Hair baking! Το μυστικό για τις τέλειες 80’s μπούκλες που κάνουν όλες! Τι είναι ακριβώς!

Πρέπει να είναι η 56η φορά που είδα το Pretty Woman χθες το βράδυ. Και κάθε φορά δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την Julia Roberts και αυτές τις τέλειες, super sexy μπούκλες της! Το (πολύ καλό) νέο είναι ότι αυτές οι τύπου 80’s μπούκλες με το εσκεμμένο φριζάρισμα που θυμίζουν περμανάντ επέστρεψαν σχεδόν μόλις! Οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πρώ-τοι!

Όπως έχουμε ξαναπεί, το να δούμε δύο διάσημες να χτενίζουν τα μαλλιά τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να κάνουν το ίδιο μακιγιάζ είναι σύμπτωση. Το να δούμε, όμως, δύο και πλέον διάσημες με το ίδιο χτένισμα ή ό,τι, παύει να είναι σύμπτωση και γίνεται trend! ΄Ετσι, λοιπόν, εδώ και δύο- τρεις εβδομάδας είδαμε την Blake Lively με αυτά τα μαλλιά…

Επίσης, η Gigi Hadid έκανε λίγο καιρό πριν αυτό το χτένισμα και ανέβασε διάφορες photos της στο instagram…

Στην Ελλάδα, το credit για το γεγονός ότι το έκανε πρώτη, το παίρνει η Τάμτα. Την είδαμε με 80’s μπούκλες στο τελευταίο X-Factor και όχι μόνο…

Πώς θα πετύχεις τις 80’s μπούκλες με την τεχνική του Hair baking! Hair… whaaaaat?
Η ερώτηση είναι: πώς θα πετύχεις αυτά τα μαλλιά με δεδομένο ότι δεν είναι κάτι που βλέπεις συχνά ή πάνω στο οποίο έχεις κάνει practice. Συνήθως παίζεις με πιο χαλαρούς κυματισμούς όταν πιάνεις το ψαλίδι. Σωστά; Λοιπόν, η τεχνική είναι συγκεκριμένη και λέγεται Hair Baking. Η βασική λογική της τεχνικής αυτής είναι να βάζεις ένα προϊόν θερμοπροστασίας και να “ψήνεις” τα μαλλιά σου στους λιγότερους βαθμούς για περισσότερη ώρα. Και αυτή η τεχνική του Hair Baking έρχεται σε αντίθεση με ότι έκανες μέχρι σήμερα, δηλαδή γρήγορο ψαλίδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και στο λιγότερο χρόνο (γνωστό και ως Microwaving). Στην πρώτη περίπτωση η μπούκλα θα κρατήσει, στην δεύτερη θα είναι πιο χαλαρή και αν έχεις και ίσια μαλλιά το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με την αρχική σου φόρμα μετά από καναδυό ώρες!

80’s μπούκλες: η γνώμη του ειδικού!
Σε ότι έχει να κάνει με φροντίδα μαλλιών και hair styling έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους τους οποίους εμπιστευόμααστε όπως ο Θοδωρής Οικονομάκης που είναι στο speed dial του κινητού μας. Να, λοιπόν, τι μας είπε για την… σχεδόν επιστροφή της περμανάντ, το how to για να το πετύχουμε και τα must προϊόντα που θα μας εξασφαλίσουν το τέλειο αποτέλεσμα!

Πού πήγε η περμανάντ;
“Καταρχάς να πούμε γιατί έφυγε η περμανάντ και σταματήσαμε να την βλέπουμε εδώ και 20 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι οι γυναίκες άλλαξαν συνήθειες και ήθελαν να επενδύσουν περισσότερο στο χρώμα και λιγότερο στο σχήμα των μαλλιών τους. Αυτό προέκυψε από τότε που ήρθε η τάση των μεζ που έκανε πάταγο εκείνη την περίοδο αλλά δεν μπορούσε να συνδυάστει τεχνικά με την περμανάντ και τελικά υπερίσχυσε οπότε άρχισε να “σβήνει” η περμανάντ από τα κομμωτήρια και να μειώνεται ως τάση.
Σε δεύτερο χρόνο βγήκαν τα εργαλεία styling οπότε μπορούσε η κάθε γυναίκα να έχει και χρώμα και ένα ημιμόνιμο αποτέλεσμα. Και λέω ημιμόνιμο γιατί όταν λούζουμε τα μαλλιά μας οι μπούκλες ή το ίσιωμα χαλάνε. Τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επανέλθει ως μόνιμο αποτέλεσμα η περμανάντ, γιατί η επιθυμία των γυναικών να παίζουν με το χρώμα πάλι υπερισχύει.
Ωστόσο, στον αντίποδα αυτού δημιουργήθηκαν πολλά προϊόντα styling που εξασφαλίζουν το τέλειο αποτέλεσμα που θέλουμε!”.

80’s μπούκλες: πώς θα τις πετύχεις με πλεξιδάκια ή… σκουληκάκια!
“Η τάση σήμερα είναι να υπάρχει αυτή η ξηρή, σχεδόν φριζαρισμένη υφή. Για να δώσουμε αυτό το αποτέλεσμα υπάρχουν πολλά προϊόντα styling. Μπορούμε να λούσουμε τα μαλλιά μας με οποιοδήποτε σαμπουάν θα μας δώσει όγκο. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσουμε ιδιαίτερα μαλακτικά για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους όγκους και να επενδύσουμε σε προϊόντα τα οποία να περιέχουν οινόπνευμα μέσα τους για να αφυδατώνουν και να χρησιμοποιήσουμε είτε salt spray είτε salt mist.
Το συγκεκριμένο χτένισμα μπορούμε να το κάνουμε εύκολα μόνες μας στο σπίτι κάνοντας πολύ λεπτά πλεξίδακια, να βάλουμε αυτό το αλάτι και να σηκωθούμε το επόμενο πρωί. Αν, όμως, θέλουμε να το βγάλουμε ακόμη πιο έντονο μπορούμε να κάνουμε ή σίδερο ή πρέσα στην διάμετρο της μπούκλας που θέλουμε να έχουμε και μετά να βάλουμε αλάτι και σκόνη όγκου που θα μας δώσουν αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης, πολλές εταιρίες έχουν βγάλει λακ- πούδρα που μας δίνει αυτή την frizzy υφή.
Εναλλακτικά, μια γυναίκα θα μπορούσε να το κάνει χωρίζοντας τα μαλλιά της σε πάρα πολλά σκουληκάκια, αφού πρώτα βάλει αλάτι κι έπειτα να τα στεγνώνει με φισούνα τρίβοντας τα μαλλιά της ώστε να δώσει αυτή την υφή”.

Must have για να πετύχεις τις τέλειες 80’s μπούκλες!

1. Σαμπουάν Syoss Volume Collagen Lift που ανασηκώνει τα μαλλιά από την ρίζα και δίνει όγκο. Απαραίτητο βήμα για να θέσεις τις βάσεις πριν το styling.

2. Αφρός που θρέφει τα μαλλιά με μπούκλες, ιδανικός για χοντρή τρίχα, L’Oreal Professionnel Tecni Art Hollywood Waves Spiral Queen (€18.00)

3. Aλατόνερο σε spray Matrix Style Link Mess Maker (€12.20)

4. Διφασικό spray προστασίας από τη θερμότητα των εργαλείων styling, Wella Professionals Eimi Thermal Image (€16.00)

5. Σπρέι Davines More Inside Sea Salt Spray 250ml, ιδανικό για ατημέλητο look παραλίας (€16.00)

Read More

And More