Τα προϊόντα ομορφιάς που παίρνουν θέση στο νεσεσέρ σου και όσα αφήνεις στην άκρη για την Άνοιξη

Ο χειμώνας και οι γιορτές πλησιάζουν και το σίγουρο είναι πως έχεις ήδη τακτοποιήσει τα καλοκαιρινά σου ρούχα και παπούτσια και την θέση τους έχουν πάρει εκείνα που θα σε ζεστάνουν ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών. Όπως καταλαβαίνεις το ίδιο ακριβώς πρέπει να συμβεί και με τα προϊόντα ομορφιάς σου. Γνωρίζεις άλλωστε πως δεν είναι όλες οι φόρμουλες περιποίησης και μακιγιάζ κατάλληλες για κάθε μήνα του χρόνου και εποχή. Υπάρχουν οι ανάλαφρες και super λαμπερές που ταιριάζουν στη ζέστη και το δυνατό φως κι εκείνες που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις την έντονη ξηρότητα και να χαρίσεις στο δέρμα σου υγιή όψη. 

Ποια είναι όμως τα προϊόντα που πρέπει να πάρουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ και το μπάνιο σου και ποια θα κρατήσεις στην άκρη μέχρι την επόμενη Άνοιξη; Δες στη συνέχεια. 

 

Περιποίηση δέρματος

Καθαρισμός: Αν ταλαιπωρείσαι από ξηρότητα ή ερεθισμούς καλό είναι να αντικαταστήσεις τις φόρμουλες που ξεπλένονται με νερό. Τη θέση τους παίρνουν το απαλό γαλάκτωμα ή έλαιο που χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και φυσική λάμψη. 

Ενυδάτωση: Οι πολύ ελαφριές κρέμες δεν θα σε βοηθήσουν, σε αντίθεση με τις πλούσιες υφές που προστατεύουν την επιδερμίδα από το κρύο. Ο ορός παραμένει σταθερά στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης. Τους επόμενους μήνες μπορείς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν σε παχύρευστη μορφή ή και σε μορφή λαδιού αν νοιώθεις το δέρμα σου αφυδατωμένο. Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι εξίσου σημαντικές και θα πρέπει να τις απλώνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή και δύο αν συνειδητοποιείς ότι το δέρμα σου έχει ανάγκη από έξτρα υγρασία. 

 

Μακιγιάζ

Πρόσωπο: Η ενυδατική κρέμα με χρώμα είναι κατάλληλη για το καλοκαίρι μιας και η ελαφριά της σύνθεση ταιριάζει στις υψηλές θερμοκρασίες. Από εδώ και στο εξής ένα φον ντε τεν με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες στη σύνθεση του είναι η σωστή επιλογή. Η πούδρα επίσης επανέρχεται στο προσκήνιο σε αντίθεση με το bronzer που είναι το απόλυτο προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού και δεν χωρά στο νεσεσέρ σου. 

Μάτια: Σκιές σε γήινες και σκούρες αποχρώσεις αλλά κι εκείνες που περιέχουν διακριτικό shimmer ή glitter είναι και πάλι εδώ ενώ παστέλ και φλούο (αν ανήκεις στις τολμηρές που τις χρησιμοποιούν) παραμένουν κρυμμένες. Το μαύρο eyeliner παίρνει της θέση των μολυβιών σε έντονα χρώματα που χρησιμοποίησες μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου. 

 

Ζυγωματικά: Το blush σε μορφή κρέμας δίνει τη θέση του στο κλασικό compact. Όσο αφορά στις αποχρώσεις οι ροζ έχουν τα πρωτεία σε αντίθεση με τις bronzer και ροδακινί που είναι τέλειες μεν αλλά κατάλληλες για τη μαυρισμένη σου όψη μόνο όπως επίσης και το highlighter σε ρευστή μορφή που προσφέρει έντονη λάμψη που ταιριάζει τέλεια μόνο στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα.  

Χείλη: Το lip balm είναι το απόλυτο προϊόν για τα χείλη και αυτό σημαίνει πως παραμένει στην πρώτη θέση. Επίσης, ήρθε η στιγμή να φορέσεις και πάλι κραγιόν με ματ υφή και σε κόκκινες ή vampy αποχρώσεις που σου έλειψαν πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τα γήινα χρώματα που ταιριάζουν στο σκηνικό του καιρού. Τα lip gloss σε απαλές αποχρώσεις ή πολύ έντονες πορτοκαλί και φούξια μπορούν να περιμένουν.

Περιποίηση Σώματος 

Τα bronzer και τα highlighters με shimmer ή glitter είναι για το καλοκαίρι μόνο. Αν επιμένεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρή ποσότητα στο ντεκολτέ, αποκλειστικά και μόνο στις βραδινές εμφανίσεις των γιορτών. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή έλαιο με πλούσια υφή θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα. Εναλλακτικά μπορείς την ενυδατική κρέμα που ανήκει στη σειρά σώματος του αγαπημένου σου αρώματος.   

Extra Tip: H κρέμα χεριών επιβάλλεται να υπάρχει μόνιμα στο νεσεσέρ σου και να την ανανεώνεις συχνά μέσα στην ημέρα ενώ η αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι το προϊόν που χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  

Photos: iStock

 

Read More

And More