Τη φετινή χρονιά η beauty ρουτίνα σου γίνεται βιώσιμη με τον πιο εύκολο τρόπο

Τα τελευταία χρόνια ακολουθείς συγκεκριμένα βήματα όσο αφορά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που σου ταιριάζουν. Αντικαθιστάς κάποιες φόρμουλες ανά εποχή ή κάθε φορά που οι ανάγκες της επιδερμίδα σου αλλάζουν τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα. 

Καλά όλα ως εδώ αλλά υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που τονίζουν οι beauty experts και πρέπει να προσέξεις πολύ. Και η ερώτηση προς εσάς είναι μία: Είναι βιώσιμη η καθημερινή σου ρουτίνα; Αν όχι επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όσο περνούν τα χρόνια η κλιματική κρίση παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που προσέχεις καθημερινά ώστε να την μειώσεις έστω και στο απειροελάχιστο. Πολύ σωστά θα αναρωτηθείς σε τι έχουν να κάνουν οι καθημερινές σου συνήθεις ομορφιάς με αυτό. Θα σου εξηγήσω λοιπόν ευθύς αμέσως.

Όσο περισσότερο περιορίζεις τα υλικά των προϊόντων περιποίησης που αγοράζεις αλλά και τη συχνότητα που τα αποκτάς τόσο περισσότερο μειώνεις την καταστροφή του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα beauty brands τα τελευταία χρόνια φροντίζουν να δημιουργούν συσκευασίες που ανακυκλώνονται αλλά και refiel που μπορείς να γεμίσεις κάθε φορά που τελειώνει το περιεχόμενο. 

Και αυτό ακριβώς ονομάζεται βιώσιμο. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι περισσότεροι πιστεύουν πως αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν και αυτό τους δυσκολεύει. Υπάρχουν όμως πανεύκολοι τρόποι που θα δεις στη συνέχεια. 

Δεν πετάς τίποτα πριν να τελειώσει. Αν δεν το χρειάζεσαι ή δεν σου ταιριάζει φρόντισε να το χαρίσεις. 

Πρέπει να αντικαταστήσεις όλα τα παλιά προϊόντα με νέα φιλικά προς το περιβάλλον. Ναι, δεν είναι απλό αλλά μπορείς να το κάνεις σταδιακά κατά τη διάρκεια του χρόνου. Από εδώ και στο εξής δίνεις μεγάλη προσοχή στο υλικό της συσκευασίας αλλά και τα συστατικά που περιέχει το προϊόν. Επιβάλλεται να είναι ανακυκλώσιμη ή ακόμη καλύτερα να επιλέξεις μια refiel φόρμουλα την οποία θα χρησιμοποιείς για καιρό. Αντί για πλαστικό προτιμάς υλικά όπως αλουμίνιο, μπαμπού ή γυαλί. Όσο αφορά το περιεχόμενο θα καταλάβεις πως πρόκειται για το κατάλληλο διαβάζοντας τη σύνθεση ή βλέποντας τα διακριτικά που υπάρχουν στη συσκευασία. 

Επιχείρηση Προϊόντα Μακιγιάζ

Και θα ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση. Χρησιμοποιείς όλα τα κραγιόν που υπάρχουν στα νεσεσέρ σου; Το πιθανότερο είναι να απαντήσεις πως έχεις ένα μόνο αγαπημένο που φοράς σε όλες σου τις εμφανίσεις. Αν το συνειδητοποιήσεις λοιπόν θα καταλάβεις πως είναι το μοναδικό που σου χρειάζεται. Υπάρχει μάλιστα ένα μικρό ακόμη τρικ που θα κάνει και τη make up ρουτίνα σου βιώσιμη. Επιλέγεις ένα προϊόν που μπορείς να απλώσεις όχι μόνο στα χείλη αλλά τόσο στα ζυγωματικά όσο και τα μάτια που σημαίνει “less is more”. 

Refiel η νέα τάση

Αναζήτησε τα brands που σου χαρίζουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα και ένταξε τα στην καθημερινότητα σου. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε προϊόντα περιποίησης προσώπου αλλά και σώματος ή αρώματα. Όπως επίσης σκιές, blush και πούδρες. 

Και το μπάνιο σου μπορεί να γίνει βιώσιμο 

Είναι ίσως το καλύτερο μέρος του σπιτιού για να ξεκινήσεις την απίθανη νέα σου συνήθεια. Εκεί θα ανακαλύψεις όλα τα μικρά ή μεγαλύτερα μπουκάλια, βαζάκια και μικρές συσκευασίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν το σαμπουάν σου ή το τζελ καθαρισμού έχει αντλία μπορείς να το γεμίσεις με υγρό σαπούνι χεριών. Στη συσκευασία της loose powder αποθηκεύεις τα μικρά pins ή λαστιχάκια. Αντικαθιστάς τα cotton pads με την ειδική πετσέτα καθαρισμού που πλένεται.

Και κάτι ακόμη: Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις το bar shampoo που σημαίνει σαμπουάν σε μορφή σαπουνιού το οποίο περιέχει φυσικά συστατικά και κλείνεται σε ξύλινη συσκευασία που κρατάς ώστε να τοποθετήσεις το καινούριο κάθε φορά. 

 

 

 

 

Read More

And More