Το Dove θα αντικαταστήσει τις φιάλες του από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Την στιγμή που στο εξωτερικό όλοι είναι σε εγρήγορση σε σχέση με τον πλανήτη, εμείς εδώ στην Ελλάδα επιμένουμε να κυκλοφορούμε με πλαστικά ποτήρια καφέ αντί να παίρνουμε το δικό μας στα καταστήματα. Επίσης, εξακολουθούμε να ξοδεύουμε τόνους πλαστικό ξεκινώντας από το μπάνιο μας. Δεν μπορείς να σταματήσεις να ξοδεύεις. Μπορείς, όμως, να κάνεις σοφές επιλογές.

Σήμερα έφτασε στο mail μου το εξής φανταστικό νέο: το Dove λανσάρει φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και συσκευασίες χωρίς πλαστικό για τα κρεμοσάπουνα ομορφιάς του σε μπάρα. Το νέο είναι huge αν αναλογιστείς ότι μιλάμε για ένα εξίσου hude brand!

Παρακάτω, το επίσημο Δελτίο Τύπου όπως έφτασε στο mail μου α-κρι-βώς για να μην χάσεις ούτε γραμμή από αυτό το φοβερό νέο!

Το Dove ανακοινώνει διεθνώς νέες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της δέσμευσής του να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα ως το 2025, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή χρήσης περισσότερων από 20.500 τόνων πρωτογενούς πλαστικού ετησίως:
• αφαιρώντας το πλαστικό από τη συσκευασία του εμβληματικού κρεμοσάπουνου ομορφιάς σε μπάρα σε παγκόσμιο επίπεδο
• λανσάροντας νέες φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
• δοκιμάζοντας μια νέα μορφή επαναπληρούμενης συσκευασίας (refill) για τα αποσμητικά 1, η οποία μειώνει δραστικά τη χρήση πλαστικού

21 Οκτωβρίου 2019 – Σήμερα, το Dove, μια από τις μεγαλύτερες μάρκες ομορφιάς στον κόσμο, ανακοινώνει καινοτομίες και στοιχεία για να επιταχύνει την πρόοδο της παγκόσμιας βιομηχανίας ομορφιάς σε ότι αφορά στη μείωση των απορριμμάτων από πλαστικό. Αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια μείωσης του είδους του στη βιομηχανία ομορφιάς, οι πρωτοβουλίες του Dove θα επιφέρουν τεράστιο αντίκτυπο, μειώνοντας τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού κατά περισσότερο από 20.500 τόνους ετησίως. Η ποσότητα του πρωτογενούς πλαστικού που θα εξοικονομηθεί από το Dove, θα ήταν αρκετή για να καλύψει τη διάμετρο της γης 2,7 φορές 2. Η μάρκα επέλεξε μια μακροχρόνια πρωτοβουλία και όχι μεμονωμένες ενέργειες, για να διασφαλίσει ένα σημαντικότερο και πιο βιώσιμο αντίκτυπο.
Τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και σχετίζονται με το περιβάλλον και την υγεία: ένα ζήτημα που χαρακτηρίζεται από ένα γραμμικό, μίας χρήσης μοντέλο κατανάλωσης. Προκειμένου να αποτελέσει μέρος της λύσης στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας για το πλαστικό, όπου τα πλαστικά επαναχρησιμοποιούνται και ανακυκλώνονται, το Dove επιταχύνει και επεκτείνει τις δράσεις του με ανανεωμένη δυναμική υιοθετώντας το μοντέλο ΚΑΘΟΛΟΥ | ΚΑΛΥΤΕΡΟ | ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ:

1. ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Τον επόμενο χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εμβληματικές μονές συσκευασίες του κρεμοσάπουνου ομορφιάς σε μπάρα δεν θα περιέχουν καθόλου πλαστικό, ενώ αναπτύσσονται λύσεις για την αντικατάσταση του πλαστικού εξωτερικού περιβλήματος των πολυσυσκευασιών, από ένα υλικό που επίσης δεν θα περιέχει καθόλου πλαστικό.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Το Dove έχει δεσμευτεί να επενδύσει σε πιο βιώσιμες λύσεις που θα μειώσουν τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού. Αυτό συμπεριλαμβάνει τη σημερινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Dove θα αρχίσει να λανσάρει νέες φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR), όπου είναι τεχνικά εφικτό, στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2019 – σε όλες τις σειρές προϊόντων του (Dove, Dove Men+Care και Baby Dove)3. To Dove συνεχίζει να αναζητά λύσεις, όπου η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού δεν είναι τεχνικά εφικτή, συμπεριλαμβανομένων των καπακιών και των αντλιών.

3. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Το Dove θα αξιοποιήσει την τεχνολογία1, στην οποία βασίζεται η νέα ανοξείδωτη, επαναπληρούμενη, επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία των αποσμητικών στικ του Dove που ονομάζεται minimTM 4. Η τεχνολογία αυτή ελαχιστοποιεί τα απορρίμματα μειώνοντας δραστικά την ποσότητα πλαστικού που απαιτείται.

Συγχαρητήρια Dove! Θέλουμε περισσότερες τέτοιες ενέργειες από την βιομηχανία της ομορφιάς!

 

Read More

And More