Τώρα που μένεις σπίτι είναι ευκαιρία να τακτοποιήσεις τα καλλυντικά σου! Να τι έκανα εγώ!

Αυτές τις μέρες μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στο σαλόνι (αυτό τον χώρο έχω ορίσει ως το νέο μου γραφείο) και το beauty room, το δωμάτιο που λειτουργεί σαν εργαστήριο, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα που δοκιμάζω για να γράψω μετά ένα ειλικρινές review. Στην πραγματικότητα είμαι μινιμαλίστρια, τα πράγματα που χρησιμοποιώ στην ρουτίνα μου είναι πολύ συγκεκριμένα, έχω περάσει κατά το παρελθόν ακμή που σημαίνει ότι πρέπει να εξετάζω διπλά τι θα ακουμπήσει το πρόσωπό μου, αλλά οφείλω να δοκιμάζω σχεδόν ότι νέο κυκλοφορεί στην αγορά.

Πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη; Έχω αναπτύξει εξαιρετικά οργανωτικά skills ώστε να βρίσκω ακριβώς που είναι το καθετί και σκέφτηκα πως, μιας και αυτές τις μέρες τις περνάμε όλοι στο σπίτι, να μοιραστώ μερικά tips οργάνωσης μαζί σας!

Χωρίζω τα προϊόντα μου ανά χρώμα

Ένας εύκολος τρόπος για να βρεις πού έχει τι είναι να χωρίζεις τα προϊόντα σου ανά χρώμα. Στο beauty closet μου (έτσι αποκαλώ την παλιά πιατοθήκη στην οποία αποθηκεύω τα καλλυντικά μου) έχω αυτή την στιγμή τέσσερις χρωματικές κατηγορίες: ασπρόμαυρα (τα minimal), ροζ, γαλαζοπράσινα και κόκκινα. Βεβαίως είναι κάτι που αλλάζω πολύ συχνά. Είναι ένας τρόπος αφενός να μην ξεχνάω τα προϊόντα που έχω, αφετέρου αυτά τα προϊόντα να αποκτούν ξανά ζωή. Bonus info: τα καλλυντικά που είναι διαχωρισμένα ανά χρώμα γράφουν και πολύ ωραία στο instagram.

…Και ανά κατηγορία!

Ο πιο πρακτικός, ωστόσο, τρόπος να χωρίσεις τα καλλυντικά σου είναι ανά κατηγορία. Αν έχεις αρκετά από κάθε κατηγορία χώρισέ τα σε μεγάλα διάφανα κουτιά που βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού και γράψε απ’έξω σε ετικέτες ποιο είναι το περιεχόμενο: Skincare, μακιγιάζ, μαλλιά, σώμα είναι οι πιο γενικές κατηγορίες. Με τον τρόπο αυτό θα βρίσκεις ανά πάσα στιγμή που έχεις τι.

Δεν πετάω ποτέ κουτιά. Πάντα αποδεικνύονται χρήσιμα 

Τα μικρότερα κουτιά από συσκευασίες δώρων που έχεις στο σπίτι σου δεν πάνε ποτέ χαμένα αφού γίνονται οι τέλειοι αποθηκευτικοί χώροι για να βάζεις τα πινέλα σου ή τα κραγιόν σου αν έχεις πολλά. Γενικότερα, οποιοδήποτε προϊόν.

Χρησιμοποιώ τους δίσκους σερβιρίσματος που έχω

Δεν αρκεί να είναι τακτοποιημένος ένας χώρος και πρακτικός. Ή, τουλάχιστον, δεν αρκεί σε εμένα! Ένας χώρος που συνδυάζει πρακτικότητα και αισθητική σου φτιάχνει διπλά την διάθεση. Αγαπώ πολύ τους δίσκους σερβιρίσματος και τους χρησιμοποιώ για να τακτοποιώ πάνω τους τα καλλυντικά μου. Πήγαινε στην κουζίνα σου, πάρε ότι παλιό δίσκο έχεις και βάλε πάνω τα αγαπημένα σου προϊόντα. Ο διαχωρισμός στο τι θα βάλεις μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα σε έναν δίσκο μπορείς να έχεις όλα εκείνα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά (skincare, πρόσωπο, σώμα, μαλλιά όλα μπλεγμένα), σε ένα άλλο τα αγαπημένα σου προϊόντα από ένα lux brand και πάει λέγοντας.

…Και τα μπολ και τα βάζα από άδεια κεριά

Ένα άλλο τέλειο… prop είναι τα βάζα από κεριά που γίνονται τέλειες θήκες για τα πινέλα σου, για τις μάσκαρα ή για τα jade roller σου, ομοίως και τα μπολ που μπορεί να έχεις στην κουζίνα σου.

Αλήθεια, εσύ έχεις εφαρμόσει κάτι από τα παραπάνω; Και αν ναι, τι;

 

Read More

And More