The eye of the… tired! Οι 8 καλύτερες μάσκες για πρηξίματα και μαύρους κύκλους!

Ας ξανασυστηθούμε: είμαι beauty junkie και ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα είναι να βλέπω Netflix, ενώ κάνω μάσκες και jade roller (εδώ θα δεις πώς να καθαρίσεις το roller σου). Και απολαμβάνω να κάνω sheet masks αλλά τίποτα δεν μπορεί να ανακουφίσει περισσότερο την επιδερμίδα μου από τα patches ματιών που έχω βγάλει μόλις από το ψυγείο και έχω κολλήσει κάτω από τα μάτια μου.

Ως beauty editor, έχουν περάσει από τα χέρια μου (και κάτω από τα μάτια μου) κάμποσες τέτοιες μάσκες. Ιδού οι πιο αγαπημένες μου!

Repair System Lift & Repair Eye Contour Lift Patche, Institut Esthederm, €62.10. Ήρθε στην Ελλάδα πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το brand που έχει κλέψει την καρδιά κάθε beauty editor (και της δικής μου, φυσικά!). Τα συγκεκριμένα patches ματιών είναι multi-tasking αφού αντιμετωπίζουν πολλές ανάγκες της περιοχής κάτω από τα μάτια: σακούλες, μαύροι κύκλοι, θαμπή όψη και πολλά ακόμη. Για εμένα, είναι το best thing μετά από μια νύχτα αϋπνίας (σχεδόν καθημερινότητα) και οπωσδήποτε έχω ένα- δύο τέτοια patches στην τσάντα μου για τα ταξίδια μου!

 

Restoring Night Eye Gels, Patchology, €39.95. Οι μάσκες Patchology που θα βρεις στην Ελλάδα αποκλειστικά στα Sephora είναι στην κατηγορία των eye patches και των sheet mask πρώτες. Οι συγκεκριμένες είναι πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία και κάτι που αγαπώ όταν τις φοράω είναι ότι μπορώ να τις βάλω κάτω από τα μάτια μου και αν με πάρει ο ύπνος μετά από ένα- δύο επεισόδια “Dead to me” δεν θα υπάρχει κανένα θέμα! Η γενική οδηγία, ωστόσο, είναι να την αφήσεις για περίπου 10 λεπτά και μετά να κάνεις μασάζ με ότι έχει ξεμείνει στην περιοχή.

Magic Black Powder Eye & Cheek Patch, Caolion, €4.95. Τα συγκεκριμένα patches είναι δύο σε ένα αφού καλύπτουν όχι μόνο την περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά και ψηλά τα ζυγωματικά. Το χρώμα των patches είναι μαύρο γιατί περιέχει γραφένιο, ένα μόριο άνθρακα.

Eyeboost masks, Glamglow, €8.95. Είναι η πιο… ινσταγκραμική μάσκα που κάνει και υπέροχη δουλειά! Περιέχει στη σύνθεσή της υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει και κάνει αυτό το plump αποτέλεσμα από μέσα γεμίζοντας τις ρυτίδες. Bonus: καλύπτει μια μεγάλη περιοχή κάτω από τα μάτια κι έτσι δεν μιλάμε μόνο για σακούλες και μαύρους κύκλους.

Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask, Estee Lauder, €55.20. Αυτή η μάσκα ματιών έχει 20 φορές περισσότερα συστατικά από την αποκλειστική τεχνολογία επιδιόρθωσης της Estee Lauder ChronoluxCB™. Σε 10 λεπτά, τα μάτια δείχνουν πιο ξεκούραστα και αναζωογονημένα, ενώ η συσκευασία περιέχει patches για τέσσερις χρήσεις.

 

Cat’s Purrfect Brightening Eye Mask, TonyMoly, €5.95. Ok, αν έπρεπε να διαλέξουμε την πιο ινσταγκραμική μάσκα ματιών αυτή θα ήταν η συγκεκριμένη που βλέπεις εδώ. Αλλά πέρα από το πόσο φωτογενής είναι αυτή η μάσκα, εξασφαλίζει και το τέλειο αποτέλεσμα λεύκανσης κάτω από τα μάτια.

Wake Up Collagen Eye Patches, Magicstripes, €37.30, www.makemeup.gr. Είναι οι πιο πλούσιες μάσκες σε ποσότητα υαλουρονικού οξέος που έχω δοκιμάσει ποτέ με υπέροχα αποτελέσματα και την στιγμή που τις φοράς (η αίσθηση ανακούφισης δεν περιγράφεται) και μετά. Δύο tip για την εφαρμογή τους: λόγω υλικού γλιστράνε αρκετά οπότε απόφυγε την όρθια στάση όσο τις φοράς και το υλικό που υπάρχει στο σακουλάκι άπλωσέ το στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Revitalization Hydrogel Eye Patch, Frezyderm, €16.00. Η συγκεκριμένη μάσκα στηρίζεται σε μια τεχνολογία που απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της σταδιακά και λειτουργεί σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Γι’αυτό, λοιπόν, χρησιμοποίησέ την πριν πέσεις για ύπνο και αφαίρεσε είτε μετά από τέσσερις ώρες είτε το πρωί. Ανήκει, επίσης, στην κατηγορία των μασκών που δεν σε νοιάζει να σε πάρει ο ύπνος με αυτήν, πράγμα πολύ ανακουφιστικό, ειδικά αν είσαι πολύ κουρασμένη αλλά δεν θέλεις να κάνεις skip τη μάσκα σου!

 

Read More

And More