλλιά loose και φυσικά, με χωρίστρες στο στεφάνι. “Πρόκειται για μια ωδή στην γυναίκα θεά αλλά όχι με έναν θεατρικό τρόπο, αλλά με έναν ρεαλιστικό τρόπο. Μιλάμε για μια δυναμική γυναίκα, γι’αυτό και ήθελα να συνδυάσω την warrior woman και τον ρομαντισμό. Είναι μια ωδή και στον ρομαντισμό, λοιπόν”, είπε ο creative director της Redken, Guido Palau.

Alexis Mabille

 

Read More

And More