Τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τα haute couture shows στο Παρίσι!

Η εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι μόλις έριξε αυλαία! Και τα ρούχα ήταν πολύ, πολύ εντυπωσιακά! Στο μακιγιάζ, οι make up artists άλλες φορές κινήθηκαν σε ήσυχους τόνους έτσι ώστε να αφήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα ρούχα, ενώ κάποιες άλλες έβαλαν τα δυνατά τους, επιστράτευσαν όλη τους την φαντασία και αυτό που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν beauty looks ισάξια των εντυπωσιακών haute couture outfits!

Και δεν ήταν δύσκολα να τα ξεχωρίσουμε ανάμεσα στο πλήθος! Από τα μουντζουρωμένα και με δαντέλα στολιασμένα μάτια του οίκου Chanel, μέχρι τα swarovski χείλη του Dior, αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά make up (με την έννοια του extravagant, καθώς δηλώνω αμετανόητη αγάπη σε ό,τι φυσικό!) που τράβηξαν την προσοχή του… αμφιβληστροειδή μας!

Chanel

Τις τελευταίες σεζόν ο Peter Phillips, make up creative director του οίκου, κάνει focus στα μάτια. Στο ανοιξιάτικο fashion show είδαμε την shiny σκιά να απλώνεται περιμετρικά του ματιού μέχρι και το φρύδι (δες εδώ). Στο show υψηλής ραπτικής ο ίδιος επιμένει να εστιάζει σε αυτό και πάλι το σημείο. “Τα μάτια μοιάζουν να είναι προέκταση του αξεσουάρ μαλλιών!”. Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα ο Peter Phillips δούλεψε εκτός από δαντέλα με τη σκιά Stylo Eyeshadow σε απόχρωση Black Stream καθώς και με το αδιάβροχο eyeliner σε μορφή στιλό, Stylo Yeux Waterproof Long-Lasting Eyeliner στην απόχρωση Noir Intense και φυσικά μάσκαρα. “Από κοντά νιώθεις πόσο εύθραυστα είναι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ενώ από απόσταση το αποτέλεσμα δείχνει πολύ πιο σκούρο”, δήλωσε ο creative director του οίκου.

Jean Paul Gaultier

Στο haute couture show του Gaultier το θέμα προέκυψε από τις Ινδές θεές! Το make up ανέλαβε ο Lloyd Simmonds ο οποίος εμπνεύστηκε το make up από αγάλματα του Hindu και δημιούργησε ένα έντονο περόγραμμα στα μάτια με eyeliner και έντυσε το πρόσωπο του μοντέλου που έκλεισε το show με κρύσταλλα. Ο ίδιος εξηγώντας πώς έγινε το μακιγιάζ των ματιών είπε: “Βρήκα ένα vinyl τελείωμα το οποίο δίνει μεγάλη λάμψη στο πρόσωπο”. Ο λόγος για το Rubotan Line Liquid που αποτελεί ιαπωνική ανακάλυψη και δυστυχώς δεν έρχεται στην Ελλάδα. Έπειτα, από πάνω χρησιμοποίησε το L’Oréal’s Super Liner Black Lacquer το οποίο και έσβησε για να δώσει στα βλέφαρα αυτό το γκρίζο και μουντζουρωμένο effect.

Armani Prive

Το μακιγιάζ στο fashion show του Armani Prive επιμελήθηκε η Linda Cantello, international make up artist του οίκου. “Ο κύριος Armani πάντα έχει μια ιδέα για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα κι έπειτα δουλεύουμε και μαζί πάνω στο make up. Είναι ένα πολύ σύγχρονο make up και αποτελεί μια μίξη από τα 80’s, 90’s και λίγο από τα 50’s”, δήλωσε. Κι εδώ το κέντρο προσοχής είναι τα μάτια και συγκεκριμένα η μπανάνα- κόκαλο του ματιού. Μια χοντρή γραμμή σκιάς τοποθετήθηκε κατά μήκος η οποία προς την εξωτερική γωνία ανέβαινε στην άκρη του φρυδιού. Όσον αφορά τα χείλη, ντύθηκαν με τα ολοκαίνουρια Lip Maestro (εκπληκτικά lip gloss που μεταμορφώνονται σε κραγιόν!).

Christian Dior

Στον Christian Dior το make up ανέλαβε η Pat McGrath και το αποτέλεσμα ήταν ε-κλη-κτι-κό! Εδώ, το focus έγινε στα μάτια με έναν “παράδοξο” τρόπο αρκεί να σκεφτείς ότι τα χείλη ντύθηκαν με κρύσταλλα swarovksi (αλήθεια, ποια διάσημη πιστεύεις ότι θα το κάνεις;). Το μυστικό σε αυτό το make up είναι ότι τα χείλη ντύθηκαν αρχικά με τα lip gloss Dior Addict Gloss στις αποχρώσεις Diablotine no 643 και Princess no 553– ανάλογα με την απόχρωση που ήθελαν να πετύχουν- και από πάνω τοποθετήθηκαν ένα ένα τα χρωματιστά κρύσταλλα με τσιμπιδάκι φρυδιών. Τέχνη!

Atelier Versace

Εδώ η εντολή ήταν “sexy cool” make up. Και για μια ακόμη φορά η Pat McGarth έδωσε τον καλύτερό της εαυτό! Άλλοτε ντύνει τις βλεφαρίδες των μοντέλων με άλλες ψεύτικες σε φούξια χρώμα κι άλλοτε τοποθετεί stencils (αυτοκόλλητα πιο απλά) στην έσω και έξω γωνία για να αποδώσει ένα φουτουριστικό στιλ. “Το κάνουμε αυτό εδώ και δεκαπέντε χρόνια” λέει σχετικά με την τεχνική των stencils που εντυπωσίασε τις δημοσιογράφους ομορφιάς ανά τον κόσμο!

Αλήθεια, εσένα ποιο beauty look σε εντυπωσίασε περισσότερο;

Read More

And More