Long nails trend! Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι δεν πρέπει να ξανακόψεις τα νύχια σου κοντά!

Έχουμε ένα beauty ένστικτο το οποίο δεν μας διαψεύδει. 9 στις 10 φορές. Υπάρχει, λοιπόν, αυτή η πολύ σύντομη ιστορία: πριν αρκετούς μήνες η Kim Kardashian εμφανίστηκε στο Met Gala με αυτά τα νύχια. Ποτέ δεν αγαπούσα το στιλ της Kim Kardashian ιδιαίτερα αλλά οφείλω να αναγνωρίσω το εξής: δεν κάνει τίποτα τυχαία και καθετί που επιλέγει το επιλέγει είτε γιατί είναι ήδη τάση ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε, δηλαδή, αυτό το καθετί πρόκειται να γίνει τάση.

Έτσι, λοιπόν, από οοοοοοοοοοολη την εμφάνισή της στο Met Gala εκείνο που μου τράβηξε την προσοχή ήταν τα πολύ μακριά νύχια της. Κι ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ξένιζα, τα νύχια αυτά παραδόξως μου φάνηκαν α) καθόλου κιτς β) πολύ ενδιαφέροντα.

Το debate στο γραφείο πήγε κάπως έτσι:

Τα κορίτσια: είναι κιτς

Εγώ: όχι δεν είναι

Τα κορίτσια: τότε καν’τα αν τολμάς

Εγώ: μιλούσα ήδη στο τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού

Acrygel: τι είναι και πώς… ζω από τότε μαζί τους!

Φυσικά και δεν έκανα τα νύχια της Kim Kardashian. Εξάλλου έχω και μερικές εκατοντάδες λέξεις να πληκτρολογώ καθημερινά, 2-3 πιάτα να πλένω και πάει λέγοντας. Με άλλα λόγια: τα πάρα πολύ μακριά νύχια δεν είναι πρακτικά. Αλλά μπορείς να τα φέρεις στα δικά σου μέτρα. Αυτό που έκανα εγώ τώρα και που πρόκειται για την πιο εξελιγμένη τεχνική για να μακραίνεις τα νύχια είναι το acrygel. Όπως μου εξήγησε η Τερέζα από το Golden Life Spa που ξεκίνησα να κάνω acrygel, πρόκειται για ένα υλικό που δεν αναμειγνύεις εσύ με σκόνη όπως παλιότερα γινόταν με το gel αλλά είναι έτοιμο, κολλώδες και η nail expert το χτίζει πάνω στα νύχια σου με φόρμα. Αφού το χτίσει και του δώσει το απαραίτητο μήκος με λίμα αποκτάς σε δεύτερο χρόνο και το σχήμα που θες. Αυτό το οβάλ είναι αρκετά safe και για να υιοθετήσεις την τάση και να μην νιώθεις έξω από τα νερά σου (και σε πρακτικό επίπεδο). Επίσης, κάτι σημαντικό για το acrygel είναι ότι δεν μυρίζει οπότε για ανθρώπους σαν εμένα που δεν τα πάνε καλά με τις μυρωδιές είναι τέλεια επιλογή. Γίνεται τόσο για επιμήκυνση όσο και για ενίσχυση του νυχιού και το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ φυσικό, όπως θα δεις παρακάτω. Αν κάνει κακό στα νύχια; Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου: ξεκίνησα να κάνω acrygel περίπου τρεις μήνες πριν και έκτοτε το κάνω εντατικά. Δεν ξέρω τι υπάρχει κάτω από αυτό αλλά δεν είμαι και διατεθειμένη να μάθω. Έχω εθιστεί τόσο στα μακριά νύχια που αν κοντύνω τα νύχια μου θα είναι σαν να κόβω τα μαλλιά μου καρέ! Και μόνο αν το κάνεις μια φορά θα καταλάβεις γιατί είναι τόσο εθιστικό. Ναι, υπάρχουν φορές που έχω να κλείσω ραντεβού για νύχια δεκαπέντε μέρες και με έχουν κουράσει γιατί έχουν μακρύνει και δεν είναι πρακτικά. Και ναι, υπάρχουν φορές που μου έχουν λείψει τα έντονα χρώματα (σου προτείνω αν τα αφήσεις μακριά να παίζεις με neutral χρώματα για να δείχνουν chic) αλλά από την άλλη, ποιον κοροϊδεύω; Όταν είχα τα νύχια μου κοντά έπαιζα ανάμεσα στo nude και το μαύρο. Το κυριότερο default, ίσως, που έχω εντοπίσει είναι ότι απαιτείται παραπάνω χρόνος (δύο ώρες περίπου ήταν το πρώτο μας ραντεβού αλλά εννοείται πως η συντήρηση κρατάει λιγότερο), οπότε θα πρέπει να έχεις υπομονή. Last tip: το acrygel ως υλικό έχει ένα υπέροχο χρώμα από μόνο του (από αυτά που δεν βρίσκεις εύκολα σε βερνίκι) οπότε από πάνω μπορείς να περάσεις απλώς ένα top coat.

Yaaaas! H μεγαλύτερη beauty influencer με επιβεβαίωσε!

Όπως σου είπα, κάνω acrygel εδώ και περίπου τρεις μήνες και δεν είχα κανέναν σκοπό να γράψω ένα άρθρο για το πώς προσωπικά που αρέσει να έχω τα νύχια μου (είναι σαν να ξυπνάω με διάθεση να ξυρίσω τα μαλλιά μου και να γράφω ένα άρθρο του τύπου… τα ξυρισμένα μαλλιά είναι το νέο must! Επειδή απλώς έτσι ξύπνησα). Αλλά όταν η Emily Weiss, η μεγαλύτερη beauty influencer πάνω σε αυτόν τον κόσμο και ιδιοκήτρια του πιο cool beauty brand (βλ. Glossier) ανέβασε stories όπου έκανε acrygel και έπειτα αυτή τη φωτό από το τελικό αποτέλεσμα, αυτό το άρθρο ήταν μονόδρομος. Και ναι, πλέον έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν πρέπει να ξανακόψεις τα νύχια σου κοντά! Και αυτή την φορά δεν μιλάει μόνο το αλάνθαστο beauty ένστικτό μου (#sorrynotsorry) αλλά τα ντοκουμέντα!

 

 

Read More