Έξι διάσημες που αποφάσισαν να κάνουν makeunder! Τι; Δεν ξέρεις τι είναι το makeunder;

“Before you leave the house, look in the mirror and take one thing off.”, Coco Chanel.

H Coco Chanel έλεγε, λοιπόν, πριν φύγεις από το σπίτι να κοιταχτείς στον καθρέφτη σου και να αφαιρέσεις ένα πράγμα. Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι πρέπει να είμαστε minimal στις επιλογές μας. Κρατάω την συμβουλή της Coco σαν φυλαχτό και την εφαρμόζω πάντα πριν βγω από το σπίτι. Με την διαφορά ότι… φροντίζω εσκεμμένα να φοράω δύο- τρία αξεσουάρ παραπάνω!

Την ίδια γραμμή- στάση ζωής είχαν και κάμποσες διάσημες. Διάσημες οι οποίες είχαν έντονο μακιγιάζ, άλλοτε signature άλλοτε πειραματίζονταν με αυτό, και μαλλιά κάπως… υπερβολικά. Μέχρι που αποφάσισαν να κάνουν makeunder κι εδώ είναι το σημείο που θα σταθούμε. Η λογική του makeover είναι να κάνω μακιγιάζ και μαλλιά και η λογική του makeunder είναι να αφαιρώ υπερβολές από μια εμφάνιση και να κινούμαι σε μια πιο ήπια λογική. Το 2018 το casual είναι το νέο chic, τα μολύβια και τα γραμμικά σχέδια στο μακιγιάζ θεωρούνται ξεπερασμένα, ακριβώς όπως και οι τρέσες στα μαλλιά. Το 2018 όλα έχουν να κάνουν με την υγιή επιδερμίδα και τον μινιμαλισμό. Και είναι τόσο έντονη αυτή η τάση ώστε πολλές διάσημες αποφάσισαν να αποποιηθούν τα signature beauty look τους για χάρη του φρέσκου.

Μάλιστα, για να καταλάβεις πόσο huge ως τάση είναι το makeunder, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων τίτλων περιοδικών με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της βρετανικής Vogue όπου η Ariana Grande εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τα μαλλιά της αφημένα κάτω και ήταν μάλλον αγνώριστη. Ωστόσο, η Ariana Grande δεν ήταν η μόνη. Παρακάτω, έξι διάσημες που έκαναν makeunder και είναι πλέον αγνώριστες.

Ariana Grande

H Ariana Grande κάνει μια καριέρα. Το ponytail της, το οποίο κάποιες φορές πιάνει μισό επάνω, κάνει μια δεύτερη, ξεχωριστή καριέρα. Είναι το signature χτένισμά της γιατί όταν σκεφτόμαστε την Ariana Grande σκεφτόμαστε μαλλιά πιασμένα! Για το τελευταίο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, ωστόσο, η Ariana Grande αποφάσισε να αφήσει τα μαλλιά της κάτω και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις εδώ: μια αγνώριστη Ariana. Μάλιστα, η αλλαγή αυτή που αποφασίστηκε από την ομάδα της Vogue και εκτελέστηκε από τον hair stylist Chris Appleton, είναι μέσα στο πλαίσιο όλων των αλλαγών που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στην ζωή της Ariana Grande μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester (ο τίτλος του εξωφύλλου δεν είναι τυχαίος: η χρονιά που τα άλλαξε όλα).

Christina Aguilera

H Christina Aguilera κυκλοφορούσε πάντα με full makeup και οπωσδήποτε κόκκινο κραγιόν και ψεύτικες βλεφαρίδες. Μέχρι που αποφάσισε να… κυκλοφορήσει και νέο CD για τις ανάγκες του οποίου μεταμορφώθηκε εντελώς. Στο εξώφυλλό του η ίδια έχει ένα πολύ ελαφρύ μακιγιάζ που επιτρέπει στις φακίδες της να είναι ορατές και έχει αφαιρέσει και τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Λίγο πριν την κυκλοφορία του CD της είχε φωτογραφηθεί σε παρόμοιο μοτίβο για το Paper. Στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό η Christina Aguilera είχε πει: “Είμαι performer και είναι η φύση της δουλειάς μου να μεταμορφώνομαι. Αλλά είμαι σε μια φάση, και μουσικά, που εκτιμώ τα απλά πράγματα και εκτιμώ την… ακατέργαστη, φυσική ομορφιά!”. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί της!

Alicia Keys

H Alicia Keys δεν ήταν ποτέ υπερβολική στο μακιγιάζ της. Τουλάχιστον όχι όσο κάποιες δυνάδελφοί της. Αλλά δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για makeunder από την στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει να κάνει μακιγιάζ. Η ανακοίνωση ήταν επίσημη και έγινε το 2016 μέσα από ένα άρθρο που έγραψε στο Lenny Letter στο οποίο είχε πει μεταξύ άλλων και τα εξής σε σχέση με το μακιγιάζ: «Κάθε φορά που έβγαινα από το σπίτι μου ανησυχούσα όταν δεν είχα φορέσει make up. Κι αν κάποιος ήθελε να τραβήξει μια φωτογραφία μου; Και αν κάποιος άλλος την πόσταρε; Αυτές ήταν όλες οι ανασφαλείς αλλά και ειλικρινείς σκέψεις που έκανα. Και κυρίως το γεγονός ότι με ένοιαζε πολύ η γνώμη των άλλων για μένα!». Και μετά από όλες αυτές τις σκέψεις πήρε την απόφαση: «Δεν θέλω να καλύπτομαι πλέον! Ούτε το πρόσωπό μου, ούτε το μυαλό μου, ούτε την ψυχή μου! Τίποτα!». Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί χωρίς ίχνος μακιγιάζ ενώ σήμερα, δύο χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι πιστή στη υπόσχεσή της.

Lady Gaga

Πριν μερικά χρόνια δεν είχαμε ιδέα πώς είναι η Lady Gaga. Και δεν είχαμε ιδέα γιατί δεν έβγαινε από το σπίτι της αν πρώτα δεν έβαζε… μπριζόλες στο πρόσωπό της (το έκανε το 2010 στα VMA). Μέχρι σήμερα η ίδια έχει ρίξει πολύ τους τόνους, κατά καιρούς, όμως, εξακολουθεί να μεταμορφώνεται με διάφορες αφορμές. Η διαφορά, όμως, είναι ότι πλέον γνωρίζουμε το πρόσωπό της και θα το μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερο αφού ετοιμάζει την δική της εταιρία καλλυντικών με τίτλο Haus Beauty. Last but not least: το makeunder της απογειώθηκε από την συμμετοχή της στην ταινία “A Star is Born” στην οποία θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Bradley Cooper.

Miley Cyrus

   

Από τότε που η Miley Cyrus μας πρωτοσυστήθηκε μέχρι σήμερα είναι… τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Γιατί όταν μας πρωτοσυστήθηκε ήταν αυτό το πολύ cute κορίτσι που είχαμε δει στο Disney. Από τότε που η Miley Cyrus μας πρωτοσυστήθηκε μέχρι σήμερα είναι… τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Γιατί όταν μας πρωτοσυστήθηκε ήταν αυτό το πολύ cute κορίτσι που είχαμε δει στο Disney. Και μετά ήρθε η περίοδος που η Miley Cyrus άρχισε να βγάζει γλώσσα στο κόκκινο χαλί και να γίνεται ένα αυθάδικο κορίτσι με υπερβολικό makeup και κοντά, ανοιχτόχτωμα μαλλιά. Σήμερα, η Miley μας συστήνει σε έναν πολύ πιο ήσυχο εαυτό, πολύ minimal με makeup και μαλλιά που κάνει η ίδια στον εαυτό της. Η ίδια έδωσε συνέντευξη στο Harper’s Bazaar όπου εξήγησε όλη αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς αλλά και γιατί άρχισε να κάνει μόνη της το μακιγιάζ της: «Οι άνθρωποι ήταν πολύ σοκαρισμένοι από κάποια πράγματα που έκανα. Θα έπρεπε να είναι πιο σοκαρισμένοι από αυτό που μου έκαναν όταν ήμουν 11 ή 12 χρονών, που μου έκαναν τα μαλλιά, μου φορούσαν περούκες και ένα γκρουπ από μεγάλους άντρες μου έλεγε τι πρέπει να κάνω!». Όλα αυτά ξεκίνησαν να γίνονται ένα χρόνο πριν, ανακοινώθηκαν επίσημα σε συνέντευξη που έδωσε στο Harper’s Bazaar, ενώ στην φωτογράφιση του ίδιου εξωφύλλου ήταν αγνώριστη!

Adele

Η Adele κάποτε ήταν πιο grande στις εμφανίσεις της. Υπερβολικά μαλλιά, υπερβολικό makeup και έντονο στιλιζάρισμα. Τα τελευταία ένα- δύο χρόνια και ειδικότερα από τότε που έκοψε τα μαλλιά της καρέ αποφάσισε να κινηθεί σε πιο ήπιες επιλογές αλλά, ευτυχώς για εμάς, δεν αποχωρίστηκε ποτέ το signature eyeliner της. Γιατί δεν θα αντέχαμε να δούμε την Adele χωρίς αυτό!

 

Read More

And More