Το μακιγιάζ σου καταστρέφεται από τη ζέστη; Πώς θα το σταματήσεις!

Αν έχεις ξεκινήσει το πρωί με το τέλειο μακιγιάζ και φτάνει απόγευμα και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη για να διαπιστώσεις ότι κανένα προϊόν σχεδόν δεν είναι πια στη θέση του, δεν είσαι η μόνη!

Κατά την διάρκεια της ημέρας το μακιγιάζ μας μπορεί να αποκτά αυτό το εφέ γιατί αναμειγνύεται είτε με έλαια που βγάζει η ίδια μας η επιδερμίδα είτε με τα έλαια των προϊόντων skincare που χρησιμοποιήσαμε. Από την άλλη, κάτι που μπορεί επίσης να συμβεί, είναι να μην έχουμε ενυδατώσει σωστά την επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα όσο κινούμαι το πρόσωπό μας (μέσα στην ημέρα θα χαμογελάσεις, θα φας και το πρόσωπο θα κάνει συσπάσεις για πολλούς λόγους) τα προϊόντα να μπαίνουν μέσα στις πτυχώσεις που δημιουργούν οι ρυτίδες. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό σε συνάρτηση με το μακιγιάζ: πολλές γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα ξεκινούν να βάζουν foundation χωρίς να έχουν βάλει μια κρέμα από κάτω θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ λιπαρό. Αυτό που κάνουν, όμως, στην πραγματικότητα είναι να προκαλούν την επιδερμίδα τους να υπερπαράξει σμήγμα μέσα στην ημέρα να βγάζουν περισσότερη λιπαρότητα από ότι αν είχαν χρησιμοποιήσει ενυδάτωση. Δεν πρέπει, λοιπόν, να αφήνεις την επιδερμίδα σου χωρίς ενυδάτωση. Πρέπει, όμως, να βρεις εκείνη την ενυδατική που θα στέκεται σωστά στην επιδερμίδα σου.

Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή. Ρωτήσαμε την makeup artist Έλενα Χατζηνικολίδου η οποία μοιράστηκε μαζί μας πολύτιμα info για να αποφεύγουμε το makeup creasing, όπως λέγεται, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Σημείωσε!

Χρησιμοποίησε primer ματιών

Τα μάτια είναι το πιο λιπαρό σημείο στο πρόσωπο γι’ αυτό και αλλοιώνεται το αποτέλεσμα της σκιάς. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες είναι να χρησιμοποιούν concealer στο κινητό βλέφαρο ως βάση για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα, ωστόσο αυτό έχει ακριβώς το αντίθετο εφέ ακριβώς γιατί το concealer είναι ένα λιπαρό προϊόν που μπαίνει σε μια εξίσου λιπαρή περιοχή. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, ειδική βάση σκιάς σε ελάχιστη ποσότητα και ποτέ concealer.

Layering με την σωστή ποσότητα!

Ξεκίνησε με την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μια ενυδατική σε μορφή gel είναι ιδανική. Άπλωσε μικρή ποσότητα χωρίς να υπερβάλλεις,, περίπου μερικά λεπτά έως ότου απορροφηθεί (1-2) και προχώρησε στο primer και έπειτα στο foundation. Ένας σωστός τρόπος για να μην χρησιμοποιήσεις υπερβολική ποσότητα foundation είναι να έχεις κάνει την κάλυψη στα σημεία που θέλεις με το concealer και έπειτα να απλώσεις ένα πολύ λεπτό στρώμα makeup.

Χρησιμοποίησε loose powder

Μια μικρή στρώση πούδρας τραβάει τη λιπαρότητα και κλειδώνει τη διάρκεια του μακιγιάζ. Χρησιμοποίησε πινέλο και όχι σφουγγαράκι για να είναι ελαφρύ το αποτέλεσμα. Επίσης, δύο μικρά trick που θα εξασφαλίσουν… μεγάλης σημασίας αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου είναι α) να τινάξεις το πινέλο στο χέρι σου για να φύγει η περιττή ποσότητα και β) όταν κάνεις το πέρασμα στο πρόσωπό σου να πιάσεις το πινέλο από την άκρη της λαβής.

Spray it till you make it!

Στο τέλος χρησιμοποίησε ενυδατικό σπρέι για να ενυδατώσεις και να έχεις διπλάσια διάρκεια στο look που θέλεις. Επίσης, αν θέλεις να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου κατά την διάρκεια της ημέρας ένα tip είναι να ψεκάσεις με ενυδατικό spray, να ταμπονάρεις με ένα χαρτομάντηλο για να φύγει η περιττή ποσότητα και να ανανεώσεις τα προϊόντα από πάνω.

Μερικά must have 

Ενυδατική κρέμα σε μορφή gel, Aquasource Gel, Biotherm, €76.90

Primer Prep+Prime Natural Radiance Base Lumiere, MAC, €42.50

Primer ματιών, Primer Waterproof Eyeshadow Base, Nars, Sephora, €28.95

Loose πούδρα για κάθε τόνο επιδερμίδα, Poudre Universelle Libre, Chanel

Πινέλο πούδρας,  Moda Buffer Brush 180, €7.99, Make Me Up

Αναζωογονητικό, ενυδατικό spray για το πρόσωπο, ιδανικό για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες, Inglot, €12.00

Χαρτάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα, Fenty Beauty Blotting Paper, €14.50

 

 

Read More

And More