Τα πιο cool μακιγιάζ και μαλλιά από το Milan fashion week! Ψήφισε!

Το Μιλάνο είναι ο προτελευταίος σταθμός των fashion weeks που γίνονται στις μητροπόλεις της μόδας για έναν μήνα περίπου. Λίγο πριν ξεκινήσει η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, κάνουμε αυτό το review στην υπέροχη πόλη της Ιταλίας.

Με μια πρώτη ματιά, αυτό που είδαμε είναι ότι φέτος, όσο καμία άλλη χρονιά, είχαμε δυναμικό comeback του full makeup και των χρωμάτων. Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε να κάνουμε με φυσικούς τόνους και που το focus γίνονταν στην επιδερμίδα και όχι σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά, αυτή τη χρονιά επανήλθαν ως trend σκιές και χρώματα όπως το icy blue που κάνει αρκετά 90’s, ενώ στα μαλλιά επανήλθαν τα χτενίσματα.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο cool beauty looks για να δεις- αντιγράψεις- ψηφίσεις το αγαπημένο σου!

Giorgio Armani

Στον Giorgio Armani η Linda Cantello κόλλησε στο κινητό βλέφαρο μικροσκοπικά sequins χρησιμοποιώντας κόλα για βλεφαρίδες. Το τελικό αποτέλεσμα και το εφέ λάμψης που δημιουργούνταν καθώς τα μοντέλα ανοιγόκλειναν τα μάτια τους στο catwalk ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Arthur Arbesser

Ο makeup artist Benjamin Puckey δημιούργησε αυτό το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας το Kiko Milano Intense Colour Long Lasting Eyeliner. Αυτό που έκανε ήταν να απλώσει το μολύβι στο χέρι του (αρκετή ποσότητα) από εκεί να ταμπονάρει στο κινητό βλέφαρο και από πάνω να ενισχύσει το αποτέλεσμα με λευκή σκιά.

Prada

Η Pat McGrath δημιούργησε ένα ακόμη iconic μακιγιάζ για τον οίκο Prada τονίζοντας την περιοχή κάτω από τα φρύδια με σκούρα σκιά (ένα trend που βρίσκει τις ρίζες του στα 20’s) ενώ το κραγιόν που έβαλε στα χείλη ήταν το Labs Lust Matte Trance στην απόχρωση Elson που φέρει την υπογραφή του.

Peter Pilotto

Στο show του οίκου Peter Pilotto τα μάτια είχαν ένα touch από φλούο χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις, όλες τοποθετημένες με άτακτο τρόπο στο κινητό βλέφαρο. Για αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν τα ColourPop’s Crème Gel Liner σε αποχρώσεις όπως Untz, Insomniac και Electric Daisy.

Moschino

Μπορεί τα περισσότερα beauty looks στα fashion week να είναι περισσότερο… καλλιτεχνικά- λιγότερο φορέσιμα στην καθημερινότητά μας, ωστόσο από τον οίκο Moschino θα κρατήσουμε οπωσδήποτε το low bun με την αυστηρή χωρίστρα στη μέση και το κόκκινο χρώμα στα χείλη. Οι πιο τολμηρές ίσως να πειραματιστούν και με το γραμμικό eyeliner περιμετρικά του ματιού. Αυτό που χρησιμοποιήθηκε εδώ είναι το Dual Dare All-Day Waterproof Liner από την MAC.

Fendi

O Sam McNight και ο Peter Philips ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό το beauty look για λογαριασμό του οίκου Fendi δημιουργώντας ένα grunge, με αβίαστο τρόπο, αποτέλεσμα. Extra πόντους για το glitter στις ρίζες του κάτω βλεφάρου. Συνήθως το βλέπουμε στο κινητό βλέφαρο.

Salvatore Ferragamo

Ένα χρώμα δεν είναι ποτέ αρκετό! Η makeup artist Fara Homidi δημιούργησε ένα tetris χρωμάτων ενώ άφησε τα μοντέλα χωρίς ίχνος μάσκαρα ακριβώς για να τονίσει τα χρώματα αυτά.

Gucci

Στο show του οίκου Gucci ο Thomas de Kluyver κόλλησε ψεύτικες βλεφαρίδες όχι μόνο στο άνω και κάτω βλέφαρο αλλά και κατά μήκος των φρυδιών, κάτι που δεν αντιλαμβάνεσαι με μια πρώτη ματιά. Περίεργο;

Max Mara

Τα μαλλιά εδώ ήταν εμπνευσμένα από την οικογένεια Addams ενώ στο μακιγιάζ ο Tom Pecheux μας έδειξε πώς μπορούμε να φορέσουμε τα σκούρα χείλη την άνοιξη (να σου θυμίσω ότι τα fashion weeks αφορούν την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2020).

Versace

Αν και στο show του οίκου Versace την παράσταση έκλεψε η Jennifer Lopez που εμφανίστηκε επί σκηνής με το θρυλικό φόρεμα είκοσι χρόνια μετά, αν προσπαθήσεις να κάνεις focus στο μακιγιάζ, θα δεις το υπέροχο eye makeup που έκανε η Pat McGrath για λογαριασμό του οίκου.

Tiziano Guardini

Η icy blue σκιά που φορούσαμε όλες κάποτε μόλις επέστρεψε και ίσως θα πρέπει να της δώσεις μια ευκαιρία διατηρώντας το υπόλοιπο μακιγιάζ σε απόλυτα minimal επίπεδα.

 


Read More

And More