Καστανό! Μάθε τα πάντα για το νέο it χρώμα από τον Νικόλα Βιλλιώτη!

Υπάρχει ένας άτυπος κανόνας στην ομορφιά που αφορά στο χρώμα των μαλλιών. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα… Once you go blonde there is no way back! Φαίνεται ότι φέτος το σκηνικό αλλάζει (μέσα σε τόσα άλλα!) και ίσως ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε! Γιατί τώρα ακόμη και οι ξανθιές μπαίνουν στον πειρασμό να γίνουν καστανές! Κάποιες μάλιστα το έκαναν κιόλας! Πάρε για παράδειγμα την Kate Hudson (δες εδώ) ή κάποιες άλλες. Ποιες; Εδώ θα δεις όλη την λίστα…

Ο Νικόλας Βιλλιώτης, official hair stylist της Garnier είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει γι’ αυτό. Πέρυσι καθιέρωσε στην Ελλάδα δύο μεγάλα trends: το ombre με την Έλλη Κοκκίνου και τοκόκκινο με την Σίσσυ Χρηστίδου. Και τον ρώτησα τα πάντα για το νέο hit χρώμα! Και μου απάντησε σε όλα. Την προσοχή σου, λοιπόν, σε περίπτωση που φλερτάρεις με την ιδέα του καστανού!

Ποια απόχρωση καστανού είναι φέτος μόδα;

Μια απόχρωση είναι μόνο. Το 6.7 της Cristal Ultra Color από την Garnier το οποίο έχει ένα ξανθό σκούρο καφέ. Αυτό είναι το καστανό που είναι trend φέτος. Βέβαια, αναλόγως με την βάση που έχει κάθε γυναίκα ίσως κοκκινίσει λιγάκι αλλά αυτό είναι τελικά που το κάνει ξεχωριστό σαν χρώμα και κάνει τα μαλλιά μας να γυαλίζουν πολύ.
Αν μια γυναίκα είναι ξανθιά πόσο εύκολα μπορεί να κάνει τα μαλλιά της καστανά;
Αν μια γυναίκα είναι ξανθιά θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα κομμωτήριο προκειμένου να κάνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Βήμα πρώτο, λοιπόν, που πρέπει να γίνει είναι να σταρώσει τα μαλλιά της. Δηλαδή: αν θέλει να βαφτεί στο έξι θα πρέπει ο κομμωτής να πάρει ένα χρώμα στο ύψος του 5 που να είναι πάντα σε ζεστή απόχρωση, να το αναμείξει με νερό, να το περάσει στα ήδη ξανθά μαλλιά, να το αφήσει 10 λεπτά και ύστερα να κάνει την βαφή. Είναι σαν να κάνει ένα αστάρι στον τοίχο για να στο θέσω ακόμη πιο πρακτικά.
Μετά από κάποια λουσίματα το χρώμα δεν ξεθωριάζει;
Αν έχει ακολουθήσει πιο πριν την διαδικασία του σταρώματος το χρώμα ναι μεν θα ξεθωριάσει αλλά όχι τόσο πολύ. Όμως, θα πρέπει η δεύτερη επανάληψη να γίνει λίγο πιο γρήγορα στο κομμωτήριο ώστε να μπορέσει να “δέσει” το χρώμα.
Από κοκκινομάλλα, καστανή. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Αν είναι κοκκινομάλλα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μπορέσει να χρησιμοποιήσει μόνο ψυχρές αποχρώσεις, δηλαδή να πάρει ένα σαντρέ που έχει πράσινο μέσα και το οποίο εννοείται ότι εξουδετερώνει το κόκκινο. Γιατί στην χρωματολογία το πράσινο εξουδετερώνει το κόκκινο και το αντίστροφο. Οπότε θα πρέπει να βάψει τα μαλλιά της χρησιμοποιώντας μόνο ψυχρές αποχρώσεις, σαντρέ. Βεβαίως και πάλι θα έχει μια ελαφριά κοκκινίλα γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει γρήγορα η επανάληψη, δηλαδή σε 20 μέρες περίπου ώστε να αποδωθεί σωστά το χρώμα. Σε 20 μέρες μπορεί να περάσει κι ένα ρεφλέ στα έξω μόνο χωρίς να πειράξει την ρίζα χρησιμοποιώντας πάντα και μόνο ψυχρές αποχρώσεις!
Από καστανή στο… νέο καστανό. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα;
Η διαδικασία εδώ αν είναι φυσικά τα μαλλιά είναι πολύ εύκολη. Αν είναι βαμμένα μπορεί να πετύχει αυτό το καστανό κάνοντας κάποιες ανταύγειες και να περάσει από πάνω το χρώμα. Γιατί έτσι, κάνει και κάποια κύματα που δείχνουν πιο φυσικά.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του χρώματος είναι μια ωραία λάμψη που έχουν τα μαλλιά και μια υγεία. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;
Σε κάθε επανάληψη ρίζας πρέπει να περνάμε οπωσδήποτε και τις άκρες γιατί ξεθωριάζουν μεν τα χρώματα αλλά τελικά δεν δίνουμε και πολύ σημασία. Οπότε πάντα πρέπει να υπάρχει ενίσχυση απόχρωσης και φυσικά μάσκες ενυδάτωσης στο σπίτι.

Αυτό το καστανό σε ποιες πηγαίνει;
Σε όλες τις ελληνίδες ταιριάζει γιατί έχουν σταρένια επιδερμίδα. Να τονίσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο χρώμα είναι και λίγο σύμφωνα με την ψυχολογία του κόσμου και οι εταιρίες έχουν πάει σε πιο ήσυχα χρώματα. Αντικατοπτρίζει τα σημεία των καιρών. Είναι κάτι που βλέπεις και στα μεγάλα εξώφυλλα, είναι όλα φυσικά: άβαφα νύχια, πολύ φυσικά χρώματα στα μαλλιά και το μακιγιάζ.
Που διαφοροποιείται το φετινό καστανό από αυτό που υπήρχε πέρυσι ή πρόπερσι;
Διαφοροποιείται ως προς το γεγονός ότι έχει πιο γλυκιά απόχρωση και δεν φοβόμαστε να φανεί λίγο το κόκκινο που βγάζουν φυσικά τα μαλλιά. Δεν είναι ψυχρό! Είναι πιο ζεστή απόχρωση.
Με την ηλικία τι γίνεται; Ταριάζει το καστανό σε όλες τις ηλικίες;
Ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες απλώς οι λίγο μεγαλύτερες μπορούν να βάζουν λίγο πιο φωτεινά σημεία μπροστά στο πρόσωπό τους χωρίς να είναι total. Λίγο καραμελέ ώστε να απαλύνουν οι ρυτίδες και να μην φαίνεται τόσο σκληρό ειδικά αν έχουν λευκά μαλλιά στις ρίζες. Επίσης, μπορούν να κάνουν μπαλαγιάζ μπροστά δηλαδή ο κομμωτής να περάσει τα μπροστά με μια χτένα και λίγο ξανοιχτικό για να φαίνεται πιο γλυκό και φυσικό.

Read More

And More