Το μεγαλύτερο trend της πλαστικής χειρουργικής για το 2020 θα σε ξαφνιάσει… ευχάριστα!

Ας είμαστε ειλικρινείς: το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν ακούμε την λέξη “πλαστική” είναι ένα πολύ τραβηγμένο πρόσωπο και κάποια… αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Τα πράγματα, όμως, πια στην ομορφιά δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την εικόνα που εσύ φέρνεις στο μυαλό σου κάθε φορά. Γιατί κάθε εποχή έχει και τις τάσεις της και, ευτυχώς για εμάς, διανύουμε τις εποχές που η φυσική ομορφιά και η φυσικότητα (γενικά!) είναι το ζητούμενο. Η ερώτηση, όμως, είναι μπορεί η φυσικότητα να συνυπάρξει με την πλαστική χειρουργική και πώς; Ρωτήσαμε την Δρ. Πέγκυ Σαρόγλου. Κράτησε σημειώσεις γιατί παρακάτω θα διαβάσεις μερικά πολύ σημαντικά πράγματα.

Οι μεγαλύτερες τάσεις της πλαστικής χειρουργικής το 2019 

Είμαστε στην αυγή μιας νέας δεκαετίας και η Πλαστική Χειρουργική είναι πιο δημοφιλής από ποτέ. Έχουμε συνηθίσει να κατηγοριοποιούμε τις “τάσεις ομορφιάς” ανάλογα με την δεκαετία. Αλλιώς ήταν τα πρότυπα ομορφιάς στα 80s, 90s, και διαφορετικά είναι σήμερα. Έχουμε αφήσει πολύ πίσω μας εκείνες τις δεκαετίες με τα “τραβηγμένα –παγωμένα” πρόσωπα και την τάση του να γίνονται μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση. Αντίθετα σήμερα το ζητούμενο είναι ένα φυσικό και ξεκούραστο αποτέλεσμα κάνοντας κάποιες μικρές διορθώσεις που θα τονίσουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος. Ετοιμαστείτε λοιπόν για περισσότερα fillers, μαλακά υλικά που δίνουν φυσικό αποτέλεσμα και πιο νέους ανθρώπους να επισκέπτονται το ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού.

Ας δούμε όμως ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις για την χρονιά που πέρασε σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής (ASPS). Στο top 5 των αισθητικών επεμβάσεων πρώτη έρχεται η αυξητική στήθους, δεύτερη η λιποαναρρόφηση. Τρίτη σε σειρά είναι η ρινοπλαστική. Ακολουθεί η βλεφαροπλαστική και τέλος η κοιλιοπλαστική.

Όσον αφορά τις μη επεμβατικές μεθόδους, εκεί πρώτη έρχεται η θεραπεία με Botox, ακολουθούν τα fillers (υαλουρονικό). Στην τρίτη θέση είναι τα χημικά πηλινγκ. Ακολουθεί το laser και τέλος η μικροδερμοαπόξεση.

Ποια θα είναι τα trends για τη νέα χρονιά 

Η τάση για το 2020 φαίνεται να είναι το “φυσικό look”. Επεμβατικές ή μη θεραπείες οι οποίες  έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν την φυσική ομορφιά. Υλικά τελευταίας γενιάς και θεραπείες που στοχεύουν στην ολιστική ανάπλαση του προσώπου, εξασφαλίζοντας απόλυτα φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα, με διάρκεια, μικρότερο κόστος και ταχύτερο χρόνο αποθεραπείας.

Τα fillers είναι πλέον πρωταγωνιστές στον χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής . Υπάρχουν διαφορετικά είδη filler υαλουρονικού σήμερα που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Πρόκειται για αποστειρωμένο, μονοφασικό, βιοδιασπώμενο, εμφυτεύσιμο gel το οποίο ενσωματώνεται στην βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος ώστε να συγκρατεί νερό, γεμίζοντας τις ρυτίδες και προσθέτοντας όγκο. Ανάλογα με τις ανάγκες υπάρχουν μαλακά υλικά για λεπτές ρυτίδες ενώ τα υαλουρονικά υψηλότερου μοριακού βάρους έχουν ένδειξη στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου και στον επαναπροσδιορισμό του περιγράμματος του προσώπου.

Στο παρελθόν γινόταν τοποθέτηση εμφυτευμάτων που απαιτούσαν περισσότερο χρόνο αποθεραπείας και περισσότερο κόστος. Σήμερα στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού σε μια συνεδρία γίνεται η έγχυση ενός filler υψηλότερης συγκέντρωσης υαλουρονικού στο περίγραμμα του προσώπου ή στο πηγούνι, τονίζοντας έτσι τις γωνίες του προσώπου. Αυτή η τεχνική ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τον χρόνο που πέρασε και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο για το 2020.

Ομοίως και για την περιοχή των ζυγωματικών. Θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο και τις γωνίες του περιγράμματος δίνοντας ένα “Vshape”. Βέβαια εάν κάποιος δεν επιθυμεί ή δεν ταιριάζει στο πρόσωπό του να έχει έντονες γωνίες (the model look), και απλώς επιθυμεί να έχει ένα πιο φρέσκο και νεανικό πρόσωπο, σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πιο μαλακά υλικά που δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκεί που εστιάζουμε είναι στο να δώσουμε ένα φυσικό  και συμμετρικό αποτέλεσμα, και για τις γωνίες του προσώπου αυτό είναι περίπου στις 125 μοίρες στις γυναίκες (σε celebritiesόπως η Angelina Jolieκαι η Rihanna).

Angelina Jolie και Rihanna θεωρούνται ότι έχουν το ιδανικό σχήμα προσώπου. Καθόλου άδικα!

Τι είναι το Facial Microbotox που θα ακούμε ολοένα και συχνότερα;

Ένας άλλος πρωταγωνιστής για την χρονιά που πέρασε ήταν το Botox. Και για το 2020 θα είναι το μεγαλύτερο trendσε όλο και νεότερους ανθρώπους. Με τον χρόνο η ζήτησή του αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Μικρότερες ηλικίες κάνουν Botox για την πρόληψη των ρυτίδων. Όπως όμως είπαμε και παραπάνω, η τάση για την νέα δεκαετία είναι το “φυσικό look” οπότε ακόμα και οι τεχνικές έγχυσης του Botox είναι έτσι ώστε να έχουμε ένα ξεκούραστο φυσικό πρόσωπο που δεν χάνει την εκφραστικότητά του και όχι ένα “παγωμένο” πρόσωπο όπως γινόταν στο παρελθόν.

Η τεχνική του “Facial Microbotox”  βελτιώνει την υφή του δέρματος και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες. Λόγω της επιφανειακής έγχυσης, το botox στοχεύει στους ιδρωτοποιούς και σμηγματογόνους αδένες της επιδερμίδας και έτσι το δέρμα γίνεται λιγότερο λιπαρό (με την συρρίκνωση των πόρων), πιο λείο και πιο λαμπερό χωρίς να κάνει το “paralytic effect” με το ανέκφραστο πρόσωπο που βλέπαμε στο παρελθόν.

Η νέα τάση είναι φρέσκα, ξεκούραστα πρόσωπα με λαμπερό, καθαρό και υγιές δέρμα. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν, (όπως χημικά πήλινγκ, κοκτέιλ μεσοθεραπείας, μικροδερμοαπόξεση), ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.  Φυσικά, όταν η χαλάρωση είναι έντονη, η λύση είναι το Facelift, το οποίο παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αφού οι νέες τεχνικές του στοχεύουν στην αποκατάσταση της χαλάρωσης του δέρματος καθώς και στην στήριξη των βαθύτερων ιστών του προσώπου, χωρίς αυτό να φαίνεται “ τραβηγμένο”. To επιτυγχάνουμε επαναφέροντας τις ανατομικές δομές του στην αρχική τους θέση με ουλές “κρυμμένες” γύρω και πίσω από το αυτί και μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ η ποσότητα δέρματος που αφαιρείται είναι πολύ μικρή, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο γεμάτο και νεότερο. Φυσικά μαζί διορθώνονται και τα βλέφαρα με την βλεφαροπλαστική για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που δεν αλλοιώνει το βλέμμα αλλά το κάνει πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο.

Όλες οι παραπάνω θεραπείες επεμβατικές ή μη , αποτελούν την νέα τάση για την νέα δεκαετία εξαιτίας των αποτελεσμάτων τους και του ενδιαφέροντος που έδειξαν τα προηγούμενα έτη. Βεβαίως, στον κόσμο της μόδας και της showbizτα πρότυπα ομορφιάς συνεχώς ανακυκλώνονται, και είναι ωραίο να ακολουθούμε τις τάσεις, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξεχωρίζουμε τα ρεαλιστικά και ιδανικά πρότυπα ομορφιάς από τα ψεύτικα. Είναι όμορφο να φαινόμαστε φρέσκοι , ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, χωρίς υπερβολές, πάντα σεβόμενοι τον εαυτό μας!

 

Read More

And More