Τα πέντε πράγματα που πρέπει να έχει το νεσεσέρ σου το καλοκαίρι! Και μόνο!

Βιωματικό άρθρο no έχω-χάσει-το-μέτρημα: πριν περίπου δύο εβδομάδες ήμουν καλεσμένη σε γάμο. Και ενώ στην καθημερινότητά μου δεν βάφομαι έως και καθόλου, σε κάτι τέτοια καλέσματα βάζω στο πρόσωπό μου ότι δεν φοράω τον υπόλοιπο χρόνο. Και νιώθω και πολύ ωραία με αυτό μέχρι που σε αυτόν τον γάμο έγιναν κάποια ποσταρίσματα που θύμιζα περισσότερο… bodybuilder με baby oil (εδώ είναι μια real beauty στήλη με real beauty συζητήσεις όπως αυτές που κάνουμε με τις b.f.f. μας!) παρά με άνθρωπο!

Και τότε ήταν η στιγμή που είχα βρει ένα ακόμη θέμα για το TLIFE αφού πρώτα έκανα την ειδική ρύθμιση στο Facebook “δεν αφήνω να ποστάρει κανείς, τίποτα στο προφίλ μου” (ok, όχι!). Το καλοκαιρινό μακιγιάζ με το μακιγιάζ γενικά είναι δύο πράγματα που έχουν μεν ως κοινό παρανομαστή το μακιγιάζ αλλά εντέλει δεν έχουν καμία σχέση. Γιατί ενώ στο μακιγιάζ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να βάλεις στο πρόσωπό σου ό,τι θέλεις και αυτό το ό,τι να μην “κρεμάσει” ή “γυαλίσει”, το καλοκαίρι πρέπει να είσαι φειδωλή με τα προϊόντα σου και μάλιστα να χρησιμοποιείς πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Εκτός αν το να λάμπεις σαν ντισκομπάλα, η μάσκαρά σου να έχει πάει πιο πάνω από τα φρύδια σου και η σκιά σου να τρέχει πιο γρήγορα και από την… σκιά σου (!), δεν σε ενοχλεί και τόσο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δες παρακάτω τα πέντε προΙ¨΄οντα που πρέπει να βάλεις στο καλοκαιρινό νεσεσέρ σου!

Ενυδατική ή αντηλιακή με χρώμα αντί για foundation

Θα μπορούσες το καλοκαίρι να βγεις έξω με φανελάκι, πουκάμισο και ζακέτα; Γιατί να κάνεις το αντίστοιχο στην επιδερμίδα σου; Το καλοκαίρι απόφυγε το layering και στο μακιγιάζ σου και αντικατάστησε την ενυδατική, το αντηλιακό και από πάνω το foundation με ένα all in one προϊόν. Μάλιστα, αν βρεις την τέλεια ενυδατική με χρώμα και SPF ή το τέλειο αντηλιακό με χρώμα θα θες να το φοράς όλο τον χρόνο! Μερικά προϊόντα που υπερ-αγαπάμε εδώ στο TLIFE, plus δεν κάνουν καθόλου λιπαρότητα είναι το (1) Tinted Moisturizer της Laura Mercier (€48.40) που δεν είναι τυχαία best seller, το (3) Sunscreen Color Velvet της Frezyderm που έχει πραγματικά βελούδινη υφή και το (2) Heliocare αντηλιακό- gel (€37.00) που επίσης δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας και κάνει την τέλεια ομοιοχρωμία στο πρόσωπό σου και “θολώνει” όλες τις ατέλειες!

Αδιάβροχη μάσκαρα

Ok! Είμαι μια από εσάς και ξέρω πόσο μπελάς είναι να προσπαθείς να κάνεις ντεμακιγιάζ στην αδιάβροχη μάσκαρα. Δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ, τόσο που περνάς μαζί της ένα ολόκληρο καλοκαίρι! Από την άλλη, όμως, η αδιάβροχη μάσκαρα δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ ακόμη και στους 60 βαθμούς κελσίου (στην πραγματικότητα δεν θα μάθουμε ποτέ τι γίνεται τότε!). Αγαπημένες αδιάβροχες μάσκαρα είναι η (1) Diorshow Iconic Waterproof και η (2) Better Than Sex Waterproof mascara της Too Faced (€28.50) που είναι η αδιάβροχη μορφή της best seller μάσκαρα. Πάντως, ένα καλό tip για την αδιάβροχη μάσκαρα είναι να βάλεις πρώτα μια στρώση κανονική και μια δεύτερη αδιάβροχη από πάνω. Αφαιρείται πολύ πιο εύκολα και μένει σταθερή. Από την άλλη, αν θες να αποφύγεις την χρήση μάσκαρα μάθε εδώ τα πάντα για τα extensions βλεφαρίδων.

Bronzing πούδρα

Όσα και αν έχουμε γράψει για την έκθεση στον ήλιο και το πόσο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σου, η αλήθεια είναι ότι το μαύρισμα μας κάνει να νιώθουμε και να δείξουμε πιο sexy, πιο αδύνατες και λειτουργεί ως τονωτική ένεση αυτοπεποίθησης. Είναι βασικό, όμως, η bronzing πούδρα που θα επιλέξεις να μην έχει κόκκους λάμψης ώστε να μπορείς να την απλώσεις στην ποσότητα που θες. Ο σωστός τρόπος, βέβαια, είναι να μην το παρακάνεις αλλά να βυθίσεις ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους μέσα στην πούδρα σου και να τινάξεις 2-3 φορές από την λαβή έτσι ώστε να φύγει η ποσότητα που περισσεύει. Επίσης, μας αρέσει πολύ η striping τεχνική για την bronzing πούδρα (πρέπει να δεις την τεχνική εδώ!) και οι bronzing πούδρες που αγαπάμε για την υφή, το πόσο εύκολα απλώνονται στο πρόσωπό μας αλλά και το packaging είναι οι εξής: (1) Balm Desert, The Balm Cosmetics (€22.46) από την Make Me Up, (3) Hoola της Benefit (€35.90) και (2) Urban Decay Beach Bronzer (€30.00).

Lip stain

Η ηλιοκαμμένη επιδερμίδα και το καλοκαίρι ταιριάζουν γάντι με τα sexy χείλη που δείχνουν άλλοτε φρεσκοφιλημένα, άλλοτε glossy αλλά με έναν φυσικό τρόπο και άλλοτε χρωματισμένα στις αποχρώσεις του ροδάκινου. Το κραγιόν βεβαίως, δεν είναι ένα προϊόν που αλλοιώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και “τρέχει” όσο η μάσκαρα ή το foundation αλλά ναι, αν το πάρεις μαζί σου και αφήσεις την τσάντα σου σε ήλιο και ζέστη το πιθανότερο είναι όταν την ανοίξεις για να φρεσκάρεις το αγαπημένο σου κραγιόν να το βρεις… λιωμένο! Προτίμησε, λοιπόν, τα προϊόντα σε lip tint μορφή που “ποτίζουν” με χρώμα τα χείλη και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα μάγουλα. Αγαπημένα μας τέτοια είναι το (3) Coral Blossom της MeMeMe (€8.06) και το θρυλικό (2) Benetint της Benefit (€36.00). Last but not least: αγαπημένο προϊόν που ταιριάζει σε όλα τα χείλη και αφήνει αυτό το ενυδατωμένο και σχεδόν wet αποτέλεσμα είναι το (1) Extra Lip Tint της Bobbi Brown (€33.27).

Setting spray

Τα setting spray κάνουν ότι η λακ στο χτένισμά σου συν του ότι σου χαρίζουν και αυτή την δροσερή αίσθηση. Κι ενώ παλιότερα υπήρχαν πολύ λιγότερα setting sprays στην αγορά, τόσο που πιστεύαμε ότι μπορείς να το φορέσεις μόνο αν είσαι νύφη, πλέον κάθε εταιρία έχει και ένα τέτοιο! Όμως, τα tried- tested και αγαπημένα μας είναι το (1) Make Up Fixer της Make Me up (€45.37) που κρατάει έως και 48 ώρες και το (1) De-Slic της Urban Decay (€29.00) που είναι soooo must have για τις λιπαρές επιδερμίδες και απορροφά τη λιπαρότητα.

Read More

And More