Πώς να πλένεις τα πινέλα σου! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

Είμαι αυτή που έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα και λειτουργεί πάντα με πρόγραμμα. Θα μπορούσες να με πεις και βαρετή αλλά να που εγώ έχω εξασφαλίσει το γεγονός ότι έχω πάντα καθαρά πινέλα. Τι θέλω να πω; Έχω ορίσει την Κυριακή ως την πλένω-τα-πινέλα-μου μέρα και ξεφεύγω από αυτή τη ρουτίνα ελάχιστες φορές. Είναι κάτι που σου προτείνω να κάνεις κι εσύ: μόνο αν έχεις μια συγκεκριμένη μέρα μέσα στην εβδομάδα για αυτή τη δουλειά θα καταφέρεις να μείνεις πιστή σε ένα πρόγραμμα και να έχεις τελικά, επίσης, πάντα καθαρά τα πινέλα σου. Και αν αυτή η μέρα μέσα στην εβδομάδα δεν είναι η Κυριακή, τότε… ποια;

Αφού το αποφάσισες, λοιπόν, παρακάτω συγκέντρωσα αυτά τα tips για τα τι, τα πώς αλλά και ό,τι αφορά την συνάρτηση πινέλα και καθαρισμός.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τα πινέλα μου;

Αν και η απάντηση έχει ήδη δοθεί, θα φροντίσω και να στο εκμαιεύσω κιόλας θέτοντάς σου το εξής απλό ρητορικό ερώτημα: θα έμενες ποτέ άλουστη για παραπάνω από μια εβδομάδα; Ακόμη και αν έχεις ξηρό τριχωτό και είσαι αυτή η τυχερή που δεν πρέπει να λούζεται κάθε-μια-μέρα, η απάντηση είναι πως όχι, δεν θα έμενες ποτέ άλουστη για παραπάνω από μια εβδομάδα. Γιατί, λοιπόν, να κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα πινέλα σου; Να σου υπενθυμίσω ότι τα πινέλα είναι φτιαγμένα από τρίχα (άλλοτε και φυσική) και πως μέσα στην εβδομάδα συσσωρεύουν σμήγμα από την επιδερμίδα σου, σκόνη και βακτήρια. Και πίστεψέ με, αν θα μπορούσες να δεις τα πινέλα σου μέσα από ένα μικροσκόπιο δεν θα βαριόσουν ποτέ να τα πλύνεις!

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιώ;

Το πιο ενδεδειγμένο προϊόν για να πλύνεις τα πινέλα σου είναι ένα προϊόν που έχει φτιαχτεί για αυτή τη δουλειά που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσεις ένα Brush Cleanser όπως αυτό της MAC (€13.00). Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις ακόμη, όχι και τόσο διαδεδομένοι τρόποι. Ο ένας είναι με ένα απολυμαντικό σαπούνι Dettol όπου η διαδικασία είναι απλή: βρέχεις καλά τα πινέλα σου και τρίβεις την τρίχα απαλά πάνω στο σαπούνι μέχρι να σταματήσει να βγάζει προϊόν. Ο άλλος τρόπος είναι να τα πλύνεις με σαμπουάν. Αλλά με δεδομένο ότι το σαμπουάν δεν απολυμαίνει, θα σου πω το κόλπο που μου έμαθε μια makeup artist της MAC και έκτοτε κάνω συνέχεια: αφού πλύνω τα πινέλα μου με σαμπουάν, βάζω σε χαρτί κουζίνα οινόπνευμα και κάνω ένα πέρασμα από εκεί. Τέλειο κόλπο και πάντα πιάνει. Τέλος, ένα προϊόν που έχω ανακαλύψει εδώ και λίγο καιρό και είναι θαυματουργό είναι το Solid Brush Cleanser της Japonesque (€19.16) που θα βρεις αποκλειστικά στην Make Me Up Απλώς βρέχεις το πινέλο σου, το στριφογυρίζεις απαλά μέσα στο προϊόν, ξεπλένεις και αυτό καθαρίζει τέλεια! Επίσης: το πινέλο σου μυρίζει καρύδα ενώ το κτσικίσιο γάλα που υπάρχει στη σύνθεση του προϊόντος κάνει την τρίχα super απαλή!

Πώς το κάνω; Ένας… βήμα- βήμα οδηγός!

  1. Βρέξε τα πινέλα σου με χλιαρό νερό.
  2. Βάλε στις παλάμες σου μερικές σταγόνες σαμπουάν ή ειδικό καθαριστικό. Ιδανικό θα ήταν να έχεις ένα brush scrubber όπως λέγεται όπως αυτό το (2) ροζ της Inglot (€8.00) πάνω στο οποίο τρίβεις τα πινέλα σου μέχρι να καθαριστούν εντελώς και μέχρι το νερό που θα βγαίνει να είναι απόλυτα καθαρό.
  3. Τρίψε πολύ απαλά και χωρίς να πιέζεις άτσαλα τις τρίχες.
  4. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.
  5. Στράγγισε τις τρίχες από το πινέλο.
  6. ΄Ισιωσε τις τρίχες.
  7. Τοποθέτησε μια πετσέτα ή αρκετό χαρτί κουζίνας σε ένα τραπέζι και άφησε τα πινέλα ξαπλωμένα για να στεγνώσουν. Μην βάλεις τα πινέλα μέσα σε ποτήρι και μην τα έχεις κάθετα γιατί το νερό που θα τρέχει προς την λαβή, ειδικά αν είναι ξύλινη, θα καταστρέψει την κόλα της ένωσης.

Καλή επιτυχία!

Read More

And More