Τα ωραιότερα καλοκαιρινά αρώματα με σύκο

Κάθε φορά που μυρίζεις σύκο θυμάσαι όλα τα καλοκαίρια σου. Έχεις συνδέσει τη γλυκιά και ζεστή μυρωδιά του με τα μεσημέρια στην εξοχή, κάτω από το δέντρο με τα πλατιά φύλλα και τον υπέροχο ίσκιο του. Αλλά και με τις παραλίες στο αγαπημένο σου νησί. Μετά τις βουτιές κι ενώ περίμενες τον ήλιο να δύσει απολαμβάνοντας το απόλυτο φρούτο του Αύγουστου. Και όταν σου έλειπε το καλοκαίρι και οι ευωδιά του σύκου αρκούσε να φορέσεις ένα άρωμα που είχε τη νότα του και να ανασύρεις όλες τις αναμνήσεις με μιας. 

Το σύκο άλλωστε είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα των αρωματοποιών. Έχουν δημιουργήσει αριστουργηματικές εσάνς που μυρίζουν καλοκαίρι. Κι αν το λατρεύεις όπως κι εκείνοι, δες στη συνέχεια τις ωραιότερες και απλά επέλεξε εκείνη που κρύβει το δικό σου καλοκαίρι.   

KORRES Avgoustos: Μια ξεχωριστή εσάνς φρεσκοκομμένου σύκου τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Συνδυάζεται με το μανταρίνι, τη λεβάντα και το περγαμόντο αφήνοντας μια υπέροχη αίσθηση που θυμίζει τα ζεστά μεσημέρια σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Acqua di Parma Fico di Amalfi: Το νέκταρ του σύκου στον Ιταλικό νότο ενώνεται με τα δροσερά εσπεριδοειδή περγαμόντο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ και κίτρο αφήνοντας μια καλοκαιρινή νότα που φτιάχνει τη διάθεση.

Jo Malone Fig & Lotus Flower: Το εθιστικό σύκο και ο ανάλαφρος λωτός προσφέρουν μια εξωτική και ταυτόχρονα Μεσογειακή αίσθηση και φρεσκάδα.

Roger & Gallet Eaux Parfumées Bienfaisantes Fleur de Figuier:  Μια ζουμερή συγχορδία από πολτό σύκου, τονισμένη με τις πράσινες νότες των φύλλων του δέντρου, η οποία αναζωογονείται στη συνέχεια από γκρέιπφρουτ. Ένα εμβληματικό, ζεστό και χαλαρωτικό άρωμα, για να γευτείτε.

Diptyque Philosykos Eau de Parfum:  Ο γνωστός οίκος αρωματοποιίας δημιούργησε μια εσάνς αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι. ένα άρωμα που αποπνέει τη φρεσκάδα των φύλλων του απολαυστικού σύκου. Μια ωδή στο δέντρο της συκιάς, από τον κορμό που τον ζεσταίνει ο ήλιος, μέχρι τα δροσερά φύλλα και το γαλακτώδες φρούτο.

Read More

And More