Τι πρέπει να έχεις στο συρτάρι του γραφείου σου για να είσαι κούκλα!

Η καθημερινότητα πολλών από εμάς: ξυπνάμε, ετοιμαζόμαστε άρον άρον, πηγαίνουμε στο γραφείο και εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα περάσουμε εκεί το 1/3 της ημέρας μας. Οι τυχερές! Γιατί κάποιες από εμάς ξεχνιούνται εκεί για αρκετές ώρες ακόμη προσπαθώντας να φανούν συνεπείς ως προς τα deadlines. Και το δέχομαι ότι υπάρχει συνέπεια στους χρόνους παράδοσης, όχι όμως και ως προς την εμφάνισή μας. Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί βρίσκεται εκεί το πρώτο συρτάρι του γραφείου σου; Αναδιοργανώσου! Μετάφερε τα χαρτιά και όλα τα απαραίτητα στο δεύτερο και τρίτο και κάνε το πρώτο συρτάρι το boudoir σου! Έτσι, θα είσαι κούκλα ακόμη και μετά από πολλές ώρες ενώ θα μπορείς να βγεις απευθείας μετά τη δουλειά. Εμείς, συγκεντρώσαμε εδώ όλα όσα πρέπει να βάλεις μέσα!

Καθαρό πρόσωπο, ξεκούραστο βλέμμα!
Στα περισσότερα γραφεία τα aircondition λειτουργούν 24/7 με αποτέλεσμα ο αέρας να μην ανακυκλώνεται και το περιβάλλον να είναι μολυσμένο. Όλες αυτές οι ουσίες (πολλές προέρχονται και από την μοκέτα) επικάθονται στο πρόσωπο, το οποίο αφενός αφυδατώνεται λόγω της ξηρότητας του αέρα, αφετέρου μολύνεται (σκέψου επίσης, όλες εκείνες τις φορές που πιάνεις ασυναίσθητα το πρόσωπό σου με… λερωμένα χέρια). Πέραν αυτού, μετά από πολλές ώρες μπροστά στο pc σου, τα μάτια πρήζονται και δημιουργούνται μαύροι κύκλοι.
Στο συρτάρι: πρέπει να έχεις οπωσδήποτε ένα spray ιαματικού νερού όπως το Eau Thermale της Vichy που ενυδατώνει και φρεσκάρει την επιδερμίδα σου ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ. Επιπλέον, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ (στην στήλη του Top 5 beauty έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα αγαπημένα μας) και μια ενυδατική κρέμα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για παν ενδεχόμενο (βλ. απρόσμενο χτύπημα τηλεφώνου αργά το βράδυ για date όσο εσύ εργάζεσαι για την παράδοση των project).
Tip: Κάνε το πρόσωπό σου να δείχνει ξεκούραστο με δύο κινήσεις! Αφού το καθαρίσεις, άπλωσε ενυδατική τσιμπώντας ελαφρά τα μάγουλά σου και βάλε από πάνω λίγο ρουζ. Το πρόσωπό σου θα δείχνει τόσο ροδαλό σαν να σηκώθηκες μόλις από το κρεβάτι.

Πρηξίματα στα πόδια;
Ποιος είπε ότι μόνο η ορθοστασία μπορεί να προκαλέσει κούραση και πρηξίματα στα πόδια; Το ίδιο ακριβώς ισχύει και μετά από πολλές ώρες στην καρέκλα του γραφείου σου, γι’ αυτό ειδικά στην περίπτωση που φοράς ψηλά τακούνια, εφοδιάσου με τους ειδικούς πάτους με gel, χρησιμοποίησε πάντα ένα υποπόδιο και ανά μια ώρα περίπου σήκω και περπάτησε. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να πας και μέχρι το αγόρι του πρώτου ορόφου (για το καλό του κυκλοφορικού σου και όχι μόνο…)
Στο συρτάρι: Μια κρέμα για ξεκούραστα πόδια την οποία θα εφαρμόζεις τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αν φοράς καλσόν, άκουσε κι αυτό: η κρέμα Happy Legs Ιcy Gel της Biotherm «περνάει» και μέσα από το καλσόν χωρίς να λερώνει!
Στο χέρι σου είναι!
Στα γραφεία λόγω του ξηρού αέρα, τα χέρια μας και τα χείλη μας ξηραίνονται ευκολότερα από ότι αν περνούσαμε τον ίδιο χρόνο σπίτι μας. Αν σε αυτό συμπεριλάβεις και το γεγονός ότι πλένουμε τα χέρια μας πιο συχνά, η κατάσταση επιδεινώνεται.
Στο συρτάρι: μια ενυδατική κρέμα χεριών όπως η Ηand Barrier Cream Dermofilia Protecitve της Frezyderm που δεν έχει λιπαρή υφή ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις αμέσως τη δουλειά σου και ένα ενυδατικό lip balm (μας αρέσει πολύ το νέο Ultimate Lip Balm των Sephora) τα οποία και θα εφαρμόζεις κάθε τόσο και οπωσδήποτε μετά το πλύσιμο των χεριών σου σε ότι έχει να κάνει με την κρέμα, ώστε να μην βρεθείς προ τετελεσμένου γεγονότος.
Feel fresh! Be fresh!
Είναι γεγονός! Στο γραφείο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας και εννοείται ότι το ίδιο το γραφείο (το έπιπλο εννοώ!) μετατρέπεται καθημερινά και σε τραπεζαρία, αφού οπωσδήποτε μέσα στην ημέρα θα φάμε κάτι. Αν σε αυτό συμπεριλάβεις και το γεγονός ότι πίνουμε καφέ αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας τα δόντια μας να μην είναι τόσο λευκά και η αναπνοή μας όχι ιδιαίτερα δροσερή. Επιπλέον, λόγω της πίεσης, του άγχους και της ζέστης πολλές φορές ακόμη και το καλύτερο αποσμητικό δε μπορεί να μας εξασφαλίσει το γεγονός ότι στο τέλος της ημέρας θα νιώθουμε πολλοί fresh.
Στο συρτάρι: Οπωσδήποτε μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα ή εναλλακτικά τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ένα αποσμητικό (εδώ συγκεντρώσαμε κάποια από τα αγαπημένα μας) το οποίο θα απλώσεις αφού προηγουμένως έχεις πλυθεί τοπικά με λίγο νερό και σαπούνι αν είναι δυνατόν. Plus: απόφυγε τα συνθετικά ρούχα που εντείνουν το πρόβλημα.

Extra info: Κάνε κλικ εδώ και δες τα μαλλιά του γραφείου. Πολύ chic και για τα early cocktail με τις φίλες σου!

Read More

And More